Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özal'dan ekonomi eleştirisi

TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal ekonomideki gelişmelere dikkat çekerek iktidara eleştirilerde bulundu. Özal hükümetin iç ve dış piyasaya güven vermesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2022 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özal'dan ekonomi eleştirisi

Teknoloji Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal, TEK Parti’nin hedefleri üzerine ve gündeme ilişkin Bursa Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Şuan da TEK Parti olarak seçime girme hakkını aldıklarını ifade eden Özal, ‘İlçeler tamam, gittiğimiz her yerde büyük ilgi var. Arkadaşlarda son derece heyecanlı. Esas çalışmalar benim tahminim mart gibi başlar daha erken başlamaz her parti için geçerli. Altılı masanın adayı da şubattan önce belli olmaz. Önümüzde yoğun bir 5 6 ay var’ dedi.

BURSA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

TEK Parti Bursa il binası için büyük bir açılış yapacaklarını belirten Özal, ‘Büyük bir kongre yapacağız. Bursa bizim için çok önemli. Bursa’nın demokratik yapısı oldukça önemli. Bursa’ya ağırlık veriyoruz. Vatandaşın ilgisini gittiğim her yerde görüyorum. Sokakta beni artık tanımayan yok. İnsanlar huzuru, rahatlığı özlemişler. Barışı özlemişler. Bende kimseyle kavga etmiyorum. İktidar veya muhalefet hepsiyle aynı seviyede ilişkilerim var. Bizim hedefimiz insanlar mutlu olsun huzurlu olsun istiyoruz. Dış politika ekonomi çözümleri için neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyorum. Doğru bir yönetim Türkiye’yi altı ayda eski haline getirir. Bunu yapabilecek ekibimiz kadromuz hazır. Ondan dolayı tekrar siyasete döndüm. Mevki makam derdim yok’ ifadelerini kullandı.

RAKAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Özal’ Türkiye’de şuanda enflasyon yüzde 84 diyorlar fakat bana sorarsanız iki katından fazla hissediliyor. Herkeste bunu zaten markete pazara çıkınca görüyor. Rakamlarla değiştiriyor olsalar da gerçeği değiştirmiyor. İnsanların satın alma gücünü yeniden geri getirmemiz lazım’ dedi.

KREDİ ÖNERİSİ

Özellikle gençleri önemsediklerini belirten Özal öğrencilerin en büyük sorunu olan kredi konusuna çözüm önerdi. KYK borçlarının tamamen silinmesi gerektiğini ve öğrencilere karşılıksız burs verilmesi gerektiğini ifade eden Özal, ‘Çocukların yemeğini içmesini düşünmemesi lazım, derslerini düşünmesi lazım.

Türkiye’de beslenme sorunu var. Yoğurt ve süt fiyatı eti geçmiş o hale gelmişiz. Çocukların zeka seviyesi için protein alması lazım. Bunun için çocukların sabah kahvaltıları okulda verilmesi lazım. Gelecek için. Neden süt yoğurt ve peynir pahalı çünkü. Süt üretimine gerekli destek verilmedi. Onun için de az süt üretiliyor o yüzdende fiyatlar artıyor. Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu yok’ dedi.

VERGİDE REFORM ŞART

Özal, ‘İstihdam rakamları görünenden daha da fazla. İş arayamayanlar artık işsiz sayılmıyor. Vergide büyük reform yapmak lazım. Benim elimde olsa vergiyi 60 ilde on beş yıl boyunca yüzde 1’e indiririm. Radikal olmak lazım’dedi. Asgari ücret ile ilgili değerlendirmede bulunan Özal, ‘Bugün açlık sınırı yoksulluk sınırı çok büyüdü. Bu rakamları tutturmak gerekiyor. Ama şunu da unutmamak gerekiyor asgari ücret ne kadar çok artarsa işverene esnafa artık maliyeti kimeyse ona dokunuyor. İşten çıkarmalar olur. Ya da daha ucuza kaçak işçiler çalıştırılacak. Bu sefer senin vatandaşın işsiz kalacak. Asgari ücret o yüzden iki tarafı keskin bıçak.  Çok dikkatli karar verilmesi lazım. En önemlisi enflasyon durmadığı sürece ne kadar zam gelirse gelsin yetmeyecek. Hayat pahalılığı artığı sürece işe yaramaz’ dedi. Özal, iktidara geldikleri takdirde ekonominin sağlıklı bir politikayla 4 ayda kendini hissettirmeye başlayacağını 1 senede de kendini toplayacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.