Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Oyun Engel Tanımaz” projesi Türkiye’yi temsil edecek

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde çocukların hayalini kurup tasarladığı “Oyun Engel Tanımaz” projesi uluslararası alanda Türkiye’yi temsil edecek.Kent Konseyi yürütücülüğünde, Nilüfer Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2017 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2017 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Oyun Engel Tanımaz” projesi Türkiye’yi temsil edecek

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde çocukların hayalini kurup tasarladığı “Oyun Engel Tanımaz” projesi uluslararası alanda Türkiye’yi temsil edecek.

Kent Konseyi yürütücülüğünde, Nilüfer Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği ve ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu iş birliğiyle geliştirilen, demokrasi ve katılımcılık örneği olan “Oyun Engel Tanımaz” projesi çok sayıda proje arasından en iyi seçildi.

Uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek projeyi, Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) Çocuk ve Mimarlık Çalışma Programı kapsamında verilen ve Türkiye ayağı Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yürütülen 2016-2017 UIA Çocuk ve Mimarlık Altın Küp Ödülleri’nin ulusal jürisi belirledi. “Oyun Engel Tanımaz” projesi jürinin oy birliği ile “Kuruluş Ödülü” kategorisinde seçildi. Proje uluslararası süreçte Türkiye’yi temsil etmek üzere UIA Çocuk ve Mimarlık Çalışma Programı’na gönderildi.

Engellilerin de hiç bir engelle karşılaşmadan oyun oynayabilecekleri bir park olan “Oyun Engel Tanımaz” projesini, 6’sı engelli toplam 30 çocuk tasarladı. Çocuklar nasıl bir park istediklerini, akademisyenler, meslek odaları ile bir araya gelerek atölye çalışmalarıyla ve eğitimlerle desteklenen bir sürecin sonunda somutlaştırdılar.

Uluslararası ödül jürisi Nisan 2017 de toplanacak.

Uluslararası UIA Çocuk ve Mimarlık Altın Küpler Ödülleri 3-10 Eylül 2017 tarihlerinde, Seul’de yapılacak olan 26. UIA Kongresi’nde (UIA 2017 Seul) sunulacak. Ayrıca kazanan ve övgüye değer bulunan başvurular bu kongredeki UIA Çocuk ve Mimarlık Çalışma Programı sergisi kapsamında sergilenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.