Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi'den engelli vatandaşlara jest

Osmangazi Belediyesi, engelli vatandaşların araçlarıyla yolda kalma endişesini gidermek için 4 ayrı noktada akülü araba şarj dolum istasyonu kurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi'den engelli vatandaşlara jest

Osmangazi Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi Doğu Köşesi, Osmangazi metro istasyonu önü, Altıparmak Yurt Sokak (Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi) ve Geyve Han önüne engelli vatandaşlar için şarj dolum istasyonları kurdu.

Engelli vatandaşların gün içerisinde "Şarjım biterse ne yaparım" diye endişe etmeden istedikleri yere rahatlıkla gidebilmesini sağlamak için kurulan istasyonlarda, 3 ayrı akülü tekerli araç aynı anda şarj olabiliyor. 1 saat içerisinde dolum yapabilen istasyonlarda, vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmezken, araçların şarj ömrü azami süreye çıkarılıyor.

Osmangazi metro istasyonundaki açılışta konuşan Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar, "Bugün engelsiz bir Osmangazi için yaptığımız çalışmalardan birinin açılışı için buradayız. Belediye olarak engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak görevlerimiz arasında yer alıyor. En önemlisi ise, bu arkadaşlarımızın sokağa çıkabilmeleri ve hayatın içinde olabilmelerini teşvik etmek. Biz bunun için farklı zamanlarda talep doğrultusunda kendilerine tekerlekli sandalye veriyoruz. Asıl mesele tekerlekli sandalyelerin sosyal hayatta kullanılabilmesi. Tabii bu zamana kadar şehirleşme engelliler düşünülmeden yapılmış, fakat günün şartları ve teknolojik imkanlar gelişince yeni ihtiyaçlar ortaya çıktı. Biz yeni yapmış olduğumuz park, yol ve kaldırım çalışmalarımızda bunları düşünerek yatırım yapıyoruz. Düzenlemeleri, bu arkadaşlarımızın rahat kullanabileceği şekilde yapıyoruz. Maksadımız engelsiz bir Osmangazi. Daha önceden vermiş olduğumuz veya derneklerimizin sağlamış olduğu bu tür akülü araçlarla bir ihtiyaç ortaya çıkmış oluyor. Araçların şarj edilebilecek bir cihaz olması bu ihtiyaçların başını çekiyor. Biz de bu ihtiyacı görerek 4 farklı noktaya şarj istasyonu kuruyoruz. Kent Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Altıparmak ve Geyve Han önünde açtığımız istasyonlarla hayatı biraz daha kolaylaştırdık" dedi.

Osmangazi Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarından memnuniyet duyduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Müzeyyen Yıldırım, "Açılan istasyonların haricinde, Osmangazi Belediyesi'nin şubemize çok güzel bir desteği daha oldu. Aynı cihazdan bir tane de derneğimize koyduk. Artık biz de derneğimizde yolda kalan arkadaşlarımıza destek verecek olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Tekerlekli sandalyesiyle artık sokaklarda daha rahat gezebileceğini söyleyen Mustafa Şahin ise, "Bu tür araçlar hayatımızı kolaylaştırıyor. Evimizden çıktığımız zaman akümüz bitecek korkusu yaşamayacağız. Aracımızı bu noktalardan şarj edip işimize, evimize gönül rahatlığıyla gideceğiz" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.