Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Faaliyet Raporu kabul edildi

Osmangazi Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2014 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2014 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Faaliyet Raporu kabul edildi

Belediye meclisi, çarşamba günü yapılan ilk toplantısının ardından 2013 yılı faaliyet raporunu görüşmek için toplandı. CHP grup sözcüsü Recep Çohan, “Sadece bugünü değil, Osmangazi’nin geleceğini kurtaran, halkımızın refahını artıracak projelere destek olacağız. İnsanımızın hayatını kolaylaştıracak projelere destek verirken, yanlışların da karşısında durup, takipçisi olacağız” dedi.

MHP adına söz alan Cemil Aydın da konuşmasında, “Bu dönem, belediyenin daha şeffaf ve hesap verebilir şekilde yönetilmesini istiyoruz. Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de yanlış gördüğümüz işlerin karşısında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçen 5 yıllık sürede samimi ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergilediklerini söyledi. Dündar, “Evet, biz son derece samimiyiz ve bu samimiyeti herkesten bekliyoruz. Osmangazi için tek yumruk olup çalışırsak, bundan herkes kazançlı çıkar. Elbette muhalefet olacak, ancak yapıcı muhalefet olursa bundan kimse zarar görmez. Biz bu şehri yeniden ihya edecek, yeniden imar edecek vizyon projeler geliştirdik. Son derece uyumlu çalışarak, birçok projemizi muhalefetin de onayı ile hayata geçirdik. İhtisas komisyonlarımız iktidarıyla, muhalefetiyle Osmangazi’nin geleceği için çalışıp proje geliştirdi. Bunun önümüzdeki dönemde süreceğine inanıyorum” dedi.

“DEVASA PROJELER ARTIK SIRADANLAŞTI”

Geçen 5 yıllık sürede Osmangazi’de bir çok en ve ilkleri hayata geçirdiklerini, ortaya koydukları hedefleri dönem içerisinde revize edip ikiye katladıklarını ifade eden Dündar, “Osmangazi’de devasa projeler artık sıradanlaştı. Artık otoparkları, meydanları konuşmuyoruz, çünkü onlar hayata geçirilen projelerin birer parçası haline geldi. Geçtiğimiz dönem, sadece akıllı bütçe yönetimi sonucu ihalelerdeki kırımlardan tam 60 milyon lira kazanç elde edip bunu yatırıma dönüştürdük. Mahallelerimizin ve sokaklarımızın nefes alabilmesi için geliştirdiğimiz projeleri hayata geçirmek için, yalnızca kamulaştırmalara 225 milyon liranın üzerinde para ödedik. Hizmet gittikçe vatandaşın talepleri de artıyor, artacak. Bizler de bu talepleri bir bir yerine getireceğiz. Modern ve yaşanabilir bir şehri birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“KARARLIYIZ, SAMİMİYİZ, ŞEFFAFIZ”

Osmangazi’nin en büyük sıkıntısının plansız ve çarpık yapılaşma olduğuna dikkat çeken Dündar, “Vatandaşımız yıllar boyunca belediyenin önünde gitmiş. Önce evler, sokaklar, mahalleler kurulmuş, ardından belediye hizmet götürmüş. Plansız ve çarpık yapılaşma yüzünden şehirde nefes alacak alan kalmamış. Biz geçen dönem planlı şehirleşmenin adımlarını attık. Hamitler, Bağlarbaşı ve Demirtaş gibi bölgelerimizde imar planlarını yenileyerek, modern yerleşim alanlarının önünü açtık. İnşallah bunu tüm Osmangazi’ye uygulayacağız. Hazırladığımız kentsel dönüşüm master planıyla, bunun altyapısını oluşturduk. Bizler bu konuda son derece kararlıyız. Bizden önceki yönetimler her dönem bir mahalleyi kurtarsa, bugün yaşadığımız sıkıntılar olmazdı. Biz bu şehre sahip çıktık. Hedefimiz, kimseyi ne mağdur, ne de rant sahibi yapmadan dönüşümü hayata geçirmek. Biz bu konuda kararlıyız, samimiyiz, şeffafız” diye konuştu.

Başkan Dündar’ın konuşmasının ardından 2013 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.