Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhaneli'de Soma için saygı duruşu

Orhaneli ilçesindeki kömür ve termik santral işçileri, Soma'daki madencileri anmak için bir günlük iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi yaptı. Madenci arkadaşlarını anan işçiler, dua edip 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orhaneli'de Soma için saygı duruşu

Orhaneli T.K.İ Bursa Linyitleri İşletmesi ve Orhaneli E.Ü.A.Ş Termik Santrali'ndeki işçiler, Soma'da ölen işçileri dualarla anıp 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kömür işletmesindeki törene katılan Maden İş Sendikası Temsilcisi İsmail Balı, "Acımız muhakkak ki çok büyüktür. Soma'daki kazada 284 maden emekçisi kardeşimizi kaybettik. 80 kadar kardeşimiz hastanelerde tedavi görmektedir. Endişemiz ve korkumuz şehit sayısının artmasındandır. Ülkemizde madencilik tarihinin en büyük faciası yüreğimize ateş düşürdü. Emek karşıtı politikalar ne yazık ki bugünkü tabloyu ortaya çıkarmıştır. Şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” dedi.

Orhaneli E.Ü.A.Ş Elektrik Üretim Santrali'nde de çalışan personel ve işçiler sabah saatlerinde saygı duruşunda bulunup dua etti.

Soma’daki ölen işçiler anısına B.L.İ Kömür İşletmesi'nde işçiler 1 günlük iş bırakırken, Orhaneli Termik Santrali'nde de iş yavaşlatma eylemi yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.