Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önceliğimiz temiz siyaset

Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Öztürk, ‘Siyasette bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirecek doğru ilkelerle, doğru insanlarla tekrar bir umut ortaya çıkaralım. Bizim birinci önceliğimiz temiz siyaset’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Önceliğimiz temiz siyaset

24.Dönem Milletvekili Mustafa Öztürk Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Öztürk, hem partinin çalışmalarına hem de gündeme ilişkin önemli noktalara değindi. Eski AK Parti milletvekili olan Öztürk, ilkelerine yakın bulduğu oluşumun Gelecek Parti olduğunu belirtti. Öztürk, ‘Ben sağ bir seçmenim, fanatik değilim, keşke solda sağda proje bazlı çalışsa. Özgürlükler, adalet, hukukun üstünlüğü, eşitlik ve şeffaflık üzerine bir siyaset tarzı ortaya konulsa. Bizim böyle bir alternatif çıkarmamız lazım. Siyasette bir değişim dönüşüm gerçekleştirecek doğru ilkelerle, doğru insanlarla tekrar bir umut ortaya çıkaralım’ dedi.

SİYASETTE YAPISAL DÖNÜŞÜM ŞART

Gelecek Parti’nin genel olarak çalışmalarının yetersiz olduğunu düşündüğünü ifade eden Öztürk, ‘Genel Başkanımız Sayın Davutoğlu Bursa’ya gelmiş. Maalesef o gün kendisine umut verenler yanında olmamış. Biz bu sebeplerden dolayı tekrardan siyasete girdik. Kendisine destek olduk ve Bursa’da bu ilke ve değerlerle doğru insanlarla yola çıkacağız diyerek parti kurucusu olduk. Bursa’da da bir yapılanmaya gittik. İlke ve değerler ve doğru insanlarla. Bizim birinci önceliğimiz temiz siyaset.  Temiz siyaset belgesi hazırladık. Sayın Genel Başkan AK Parti’den ayrılmadan önce bir manifesto hazırladı. Ben o manifestoyu 3 defa okudum. Şimdi genel başkana seslenmek istiyorum. O manifestoyu okuyun. Gelecek Partisi’ni kuruluş ilkelerine göre yönetelim. Genel başkan şu ana kadar ciddi adımlar atmadı. Ben siyaseti ilke üzerine yaparım. Biz şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Ben partinin içinde olan birisi olarak söylüyorum. Niyetlerin bozulduğunu görürsem tepkimi ortaya koyarım. Genel başkan manifestoya aykırı davranmasın. Siyasetin yapısının değişmesi lazım. Şimdiki liderler gücü elinden bırakmak istemiyorlar. Şeffaflık ahlak yasaları çıkmazsa çok daha başımız ağrıyacak.  Siyasette yapısal dönüşüm şart. Yeter ki doğru projeler ortaya koyalım. Gelecek Partisi güzel çalışmalar yaptı. Temiz siyaset belgesi açıkladı, ilk Kanal İstanbul Projesi’ni kurumsal anlamda biz hazırladık. Güçlendirmiş parlamenter sistemi çalışması yaptı. Ama bunları kamuoyuna aktaramıyoruz. Hem iletişimde hem de teşkilatların yapılanmasında sıkıntı var.  İdeolojik siyaseti bırakmamız lazım. Bursa 4. Büyükşehir… 3 tane dışarıdan milletvekili geldi. Ne oldu Bursa kaybediyor’ dedi.

KASABA SİYASETİ YAPMAMAK LAZIM

24.Dönem Milletvekili Mustafa Öztürk kendi dönem çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada ‘Hızlı tren çalışmalarının temeli 2012’de atılmıştı. 2015’in sonunda açılacaktı. Uygulama aşamasına gelmeyen projeleri ihale ediyorlar. İşin yüzde 18’i bittiğinde paranın tamamı bitmişti… Ondan sonra buralara kaynak aktarılmadı. Şimdi açılış 2024’ kaldı. Bursa için çok büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum’ dedi. Öztürk, ‘Bir diğer projede Otomotiv Test Merkezi. O projeyi Bursa’da bırakmak için çok uğraşmıştık. O dönemin Teknoloji Bakanı kendi ilinde bırakmak istiyordu. O kadar uğraşıldı, o kadar masraf yapıldı ama şimdi unutuldu. İnşallah TOGG’un oraya yaparlar. Bursa bir hizmet kazanır. Kasaba siyaseti yapmamak lazım.  Şehir hastanesinin yerine de tek karşı çıkan kişi de bendim. Merkezde yapılacak başka yerlerde vardı. Daha ulaşım yeni çözülüyor’ şeklinde konuştu.

HANGİSİ DOĞRU OLDU?

Ulaşım yatırımlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Öztürk, ‘Recep Altepe zamanında da kendisine söyledim. Ulaşım ile ilgili yatırımlara itiraz ettim. Bu kadar para harcıyoruz ama çözülmüyor burada bir yanlışlık var. Alternatif yollar üretmeliyiz. İmar planlarını şehrin dışına yapmalıyız. Dinlemedi. Sonra böyle sorunlar ortaya çıktı. Üç senede yapacağımızı beş senede yapalım ama bir kere yapalım dedim. Millet yerin altından seyahat yapmak istemiyor dediler. Millet bir an önce gideceği yere ulaşmak istiyor. Her gün şehri gör en ne olur… Doğan bey yanlış bir proje, belediye binasının yeri yanlış, stat baştan aşağı yanlış dedim. Hangisi doğru oldu’ dedi.

BURSA’DA ULAŞIM İLE İLGİLİ PROJE YOK

Öztürk, ‘Pandemi oldu her şeyin fiyatı olduğu gibi yakıtında fiyatı arttı. Millet artık arabayla çok fazla dışarı çıkamıyor o yüzden trafik rahatladı diyoruz. Yoksa Bursa kilitlenecek. Bursa’da ulaşım ile ilgili proje yok. İstanbul yolu yapıldı o da yanlış yapıldı. T1 hattını görüyorsunuz. Avrupa’da tramway var ama onlar 80 yıl önce yapılmış… Şehri ona göre planlamışlar sen şimdi yüz yıl sonra tramway hattı yapıyorsun şehrin ortasına… Şimdi ben İstanbul yoluna bakıyorum nerede bitiyor. Otogara ve sanayiye ulaşmıyorsa o yolun ne anlamı var neden yapıldı orası. Bursa sahipsiz. Bursa Türkiye’ye verdiğinin çok azını alıyor. Doğru neyse doğruya göre hareket etmeliyiz’ dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL RANTSAL DÖNÜŞÜM

Bursa’nın Ankara’da temsil eksikliği olduğunu ifade eden Öztürk, ‘Bursa verdiğinden daha azını alıyor. Kentsel dönüşüm Ataevler ya da FSM’den mi başlar. Biz 2012’de yasayı çıkardığımız zaman depreme dayanıksız yapı stoklarını ortadan kaldırıp milletimizi depreme karşı korunsun can kaybı olmasın diye kentsel dönüşüm yasasını çıkardık. Burada kentsel dönüşüm yok rantsal dönüşüm var. Sokağı genişletmeden kaldırımı genişletmeden sosyal alan yapmadan on katlı binayı neden on beş kat yapıyorsunuz kime faydası var. Şehri yoğunlaştırıyorsun.

Türkiye’de siyasette yapısal dönüşüm şart. Siyasette bir güven yıpranması var. AK parti bu güveni tesis etmek üzere iktidara geldi. Nitekim güzel işlerde yaptı bizde onların içindeydik. Belli bir dönemden sonra AK Parti kuruluş ilkelerini terk etti. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de konuşulacak şeylerden bir tanesi yönetim sistemidir’dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.