Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencileri Büyükşehir karşılayacak

Bursa'ya ilk kez gelen üniversite öğrencileri için Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ‘Öğrenci Karşılama ve Yönlendirme Noktası’ kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencileri Büyükşehir karşılayacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, öğrencilerin bilgilenmesi adına bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yeni bir eğitim öğretim döneminin başlangıcındayız, üniversitelerde öğrenci kayıtları da başladı. Her alanda hızlı bir gelişim gösteren Bursa’ya yılda yaklaşık 10 bin civarında öğrenci geliyor. Aralarında bilenler olduğu gibi, bazı öğrenciler de ilk kez Bursa’ya geliyor. Terminalde kurulan bu noktalar, öğrencilerin Bursa’da yabancılık çekmemeleri, üniversite kampüslerini, kayıt yerlerini ve okullarla ilgili bilgileri rahatça öğrenebilmeleri için hazırlandı." dedi.

Öğrencilerin okulları ve Bursa ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabildiklerini anlatan Başkan Altepe, açıklamasına şöyle devam etti: "Öğrencileri yerlerine ulaştıralım, bir nevi rehberlik edelim ve gençlerimize yardımcı olalım istiyoruz. Öğrencilerimiz, yeni öğrenimlerine güzel anılarla başlasınlar, en güzel şekilde karşılansınlar ve okullarını bitirdiklerinde de Bursa’dan güzel anılarla ayrılsınlar. Bursa’ya yeni gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyoruz, Bursa’yı tanıtıyor ve işlerini kolaylaştırıyoruz. Öğrencilerimize de okullarını ve Bursa’yı sevdirmeyi, bir an önce kente adapte olmalarını sağlamayı hedefliyoruz."

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanarak Aydın’dan Bursa’ya gelen Mert Aslantaş ve annesi Nazlı Aslantaş ise şunları kaydetti: "Bursa’yı daha önceden biliyorduk, yakın bir yerde yaşamıştık. Büyük ve güzel bir şehir olduğundan burayı tercih ettik. Bursa, şimdi daha da büyümüş ve güzelleşmiş, memnun kaldık. Öğrenciler için hazırlanan bu stantlar da işimizi kolaylaştırdı, ilgilendiler, yardımcı oldular. Oğlum Bursa’da emin ellerde."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.