Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödünç: ‘Bursa’yı şahlandırıyoruz’

Bursa Haber’e konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa’nın yapılan mega projelerle geleceğe taşındığını ve projelerin bitmesiyle şehrin siluetinin değişeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ödünç: ‘Bursa’yı şahlandırıyoruz’

Vekil Atilla Ödünç, Bursa Haber’e konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Atilla Ödünç, Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Bursa’ya ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Ödünç, Bursa’ya yapılan yatırımlara ilişkin “Ulucami ve çevresindeki tarihi dokunun ön plana çıkarılması noktasında belki de Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarından biri. Hem Hanlar Bölgesi’ndeki çalışma hem de Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan meydan projesi Bursa için çok önemli yatırımlar. Devam eden diğer mega projelerle şehir geleceğe taşınıyor” dedi.

EN AKTİF VEKİLLERDEN

Vatandaş nezdinde en aktif vekillerden birisi olarak da görülen Ödünç, yoğun çalıştıklarını belirtti. Millete hizmet etmenin derdi içinde olduklarını ifade eden Vekil Atilla Ödünç, “Bursa ve Türkiye’ye ne kadar katkı sunarız, ne kadar ileriye taşırız onun çabası içindeyiz. Bize yüklenen sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Elimizden geldiği kadar vatandaşla birlikte olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

2021 EKONOMİSİ

Bu yıl Türkiye ekonomisi hakkında öngörülerde bulunan Vekil Ödünç, 2021’e umutla baktığını söyleyerek, pandemi koşullarından dolayı yılın ilk 3 4 ayının sakin geçeceğini ifade etti. Krizlerle birlikte yeni fırsatların da olduğunu belirten Atilla Ödünç, “Aşılanmanın hızlanması ve salgının daha kontrol edilebilir seviyeye gelmesiyle birlikte yılın ikinci yarısından sonra ekonomi daha hareketlenecek. Türkiye’nin geleceği bu noktada çok parlak. Süreç şu ana kadar iyi yönetildi. Bunun ileriki dönemde ekonomiye pozitif katkıları olacaktır. Zaten ülkenin can damarı dediğimiz sektörler pandemiye rağmen durmadı. Yani ekonomimiz durmadı. Çoğu ülkeye göre avantajlı konumdayız. Salgının bitmesiyle birlikte Türkiye’nin küresel ölçekte potansiyeli daha fazla aratacaktır.

YERLİ OTOMOBİL

Atilla Ödünç, doğuştan elektrikli, yerli ve milli Türkiye’nin otomobili TOGG’un fabrikasının Bursa Gemlik’te yükseldiğini anımsatarak, “Kent olarak bu gururu yaşıyoruz” görüşünü aktardı. 2020 yılında temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan fabrikada banttan ilk araçların 2023 yılında ineceğini anlatan Ödünç, “Türkiye’nin otomobilin yollarda gördüğümüzde herhalde en çok biz Bursalılar gurur duyacağız” görüşünü aktardı. Bunun yanında Türkiye’nin yerli sismik arama gemileriyle Karadeniz’de 405 milyar metreküplük bir doğalgaz rezervi keşfettiğini, bu doğalgazın da muhalefetin “çıkaramazlar” sözüne inat en kısa zamanda ülke ekonomisine kazandırılacağını kaydetti. AK Parti’yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliğin, “ileri hedefler” olduğunu vurgulayan Ödünç, “Biz yarını değil, önce 2023’ü hedeflemiştik. Şimdi ise 2053 yılını hatta 2071 yılını hesaba katarak projeler üretiyoruz. Bizi diğerlerinden ayıran en önemli özellik bu” dedi.

ABD İLE İLİŞKİLER

ABD başkanı seçilen Joe Biden’la birlikte Türkiye ABD ilişkilerini bekleyen yeni dönemi de değerlendiren Ödünç, iki ülke ilişkilerinin bir günlük veya saatlik bir ilişki olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: “ABD artık çok biliyor ki karşısında eski Türkiye yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her gün büyüyen ve güçlenen bir Türkiye var. Eski başkan Trump ve Cumhurbaşkanımız arasındaki ilişkinin Biden döneminde de davam edeceğini düşünüyorum. Burada önemli olan ABD yönetiminin kendi sorunlarıyla baş edebilme becerisini gösterebilmesidir. Çünkü kendilerinde sürekli başka ülkelerin içişleri hakkında konuşma hürriyeti buluyorlar. Tıpkı hain 15 Temmuz gecesi gibi. O gece Türkiye için gelişmeleri yakından izliyoruz demişlerdi. Lakin geçen günlerde kendi kongre binalarına yapılan işgal girişimi aslında ABD’nin içinde bulunduğu durumu gösteriyor. Bizde aynı şekilde oradaki gelişmeleri izliyoruz. Temennim odur ki yeni yönetimin, Türkiye’yi karşısına almayarak ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çaba sarf etmesi.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.