Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de "Şeftival" coşkusu

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından bu yıl ilk kez Tahtalı ’da şeftival adıyla düzenlenen 1. Şeftali Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'de "Şeftival" coşkusu
  Kentte yetişen ürünleri tanımak amacıyla çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, enginar, biber ve incirden sonra Tahtalı şeftalisinin de adını tüm dünyaya duyurmak için harekete geçti. Nilüfer Kent Konseyi ile birlikte bu yıl ilk kez Tahtalı ‘da düzenlenen Şeftali Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer’de 2 bin dönümlük alanda üretilen şeftalinin üçte birinden fazlasının yetiştiği Tahtalı ‘da düzenlenen festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Festivale Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Erkan Aydın da katıldı.
  Başkan Bozbey, yaptığı konuşmada kentte yetişen ürünlerin tanıtımı için Nilüfer Belediyesi olarak üreticiye destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Bozbey, "Nilüfer’de üretilen şeftalinin büyük kısmı Tahtalı ‘da yetişiyor. Festivalle Tahtalı şeftalisinin adını duyurmanın yanı sıra pazar payını da artırmayı hedefliyoruz. İlk yapılan Tahtalı Şeftali Festivali önümüzdeki yıllarda daha da kapsamlı hale getireceğiz. Artık şeftali denince akıllara ilk olarak Tahtalı gelecek. Bunu hep beraber başaracağız” ifadelerini kullandı.
  Başkan Mustafa Bozbey konuşmasına şöyle devam etti:
  “Nilüfer yeni yerleşim alanlarıyla,  sanayisiyle tanınıyor. Ama tarımsal ürünlerinin de çok fazla olduğunu daha iyi algılamak, değerlendirmek gerekiyor. İşte o ürünlerden biri de şeftali. Biz kırsal alandaki insanlarımızın kentsel yaşam içinde bu ürünleri üretmesini istiyoruz.
  Üretici olmak çok kolay değil onun için köylerdeki kırsal alandaki üreticilerin hepsini kutluyorum. Onların kurumsal anlamda yanlarında olmak da yetmiyor. Tüm üreticilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi anlamında devletin desteğini bekliyoruz. Öyle eften püften değil adam gibi desteğini bekliyoruz ki üreticiler daha kaliteli üretimlerini yapsınlar ve geleceğe güvenle baksınlar.”
  Nilüfer Belediyesi olarak kooperatiflerini desteklediklerine dikkat çeken Bozbey, özellikle üretim kooperatiflerini önemsediklerini belirtti. Bozbey  “Özellikle üretim kooperatifleri ile ilgili çalışmalarımıza tüm üreticilerimizin destek vermelerini bekliyoruz. Bu konuda Nilüfer Belediyesi hem içinde olacak hem de en önemli destekçisi olacaktır. Kooperatifleşirsek o zaman ürünlerin saklanması, pazarlanması, farklı şekillerde değerlendirilmesi fırsatı doğar ve gelir artar. Onun için destekliyoruz,  sizden de destek bekliyoruz” dedi.
  Festival düzenlenen iki ayrı yarışmayla renklendi. Düzenlenen en iyi şeftali yarışmasında üreticilerden İbrahim Oktay birinci, İsmail Işık ikinci, İsmail İlgi de üçüncü oldu.  Şeftalili lezzetler yarışmasında da kadınlar hünerlerini sergiledi. Şeftali ile yapılan yemeklerin ve tatlıların yer aldığı yarışmada Bursa Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerinin yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey de jüri üyeleri arasında yer aldı. Jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandığı yarışmada Rahşan Başaran “Fırında kuzu haşlama” ile birinci olurken, Özlem Dolan “Şeftalili Pasta” ikinci, Nuran Yıldız da “Şeftali Tatlısı” ile üçüncü olarak para ödülü aldı.
 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.