Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de bir dakikalık saygı duruşu

Nilüfer'de, mahalle muhtarları, yeni dönemin ilk toplantısında Soma faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2014 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2014 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'de bir dakikalık saygı duruşu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, muhtar ve azalarla yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Plaza 16’da düzenlenen toplantıya Soma’da yaşanan facia damgasını vurdu. Başkan Bozbey, kazadan duyduğu derin acıyı ifade ederek, gelişmeleri büyük üzüntü içerisinde izlediğini kaydetti. Başkan Bozbey, “Türkiye olarak, tüm insanlık olarak hüzünlü günler yaşıyoruz. Türkiye’nin başı sağ olsun. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, insanlarımıza sabırlar diliyorum. Kaybettiğimiz tüm işçiler için derin acı içindeyim” diye konuştu.

Başkan Bozbey, daha sonra muhtar, aza ve belediye personelini bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Muhtarlarla yapılan yeni dönemin ilk toplantısında ağırlıklı olarak kurulacak mahalle komiteleri ele alındı. Toplantıda ilk olarak Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri Koordinatörü İkbal Polat ayrıntılı bir sunum yaptı.

Daha sonra muhtar ve azalara hitap eden Başkan Bozbey, yeni dönemde herkese başarılar diledi. Muhtarların Nilüfer Belediyesi olarak çok önemli olduğu hatırlatan Bozbey, “Bundan önce olduğu gibi Nilüfer’in bundan sonraki hedeflerine ulaşmasında sizlerin payı büyük olacaktır” dedi.

Demokrasi şenliğinin en önemli ilk ayağını muhtarlar oluşturduğunu kaydeden Bozbey şöyle dedi:

“Yerelden genele derken, önce insan ilkesinin ışığında yürüdüğümüz yolda, demokrasi şenliğinin ilk ayağını da mahalleler oluşturuyor. 2009 döneminde mahalle komitelerini hayata geçirmeye başladık, aranızda bu komitelerde aktif olarak çalışanlarınız da var. Biz Nilüfer’de kimseyi ötekileştirmediğimizi her zaman söylüyoruz, çalışmalarımızla da bunu ortaya koyuyoruz. Mahalle komitelerinde de aynı anlayış geçerli. Belli bir partinin hakimiyeti, belli bir inancım üstünlüğü gibi şeyler söz konusu değil. Mahalle komitesi, o mahallede yaşayan herkesi temsil eden bir oluşum. Demokrasiyi tesis etmek o kadar da kolay değil biliyoruz. Türkiye’de Cumhuriyet kurulalı bile daha 100 yıl olmadı. Bu süreç belki sancılı yürüyecek, mutlaka sıkıntılar olacak. Ama biz Nilüfer Belediyesi olarak Türkiye’de bu konuda da örnek olmak istiyoruz. Ben bizim “rol model” olacağımız yönetim sistemimizin birkaç yıl sonra yasalara dahi gireceğine inanıyorum. Örneğin, İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü Türkiye’de Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi’nde bizim çalışmalarımız, “iyi uygulama” olarak örnek gösterildi. İşte Nilüfer’in farkı burada. Bu farkı sizlerle birlikte ortaya koyduk. Neden daha da geliştirmeyelim?”

Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer de, muhtarlıkların alt yapı giderlerinin karşılanması ve beş bini aşan muhtarlıklara personel tahsisi yapılması için gereken prosedürün bir an önce tamamlanmasını istedi. Yılmazer, mahalle komitelerinde demokrasinin tavana yayılması konusunda hassas olunmasını istedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.