Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de çirkin pazarlık iddiası! Park alanıyla oy avcılığı

Nilüfer Belediyesi’nin 31 Mart mahalli seçimlerinde doğu kökenli seçmenlerin Bozbey ve CHP’ye oy vermelerini sağlamak adına, yeşil alanı kullanıp, siyasi çıkar sağladıkları iddiası ortaya atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'de çirkin pazarlık iddiası! Park alanıyla oy avcılığı

Murat DORUK

İddialara göre, 31 Mart Mahalli Seçimlerinde CHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterilen Mustafa Bozbey’e diğer ilçelerden oy toplama adına, Nilüfer ilçesinin merkezindeki Bursa-İzmir Yolu üzerinde bulunan ve Orhaneli-Keles Kavşağı’nın tam uç noktasında yer alan 20 dönümlük bir yeşil alan doğu kökenli bir müteahhide peşkeş çekildi. Siyasi kulislere bomba gibi düşen olayla ilgili vatandaşların arasında konuşulan iddialara göre; Bozbey ve arkadaşları, Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde sevilen ve spor kulübünde yöneticilik yapan müteahhit Ahmet Gündüz ile irtibata geçip, mahalli seçimlerde destek talebinde bulundular. AG inşaatın yöneticisi olan Ahmet Gündüz’ün çevresinde Ülkücü görüşe sahip olduğunun bilinmesi üzerine bu isteği Nilüfer Belediye Başkan yardımcısı olan ve geçmişinde ülkücü olduğunu sürekli ifade eden Adil Kayaoğlu devreye sokuldu. Görev yaptığı Nilüfer ilçesi dışındaki Bağlarbaşı Spor Kulübünün toplantısına katılan Kayaoğlu, Ahmet Gündüz ile irtibatını güçlendirdi.

FACEBOOK’TA KAPAK FOTOĞRAFI YAPTI

Ahmet Gündüz Nilüfer Belediyesi’nin en üst düzeydeki yöneticilerinden gelen işbirliği teklifini ayrıntılarını görüşmek için belediyeye giderek Adil Kayaoğlu ile görüşmüş. Bu görüşmede çekilen fotoğrafı ise sosyal medya hesabında duvar fotoğrafı olarak yerleştirmiş. Yapılan görüşmelerde, daha önceleri Eker Çocuk Parkı olarak hizmet eden alanın AG inşaata Restaurant ve AVM olarak işletilmek üzere verilmesi kararlaştırılmış. Kayaoğlu’nun bu görüşmelerin hepsini dönemin Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bilgisi dâhilinde yaptığı öne sürülüyor.

BAĞLARBAŞI CHP MİTİNGİ

Bağlarbaşı semti, CHP’nin Bursa’da en zayıf olduğu bir bölge. Bu bölgeden istediği oyu alamayan CHP, Mahalli seçimlerde oylarını artırma adına, Belediyeye ait kamuya ait, tüyü bitmemiş yetimlere ait olan bir alanı, siyasi çıkar malzemesi yaparak semtin sevilen bir müteahhidine vermiş. Sözleşmeler yapılmış ve seçim öncesinde inşaat başlatılmış. Fakat inşaatın ruhsatsız olarak devam ettiği iddiası halkın arasında konuşuluyor. İnşaat bölgesinde ise, ruhsatla ilgili herhangi bir tabela yok. İddialara göre, bu iş bedavaya olmamış. Bağlarbaşı semtinde CHP’nin güçlü gösterilmesi için miting düzenlenmiş. 10 Mart günü yapılan mitinge CHP’nin TBMM Gurup Başkanvekili Özgür Özel’de katılmış.

MİLLETVEKİLİNİN KONUŞMASI, OLAYI AÇIĞA ÇIKARMIŞ!

Özgür Özel’in Bağlarbaşı mitinginde yaptığı konuşma sırasında söylediği ve haber sitelerinde yer alan sözleri ise iddialara göre “gizli ittifak ve çirkin pazarlıkların” ortaya çıkmasındaki şifrelerin çözülmesine yol açmış. Özel’in yayınlanan haberi özeti şöyle; “Mustafa Bozbey'in tek başına ya da 142 milletvekiliyle birlikte gece gündüz çalışsa da seçim kazanmaya gücü yetmeyeceğini belirten Özgür Özel, Mustafa Bozbey'in en önemli destekçisi, ona seçim kazandıranların Ak Partililer, MHP'liler olduğunu söyledi. Özel, "Reklamını onlar yapıyor. Mustafa Bozbey'in seçime kadar partisi var, seçimden sonra partisi yok. Yanına gelen AK Parti'liye, MHP'liye de CHP'li kadar saygı göstertiyor. Git kapısını çalmadan gir. Ulaşması kolay vicdanlı, çalışkan, arı gibi adam. Güzel yönetilen kentler göç alır, güzel yönetilmeyen kentler insanlar mutsuzsa göç verir. Ak Partili belediyelerin yönettiği yerden Bozbey'in yönettiği yere akın var akın. Koşa koşa geliyorlar" ifadelerini kullandı.”

YEŞİL ALANDAKİ KAÇAK İNŞAATTA SEÇMEN YEMEĞİ

CHP ile mahalli seçimler öncesinde böylesine bir sözleşmeye imza atan müteahhit Ahmet Gündüz, vakit geçirmeden siyasi çalışmalara başlamış. Çevresinde bulunanlara, bu seçimlerde Bursa halkının değişim istediğini ileri sürerek, piyasalardaki ekonomik durumları da bahane gösterip, seçimlerde Bozbey’in desteklenmesini istemiş. Bununla da yetinmeyen Gündüz, imar planlarında yeşil alan olan ve inşaat yapılmasını mümkün olmayan alandaki başlattığı ve sözde AVM ile Restaurant yapacağı yerde bir yemek düzenleyip, doğu kökenli yakınları ve komşularını burada toplamış. Bu durumu da kendi çektiği selfi ile kayıt altına almış.

ÇEVRE HALKI ŞİKAYETÇİ

Yeşil alanda başlatılan ve hızla devam eden bu inşaat çevre sakinlerini üzüyor. Durumu Nilüfer Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiklerini söyleyen vatandaşlar, inşaatın durdurulup, mühürlenip yıkılması gerekirken, şimdiye kadar işlem yapılmayışına ise veremediklerini ifade ediyorlar. Bu durum, Nilüfer ilçesinde ilk değil. Senelerce yeşil alan, çocuk parkları ve semt parklarını bu şekilde imara açıp ticarethaneye çeviren Bozbey ve arkadaşları hakkında kimsenin işlem yapmaması iddiaları, bu kişileri cesaretlendirdiği yorumlarına yol açıyor

KİMSE KONUŞMADI

Eker Çocuk Parkı alanına yapılan ve kaçak olduğu iddia edilen AVM ile restaurant inşaatı konusunda, bölgede inceleme yaparken, inşaattaki görevliler, “Biz çalışan işçileriz. Ne yapıldığını bilmiyoruz. Ruhsatı olup olmadığını da bilmiyoruz” diye bilgi veriyorlar. Nilüfer Belediyesi ilgilileri ise sözleşme yapıldığını, sözleşmeye göre de alandaki inşaatın devam ettiğini ifade ediyorlar. İnşaatın kaçak olup olmadığı konusunda ise “bu soruyu bize değil, siyasi yöneticilere sorun” şeklinde cevaplandırıyorlar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.