Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Motokros yarışları Gemlik'ta tamamlandı

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Gemlik Belediyesi ile birlikte organize ettiği, Türkiye Motokros Şampiyonası 4. Ayak yarışları Şahintepe MX Parkurunda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Motokros yarışları Gemlik'ta tamamlandı
  Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Gemlik Belediyesi ile birlikte organize ettiği, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Sancaktepe Spor Kulübü ile Spor Toto Teşkilatının destek verdiği yarışlar, iki gün sürdü. Nefes kesen yarışlara, Bursa, İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Ankara ve Tekirdağ’ın yanı sıra Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden 71 sporcu katıldı. Rüzgara ve toza rağmen, büyük özveri ile mücadele eden Motokrosçular, yarışları büyük bir ilgiyle seyreden binlerce Gemlikliden büyük alkış aldı. Bin 670 metre uzunluğunda 18 rampadan oluşan parkurda müthiş bir kapışma yaşandı.
  Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, TMF Asbaşkanı Ogün Baysan, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Ulusan ve Mahmut Nedim Akülke’nin yanı sıra Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ve Belediye Meclis üyeleri de heyecana ortak oldular. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, zeytinin başkenti Gemlik’i sporun da başkenti haline getirdiklerini ifade ederek, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok spor branşında başlatılan tesisleşme ve organizasyon hamlesinin artarak devam edeceğini vurguladı. Gemlik’te ulusal ve uluslararası düzeyde güreş ve karate organizasyonları yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, heyecan fırtınası halinde geçen Enduro ve Motokros Şampiyonalarının 4'üncüsünü de yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Motokros Federasyonu yetkilileri ve büyük mücadele örneği veren sporculara teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik’te 18 bin öğrencimiz var. Hedefimiz tüm öğrencilerimizin her türlü spor branşında aktif spor yapmalarıdır. Spor tesisleri yatırımlarını artırırken, bu tür organizasyonları da desteklemeyi devam ettireceğiz. Motokros Şampiyonası her seferinde çok daha güzelleşecek. Şahintepe Parkuru Türkiye’nin Avrupa standartlarındaki en önemli motokros parkuru haline dönüştürüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
  İlk gün antrenman ve sıralama turlarında ter döken sporcular, ikinci günü ise dereceye girmek için tozu dumana kattı. Heyecan dolu yarışlarda dereceye giren sporcular şu şekilde sıralandı:

  "MX1: Shevki Shevkiev-BAMOS (TM), Batuhan Demiryol-SMSK (Honda), Ulukan Ulu-YMK (Kawasaki). MX2: Mustafa Çetin-YMK (KTM), Batıkan Ulu-YMK (Kawasaki), Ozan Koçkanlı-MMK (Kawasaki). MX2J: Mustafa Çetin-YMK (KTM), Batıkan Ulu-YMK (Kawasaki). MX2J B: Ozan Koçkanlı-MMK (Kawasaki), Yasin Karaböce-FOSK (Husqvarna), Berkay Demir-STMOK (KTM). MX: Şakir Şenklaycı-AVMK (KTM), Murat Başterzi-YMK (Kawasaki), Yunus Özyay-STMOK (Yamaha). 85cc A: Can Öncü-AKUT (KTM), Deniz Öncü-AKUT (KTM), Muhammed Hamza Zengin-SMSK (TM). 85cc B: Ozan Gökçayır-FOSK (KTM), Melih Köksal-YMK (Kawasaki), Batuhan Demir-STMOK (KTM). 65cc A: Murathan Çetin-GDMSK (Kwasaki), Ares Stefan Bengiç-SMYRNA (KTM), Buğrahan Bayraktar-BAMOS (KTM). 65cc B: Taha Cambazoğlu-GDMSK (KTM), Mustafa Sinan Altuner-MMK (KTM), Soykan Ali İlik-GDMSK (Kawasaki). 50cc: Alp Ömer Berker-MMK (KTM), Marin Demir Çeliköz-AVMK (KTM), Ulaş Cem Cengiz-SMYRNA (KTM). ATV: Volkan Özgür-STMOK (KTM), Yasin Cihangir-YMK (Yamaha), Erdal Demiryol-SMSK (Yamaha). Veteran: Fahrettin Altınkök-UMOK (KTM), Okan Kirazoğlu-UMOK (Kawasaki), Bahattin Sadık-YMK (Kawasaki)."
  Dereceye giren sporculara, Gemlik İskele Meydanı Festival alanında düzenlenen törenle, madalya ve kupaları takdim edildi.
 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.