Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır'daki idamlara Bursa'dan tepki

Mısır'da 529 kişinin idam kararını protestolar çığ gibi büyüyor. Bursa'da, temsili kefen giyen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, idam kararlarının iptalini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2014 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2014 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır'daki idamlara Bursa'dan tepki
Orhangazi Parkı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları, Mısır'daki 529 kişinin idam kararlarını protesto etmek için bir araya geldi.. Yoğun bir kalabalığın olduğu gösteride, Mısır'daki darbe yönetimi aleyhinde sloganlar atıldı. Gösteriye çok sayıda vatandaşın yanı sıra Mazlum-Der, Memur-Sen, MÜSİAD, İHH, Osmanlı Derneği üyeleri ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk katıldı.
Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına konuşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, "Mısır Arap Cumhuriyeti'nde ilk kez halk tarafından demokratik yollarla seçilmiş olan hükümete 3 Temmuz 2013 tarihinde bir askeri darbe yapılmış ve başta yaşama hakkı olmak üzere çok ağır insan hakkı ihlalleri yaşanmış, halen de yaşanmaya devam etmektedir. Mısır'da darbe mahkemesi, 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde hukuki bir karara imza atarak, 529 darbe karşıtı eylemci için idam cezasına hikmetti. Bu kararın gerekçesine göre, söz konusu kişiler "şiddet ve terör" suçlamasıyla bu cezayı hak etmiştir. İnsanlığa ve hukuka aykırı olan bu kararı kınıyoruz. Geçtiğimiz aylarda kardeş ülke Bangladeş'de yaşanan siyasi idamlardan sonra yine kardeş ülke Mısır'da İhvan-ı Müslimin'in 529 üyesi hakkında verilen idam cezası kaygı vericidir. Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden, her ırktan insanın insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren bütün cunta sevenleri kınıyoruz" şeklinde konuştu.
Milletvekili Mustafa Öztürk ise, "Meclis olarak Mısır'da yaşananları kınadık. Hükümetimiz ve başbakanımız her zaman zulüm gören insanların yanında oldu. Daha önce Myanmar'da, Arakan'da, Filistin'deki kardeşlerimizin yanında nasıl durduysak, Mısır'daki kardeşlerimizin yanında da durmaya devam edeceğiz. Darbeyle indirilen Mursi'nin her zaman yanındayız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.