Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Milletimiz yeter diyecek’

Seçimlerin yaklaşmasıyla çalışmalar hızlandı. Nilüfer’deki saha çalışmalarını değerlendiren Başkan Yılmaz ‘Milletimiz önce genel seçimlerde, sonra da 2024’te yerel seçimlerde yeter diyecek. Kimse umutsuz olmasın’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Milletimiz yeter diyecek’

HABER: Yasemin DÜZDAĞ

Seçimlerin yaklaşmasıyla çalışmalar hızlandı. Nilüfer ilçesindeki saha çalışmalarının ne durumda olduğunu CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz'a sorduk. Gündeme ilişkin Bursa Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, saha çalışmalarının üst seviyede olduğunu belirtti. Yılmaz şunları söyledi: Parti içerisinde oluşturduğumuz öbek çalışmamız var. Sokak bazlı olarak görevli arkadaşlarımız tespitleri yapıyorlar. Sandık görevlileri ile ilgili yaptığımız çalışmalarda sürüyor. Özet olarak Nilüfer’de bizim son seçimde 943 sandığımız vardı bugün itibariyle 943 sandığımızda asil ve yedek olarak sandık görevlilerimiz mevcut. Onların eğitimleri ile ilgili çalışmalarımız mevcut. Yarın seçim var deseler biz buna hazırız Nilüfer’de.

SAYILARA TAKILMIYORUZ

Parti üye sayısına ilişkin değerlendirmede bulunan Yılmaz, ‘Bu işin gönüllük esasına göre olması gerekiyor yani bizim bugün tüm örgütlerimiz pazar yerlerine şehrin kalabalık noktalarına stant kurduğumuzda mutlaka üye sayılarında artış oluyor ama bizim beklentimiz gönül veren insanların gelerek çalışmalarını sürdürmesi. Bu anlamda biz gayet mutluyuz. Biz çok fazla sayılara takılarak hareket etmiyoruz. Sayıların gerçek bir veri olduğunu düşünmüyoruz’ dedi.

GENÇLERE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Yılmaz, ‘Nilüfer’de bizim çok profesyonel bir gençlik ekibimiz var. Genç kardeşlerimiz özgürlük istiyor, rahat nefes alabilmek istiyor, eleştirebilmek istiyor. Genel başkanımızda buna açık. O yüzden gençler kendilerine CHP ile özgürlük alanı açmak istiyorlar. Seçim ile ilgili de gençlere yönelik çalışmalarımız var. Nasıl bir yol izlemelerini anlatacağız kendilerine. Final zamanları olduğu için memleketlerine gidemeyecekler. Bununla ilgili bilgilendirmede gençlik kollarımız tarafından gençlerimize yapılacak’ dedi.

BURSA’NIN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM

Saha çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Yılmaz, ‘Biz ana muhalefet olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnafın anlattığı, sanayicinin, vatandaşın, ev hanımının, işsizin anlattıklarından bizim yüzümüz kızarıyor. Ak Parti Türkiye’yi öyle bir hale getirdi ki biz onlar adına utanıyoruz. Bıçak artık kemiği de geçmiş durumda. İnsanlar temel gıda maddelerine ulaşmakta bile sıkıntı yaşıyorlar. Türkiye’nin kilitlendiği nokta bu. Çok mutlu bir azınlıkta var. Bursa içinde bunu konuşabiliriz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne baktığınız zaman pek çok alanda sıkıntıları görmeniz mümkün. Trafik sorunu çözülemiyor. Bursa’nın en büyük sorunu ulaşım. Beş yıldızlı otel ayarında hastaneler yapabilirsiniz ama hastanelere insanları ulaştıramıyorsanız o hastanenin bir önemi yok. Nilüfer’de Bursa ile aynı sorunları yaşıyor. Gördüğümüz yanlışı eksiklikleri bir vatandaş olarak dile getirmek zorundayız. Gördüğüm her aksaklığı kamuoyu gündemine getirip hesap sormak benim görevim. Halkımızı uyandırıp onlara işaret ediyoruz. Bizde kendi bölgemizle ilgili yanlışlıkları halkımızın dikkatine sunuyoruz’ dedi.

ÇÖZÜMÜN ADRESİ CHP

Yılmaz, ‘İlçe ayrımı yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum, Yerel seçimlerde Nilüfer, Mudanya ve Gemlik CHP belediyesinin yönetiminde ve burada bizim ciddi  bir gücümüzün olduğu gözüküyor ama emin olun Bursa’nın 17 ilçesinde CHP yükselişi var. Bu yükseliş hem arkadaşlarımızın çalışmaları ile alakalı hem de ülkemizin gelmiş olduğu şartlarla alakalı. Bugün artık Bursalı vatandaşlar çözümün adresini Cumhuriyet Halk Partisi olarak görmekte’ dedi.

UMUTSUZ OLMAYIN

Proje çalışmalarına ilişkin Yılmaz, ‘Bunlar ne yapıyorsa tam tersi olacak. Bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bakın, ne yapıyorlarsa tam tersi yapılacak. Ulaşımın, Bursaspor’un, sağlığın , eğitimin hali ortada. Bursa’da doğru giden hiçbir şey yok. Ama artık milletimiz yeter diyecek. Önce milletimiz genel seçimler de,  sonrasında 2024 mart ayında yerel seçimlerde yeter diyecek. Ama kimse umutsuz olmasın biz Türkiye’nin kaderini çok hızlı bir şekilde düzelteceğiz.  Çok iddialıyız’ dedi.

ALTILI MASA

Altılı masanın aday belirleme sürecini değerlendiren Başkan Yılmaz, ‘Altılı masanın önünde aday gibi bir problem yok, altılı masanın önünde yol haritası var. Bu toplantıların hepsinde Türkiye’nin yirmi yıllık yıkımının nasıl toparlanacağı üzerine konuşuluyor. Adayın hiçbir önemi yok. Kim olursa olsun. İnsanların artık çok ciddi sıkıntıları var. Ekonomik anlamda sıkıntıları var bunların ortadan kaldırılması gerekiyor. Eminiz ki altılı masadaki o liderler siyasi yaşama adını altın harflerle kazıyacak isimler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk arkadaşlarıyla beraber Kurtuluş savaşında nasıl Türkiye’yi kurtardıysa bugün altılı masada Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesini vermektedir. Bu anlamda isimlere takılmamak gerekiyor’dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.