Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“MHP Belediyeciliğiyle İnegöl'ün yüzü gülecek“

Yıllardır İnegöl’de yaşayan ve İnegöl’ün sorunlarını ve ihtiyaçlarını yakından bilen biri olarak projelerin önceliklerine göre çalışılacağını ifade eden MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan, ulaşılabilir ve konuşulabilir bir belediyecilik anlayışıyla herkese eşit ve insanı merkeze alan ve insan için çalışan bir anlayışla yönetime talip olduklarını açıkladı. Yönetime geldiklerinde vatandaşın adil ve insan odaklı hizmetlerin, sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını kısa sürede fark edeceklerini aktaran Fidan; “Biz yaptık, oldu anlayışını kabul etmiyoruz. Hedefimiz, İnegöllü vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesidir.” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2014 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2014 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“MHP Belediyeciliğiyle İnegöl'ün yüzü gülecek“
 1957 yılında doğan MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan, 1979 kara harp okulundan mezun olur. Sırasıyla Denizli-Acıpayam, Tokat, Ardahan ve İnegöl şehirlerinde askerlik şubesi başkanlıkları görevlerinde bulunur. 1998 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Rehabilitasyon Merkezinde İdari Amiri olarak atanır. Eylül 1999 ve 2000 tarihleri arasında Marmarabirlik Genel Müdürü olarak görev yapar. 2001 yılında Sigorta Acenteliği açan Fidan, halen Sigorta Acenteliğine devam etmektedir. 1999 yılında da emekli olup siyasete giriş yaptığını açıklayan Fidan; “O dönem rahmetli Hikmet Şahin’le yarıştık o dönem nasip olmadı. 2004 yılında bir daha şansımızı denedik yine olmadı. 1999 yılında da istemedim önümüzdeki seçimler için de genel başkanımızın isteği ve teşkilatımızın da desteğiyle 2014 yerel seçimlerinde adaylığımız başlamış oldu.” şeklinde konuştu.

“ADİL YÖNETİMİ SAĞLAYACAĞIZ”

Adil bir belediyecilikle herkese ve her mahalleye eşit hizmet götürerek, MHP’ye oy versin veya vermesin herkese adil yaklaşacaklarını aktaran Fidan; “İnegöl’ün İl olması için çalışmalar yapacağız. Bununla birlikte her zaman da belediyenin kaynaklarının sadece İnegöl’e harcanacaktır.” şeklinde konuştu. Belediye içindeki memurların belediyeyi farklı kaynak kapısı olarak görmelerine izin vermeyeceklerini ve belediyeyi hizmet odaklı ve ulaşabilir bir belediye anlayışıyla yöneteceklerini açıklayan Fidan; “Projelerde öncelikli hizmet, su olacaktır. Elektrik kesintilerinde su sıkıntısı yaşayan yerler var. Bu bağlamda öncelikli olarak bu sorunları çözmemiz lazım. Otopark ve trafiğe ilişkin sorunların çözümüne ilişkin çalışmalarımız olacak. Meydanla ilgili gerekli düzenlemeler de yapılacaktır.” diye belirtti.

“KADINLARA KERMES GÜNLERİ YAPILACAK”

Seçim çalışmaları kapsamında spor kulüplerinin ziyaretlerinin tamamen bittiğini ve alanlarda çalışmalara tam gaz devam ettiklerini açıklayan Fidan; “Pazar ziyaretlerinde vatandaşlarla hep bir araya geliyoruz. İnegöl baya geniş bir alan ve çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. İlerleyen zamanlarda da ev ziyaretleri yapılarak, özellikle kadınlarla bir araya gelinecek.” diyerek konuştu. Mahalle temsilcilikleriyle de bölge içinde iş bölümleri yapılarak örgütlü bir çalışma içinde olduklarını açıklayan Fidan; “Kadınlar için kermes günleri diye belli bir günde fuar alanı olarak kullanılan alanda kadınların el emekleri satılacak. Yaşlılar için de daha büyük ve ferah bir huzur evi projemiz olacak. Ulaşımın daha rahat olacağı ve sosyal tesisleriyle yaşanabilir bir İnegöl için çalışacağız.” şeklinde konuşarak projelere ilişkin bilgileri aktardı. Bunun yanında Kaymakamlığın dağıtmış olduğu bedava kömürlerin hava kirliliğine neden olmasının İnegöl için ciddi bir sıkıntı oluşturduğunu aktaran Fidan; “Sanayi atıkları ciddi bir sorun bunlar için ayrı bir çalışmaların yapılması lazım. Bu anlamda bir nebze olsun Organize sanayinin oluşturduğu sorunlar ve kirlilikler mevcut bunları da diyaloglarla çözmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.





“GENÇLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Gençlerle ilgili İnegöl’de sıkıntının çok fazla olduğuna değinen Fidan, 50 bine yakın öğrenci olduğunu ve okulların çevresinde uyuşturucu oranları ciddi bir miktarda arttığını ifade etti. Uyuşturucu yaşının 13’e indiğini söyleyen Fidan; “Bu anlamda çalışmalarımızı hızlandırıp mücadele edeceğiz. Güvenlik güçlerini de devreye sokup çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu anlamda gençlerin enerjilerini rahat dışarıya atabilmeleri için sosyal alanlar oluşturacağız. Özellikle kapalı tesislerle gençleri teşvik çalışmalarda da bulunacağız.” şeklinde konuştu.





“İNSANLARI KANAŞTIRACAĞIZ”

İnegöl’de çok kültürlülüğün olduğunu ifade eden Fidan; “24 tane mahalli kültür dernekleri var. Bunların birlikte faaliyet gösterebileceği alanların oluşturulmasını sağlayacağız. Çünkü ayrıştırıcı değil, birleştirici bir uygulama ve politika sağlayacağız. Toplum çok ayrıştırıldı bu bağlamda biz en az 1000 kişilik bir kongre salonu düşünüyoruz. Bu kongre salonlarında da her türlü çalışmalar yapılabilecek.” şeklinde konuştu. Bir yıl boyunca Marmara Birlikte genel müdürlük yaptığını daha sonra da sigorta acenteliği açtığını belirten Fidan’ın, aynı zamanda Ticaret Sanayi Odasında da üyeliği bulunmakta olan Fidan ayrıca; “İnsan ve insanın ihtiyacı olan her yerde bulunmaya çalıştık.” dedi.



“İNEGÖL’ÜN BÜTÇESİ DOĞRU KULLANILACAK”

İnegöl’ün ciddi bir bütçesi var ve bu bütçeyle neler yapılabileceğini biz vatandaşlara da göstereceğiz diyen Fidan “İnegöl’deki bütün mahallelere gitmek için elimizden geleni yapacağız. Ulaşabildiğimiz herkese ulaşacağız. Seçimden sonra da yine vatandaşlarla bir araya gelip sorunları masaya yatırıp mahallenin ihtiyaçlarına tespitleri ve çözüm önerilerini hep birlikte belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu. Genel sıkıntılar dışında mahalle bazındaki çalışmalara ve sorunlara ilişkin projelerde öncelik sırasına göre projeler üreteceklerinin altını çizen Fidan; “Ayırmadan, kayırmadan, buyurmadan, ilgiyle, bilgiyle yönetim için geleceğiz. Tarzımız bu doğrultuda olacak.” diyerek belirtti.





“ÇOK GÜZEL GÖNÜLLER KAZADIK”

Biz çok güzel gönüller kazandık ve bizim amacımız kazandığımız gönüllerin sayısını arttırmak diyen Fidan; “Herkese eşit ve ötekileştirmelere gitmeden ve insanı merkeze alan çalışmalarla vatandaşın yanında olacağız. Belediyeyi de bu anlamda ulaşabilir ve belediye başkanı olarak da konuşulabilir bir belediye olacak. Projeler üzerinde çok çalışıyoruz. İnegöl’ün fiziki yapısı üzerinde de çalışıyoruz. Ayrıca projeleri değerlendirirken fayda ve maliyet hesaplamalarını da yaparak fayda alabileceğimiz ve maliyet bakımından da bizi kara geçirecek projeler için çalışmalarımızı üretmeye çalışıyoruz.” diye konuştu. Vatandaştan çok büyük ilgi gördüklerini, tebrik ve çalışmalarımıza destek için farklı yerlerden gelenler olduğunu aktaran Fidan; “Bugün bu çalışmalar için vatandaşla nasıl bir araya geliyorsak yine aynı şekilde seçim sonrasında da vatandaşlarla bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Vatandaş bizimle belediyeciliğin farkındalığını yaşayacak. Biz yaptık oldu anlayışı içinde olmayacağız.” şeklinde konuştu.








En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.