Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meydan Projesi Nefes Aldıracak

Bursa Haber’e konuşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık Gürsu'da yapılacak altı otopark üstü Kent Meydanı projesinin ilçeye vizyon katacağını söyledi. Işık, projenin şehrin doğusunu rahatlatacağını ve trafik akışını ferahlatacağını da belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2021 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meydan Projesi Nefes Aldıracak

HABER: TANSU ARDA

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık , Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu.  Yaptıkları çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Işık, doğa ve adrenalin tutkunlarının gözde merkezlerinden olan  Adrenalin Park ile ilgili, ‘Eğlence unsurunun da olduğu doğa turizminin gelişmesi hedefiyle oluşturulan Adrenalin Park birçok doğa sporunu birarada yapma olanağı sunuyor.Sürdürebilir olabilmesi için sürekli buranın yenilenmesi büyümesi gelişmesi gerekiyor. Bizde özellikle Adrenalin Parka gelip o heyecanı yaşayan kardeşlerimizin hepsinden rapor şeklinde bilgi alıyoruz, talepleri dinliyoruz ve gerçekleştiriyoruz. Daha yaşanabilir bir bölge olabilmesi için çalışıyoruz. Çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği Adrenalin Parkımız, yazı ayrı, kışı ayrı, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzellikteki manzaralarıyla misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Rengarenk hobbit  evleri oldukça merak ediliyor ve beğeniliyor. Bu proje o bölgeye bir değer kattı. Aslında ülkemizin her tarafı cennet köşesi. Asıl olan bu köşeleri tanıtabilmek. Pandemi süresinde bu projenin değeri ortaya çıktı. Doğaya ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte bu bölge çok önemli’ dedi. Gürsü Gençlik Merkezi’ne de değinen Başkan Işık, ‘Şehir merkezinde de gençlerimize değer katmak istiyoruz. Gençlik merkezi için 5 yıl uğraştık. Pandemi sürecinde olduğumuz için şu an istediğimiz gibi çalışmıyor. Okul ev haricinde farklı yerlerde gençlerimize sahip çıkmalıyız. Biz de burada gençlerimizin gönül rahatlığıyla zaman geçirebileceği, sanatsal faaliyetlerde bulunabileceği, isteyenin ders çalışabileceği bir alan oluşturduk. Açılışını gerçekleştirmek için Gençlik ve Spor Bakanımızı bekliyoruz’ dedi

SPORCU FABRİKASI

Çok sayıda farklı spor branşına ev sahipliği yapan Türkiye’nin en modern Sporcu Fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulunan Mustafa Işık, ‘Sporcu Fabrikası'nda şu anda  bireysel sporlar devam ediyor. Türkiye’de 5 tane olan bir tesisten bir tanesi. Sporcu fabrikasının bittiği yıl Gürsu içerisinde bir yıl içinde uyuşturucuya bulaşma  oranı yüzde 70 azaldı. Bu durum bizim için oldukça sevindirici. İçinde 10 tane kapalı spor salonu var. Gençlere muhakkak elimizin değmesi gerekiyor. Kendi mahallesinde spor yapmak isteyen gençlerimiz de var. Onlar için 17 semt sahası var. Daha profesyonel yapmak isteyenler sporcu fabrikasında eğitimlerini görüyor. Geçtiğimiz yıl bakanlık Gürsu'ya 4 tane halı saha sözünü vermişti. Altyapı çalışmaları bitti.Mümkün olduğunca gençlerimizi spora yönlendirmeye çalışıyoruz’ ifadelerini kullandı.

GÜRSU ARMUDU

Kadına ve çocuğa şiddeti engellemek amacıyla 'Bizim elimiz armut topluyor' sloganı altında kampanyasına ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Işık,  ‘Armut Gürsu'yla, Bursa ovasıyla özleşmiş bir meyve. Aynı bir çocuğa bakar gibi. Özenle sevgiyle yetişiyor. Gürsu armudu olarak marka değeri oluşturmak istiyoruz. Farklı bölgelerden bu armudu almaya gelen Gürsu markasıyla alsın istiyoruz. Bu kampanya ile amacımız armudun ismini duyurmaktı. Büyük fuarlara da taşımak istiyoruz. Pandemi sürecinde toplumla yapacağımız işler sekteye uğradı. İnşallah 2021’de bu açığı kapatacağız’ dedi.

‘KÖPRÜ OLUYORUZ’

Mesleki eğitim çalışmalarından ve istihdama katkılarından söz eden Işık, ‘Halk günlerinde vatandaştan gelen en çok talep iş ile ilgili oluyor. Bize yaz sezonunda 8 bin kişi kadar mevsimlik işçi geliyor.Bir taraftan farklı yerlerden işçi getiriyoruz. Bir taraftanda kendi kardeşlerimize iş bulmak zorundayız. Bu tezatı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunun için Kollektif kariyer merkezini kurduk. Fabrikayla çalışanlar arasında bir köprü kuruyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir fabrikaya kariyer merkezinden 120 kişiyi yönlendirdik. Biz sadece köprü kuruyoruz. Bu köprüyü ne kadar çok çalıştırırsak o kadar çok gencimize sahip çıkmış oluruz. İş imkanı sağlamış oluruz. Ayrıca Steam atölyesi var, askerlik seviyesine gelmemiş gençleri elinin yatkınlığına göre yetiştiriyoruz. 3 boyutlu yazılım sınıfımız var. Robotik kodlama atölyemiz ve  Ahşap atölyemiz var. İnşallah bu çocuklarda altyapı olarak çok iyi yetişecekler. Altın Karıınca üreten çocuklar bölümünde ödül aldık. Bu ödüller bizi daha çok motive ediyor’ dedi.

GÜRSU MEYDAN PROJESİ

Yaklasık 15 dönüm alan içerisinde Bursa Büyüksehir Belediyesi'nin desteğiyle otopark, sosyal donatı alanları, çarsı, meydan ve yesil alanlardan oluşacak Gürsu Meydan Projesi’ne dair gelişmelerden bahseden Başkan Işık, ‘Bu meydanın asıl açılma sebeplerinden biri Kültür Merkezi. Kültür merkezinin temelini attık. Bu yıl içerinde bitireceğiz. 5 yıldan beri bu böyleyle uğraşıyoruz. Bir kısmını uygulamayla bir kısmını satın almayla bir kısmı da kamulaştırmayla bu meydan sorununu çözdük. Gürsu'nun hayali olan bu meydanla beraber şehrin doğusunu rahatlatacağız dedi. Işık, meydanın altına yapılacak yer altı otaparkıyla çevredeki trafik yoğunluğunu da almış olacağız’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.