Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevki, makam peşinde değilim!

Teknoloji Kalkınma Partisi ile siyasete dönüş yapan Özal, ‘Ben artık mevki makam derdinde değilim. Ama ülkemizin şu an geldiği noktayı görünce benim de bir şeylere katkım olabileceğini düşündüm’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mevki, makam peşinde değilim!

TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, TEK Parti’nin hedefleri üzerine ve gündeme ilişkin Bursa Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Siyaset dışında aldığı eğitimlerle özel bir donanıma sahip olan Ahmet Özal, babası Turgut Özal’a Amerika Dünya Bankası’ndan teklif gelmesi üzerine lise tahsiline Amerika’da devam etti. Daha sonra Kuzey Carolina Üniversitesi’nde ekonomi ve iktisat üzerine eğitimini tamamladı. Turgut Özal’ın başkanlık döneminde resmi olarak görev almasa da ekonomi üzerine raporlar hazırlayan Özal, ‘ Yurt içi ve yurt dışı babamın gezileriyle ekonomi ilişkileriyle ilgili 10 sene babamla zaman geçirmek 10 üniversiteden büyük bir tecrübe benim için" dedi. Özal meslek hayatına ilişkin, ‘1988’de Türkiye’nin ilk özel televizyonunu kurduk. 1991 kanal’yı kurdum, ilk radyoyu kurdum. Yurtdışında işler yaptım. 1999 yılında da Malatya’dan aday oldum. Çok siyasetle uğraşmadım. Son yıllarda değişik yerlerden Anadolu’dan davet almaya başladım, insanların bir alternatife ihtiyacı olduğunu gördüm ve parti kurmam üzerine talepler aldım. Araştırdığımda da ciddi bir potansiyel çıktı ortaya. Makam mevki derdinde değilim. Türkiye’ye bir faydamız olması için bir siyasi partinin başına geçtim. Çok ilgi görüyoruz. Seçimlere çok iyi hazırlıklarımız var’ dedi.Siyaset hayatına ilişkin açıklamalarda bulunan Özal, ‘Zamanında Anavatan ve Doğru Yol Partisi birleşip Demokrat Parti oldu. Görev alıp denedim lakin Anavatan Partisinde eski vizyonu ve ideolojiyi bulamadığım için bıraktım. Anavatan partililer sahip çıkmadığı için parti kapandı.  Biz şu anda hiç bir ittifakta olmayı düşünmüyoruz. 6’lı ittifak masasını da takip ediyoruz. Başarılı olurlar mı o kadar kolay değil. Kılıçdaroğlu’nun herkes aday olacağını söylüyor ama kendisinden hiç duymadık. Anketlerde kendi puanının mevcut anketlerde isimlerin üzerinde çıkarsa aday olabilir. Ama görmezse aday olacağını düşünmüyorum ’ifadelerini kullandı.

"TEKNOLOJİ KALKINMA PARTİSİ"

Teknoloji Kalkınma Partisi’ne dair değerlendirmelerde bulunan Özal, ‘Her şeyin teknoloji olduğu çağda yaşıyoruz. Teknoloji ve gençliğe önem veriyoruz. TEK Parti her kesimden ilgi görüyor. Gözlemci ve araştırmacı birisi olarak söyleyebilirim ki; Her şeyde teknoloji var, şu an da Türkiye’de gençlere çok önem verilmeli. Bilgisayar parçalarında bile vergi var, sıfırlamak lazım, bana kalsa interneti de gençlere maliyetsiz sunarım. Çünkü bu çocukların gelişimi ancak dijitalleşmeyle olacak’dedi. Özal, ‘Partimizde eski siyasetçi yok. Bizim kadrolarımız bürokratik kadrolar, emekli büyükelçiler, adaletçiler, savcılar ve devleti tanıyan insanlar istiyorum. Siyaseti sevmeyen siyasetçiyim. Doğruya doğru derim, o yüzden siyaseti sevmiyorum. Siyaset yapmaya ihtiyacım yok. Babamın mevki gereği başbakanlık konutu,cumhurbaşkanlığı köşkü gördüm, Milletvekilliği yaptım. Dünyanın bütün liderleriyle tanıştım. Dış siyasette ve ekonomide neler yapılması gerektiğini biliyorum ve bu bilgi birikimlerimi kullanmam gerektiğini düşünüyorum. Hedefimiz teşkilatlarımızı tamamlayıp kendi başımıza yürümektir. Bütün siyasetçileri tanırım, hepsiyle de saygım ve iyi ilişkilerim vardır. Bizim kadromuzda eski siyasiler pek yok. Ana kadroda 1 veya 2 milletvekili olabilir. Ağırlıklı olarak hakimler, emekli büyükelçiler, ekonomistler,dünya bankası çalışanları,hazineciler ve merkez bankacılar var.Önceliğimiz ekonomi.Ekonomi ağırlıklı konuşacağız ve ekonomik çözümler her şeyi çözecektir’ dedi.

VERGİ SİSTEMİNDE NELER YAPILABİLİR?

KYK borçları ile ilgili Özal, ‘Kredi Yurtlar Kurumu ile ilgili zaman olmadı. İktisatçıyım ve matematiği çok severim. Şu anda aşağı yukarı 330 bin talebeye burs veriliyor. Yaklaşık 800-1500 TL arasında aylık bir burs var. Bırakın 330 bin talebeyi, 1 milyon talebeye burs verilse ve bunun da maliyeti bütçe ve ek bütçeyle beraber bütçenin toplam 0.4’ü eder. Bu paraları çocuklardan geri almaya bile gerek yok. Bu çocuklara bu para hibe edilmeli. 1milyon küsür talebeye verilse her yıl 0.4 yarım bile değil bütçenin. Biz esasen çocuklara gençlere yatırım yapacağız diyoruz. Bunu yapmamız lazım. Hükümete de muhalefete de öneriyorum. Faizi silmek falan değil, bu çocuklardan para almayın. Gençlere yatırım yapacağız diyoruz faiz ile borçlandırıyoruz Bu çocuklara 1 milyon talebeye burs verin karşılıksız. Devletin görevi budur diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı. Mutlaka tarıma ağırlık vermemiz lazım diye ifade eden Özal, ‘ Teknolojiyi iyi kullanıp üretimimi arttırmamız lazım.  Benim kafamdan geçen ben elimde olsa vergileri tamamen ortadan kaldırırım. Zaten vergilerin çoğunu büyükşehirden alıyoruz. Vergileri sıfır yaptığınız zaman insanlar elindeki imkanları yatırıma dönüştürürler, Türkiye’de iki yüz çeşit vergi var. Bunların bazıları kullanılıyor, bazıları kullanılmıyor. ÖTV’yi de kaldırmak lazım geçici olarak geldi ama kalıcı oldu. Vergi en önemli mesele’ dedi.

"%25 İN ÜZERİNDE OLURUZ"

Partisinin yüzde 25 oy alacağını öne süren Özal, ‘Araştırma yaptık, başlangıç oyumuz %13.5. Bir çok küçük parti teşkilatları istifa etmeye başladı. Büyük partilerden bize geçmeler başladı teşkilatlardan. Bize Türkiye'nin her yerinden ilgi var.İddia ediyorum %25'in çok üzerinde oluruz.İyi bir gözlemciyim,gezdiğim yerlerde de gördüm, babamla da çok gezdim.Ne oy çıkacağını çok iyi bilirim’ dedi. TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal ,Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Mevcut ya da olabilecek adayların geçmişinin olması gerektiğini, hepsinin iyi insan olabilirler ama Devlet yönetmek başka bir şey olduğunu söyleyen Özal’ Cumhurbaşkanlığı seçimi anketlerinde çıkan isimlerinin kapasite ve birikimleri nedir,kimse bilmiyor’  dedi.

MÜLTECİ POLİTİKASI

Özal, ‘Mülteci politikası yanlış.  Şu anda Türkiye’de kayıtlı kayıtsız 8 milyondan fazla mülteci var. Türkiye bunu kaldıracak durumda değil. Toplumda gerginlikler var. Tehlikeli boyutlara doğru gidiyor. Hükümet üstünü kapatmaya çalışıyor. Ekonomi kötüye gittikçe mülteci daha çok oy kaybettirir. Suriye politikası yanlış. Mültecilerin çoğu kuzeyden geliyor ve o insanlar geri gitmek istiyor tek çözüm karşı tarafla anlaşmak lazım’dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.