Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Leylek festivalinde Cemal Hünal rüzgarı esti

Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen "10. Eskikaraağaç Leylek Şenliği"nde Issız Adam filmiyle üne kavuşan Cemal Hünal rüzgarı esti. At üzerinde düşmanla dövüşüp ok atan Hünal, önüne çıkan karpuzları da kılıçla doğradı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2014 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Leylek festivalinde Cemal Hünal rüzgarı esti
10. Leylek Şenliği, Eskikaraağaç köyünde düzenlenen törenle başladı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Eskikarağaç Leylek Şenliği’nin geçmişte hayvan haklarına verilen önemin bir göstergesi olduğunu söyledi. Osmanlı’nın insan haklarının yanında hayvan haklarını da gözettiğini, yaşayan her canlıya sevgi ve merhamet nazarıyla baktığını belirten Karlık, Büyükşehir Belediyesi olarak bu bakış açısıyla hareket ettiklerini ifade etti. Karlık, Bursa’nın tanıtımına katkı sağlayan şenliğin gelecek yıllarda dahi geniş yapılacağını açıkladı.
AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, 2015 yılında tamamlanması öngörülen ve Bursa’dan geçen İstanbul-İzmir kara yolunun güzergahının Uluabat Gölü’nün zarar görmemesi sebebiyle kuzeye alındığını anlattı. Şenliğe katkıda bulunan kurumlara teşekkür eden Matlı, “Doğallığın azaldığı bugünlerde leylek şenliği gibi organizasyonların artmasının ve halkın hayvan hakları konusunda bilinçlendirilmesinin ayrı bir önemi var” dedi.




Bursa Vali Vekili İsmail Demirhan da, Bursa’nın her bakımdan önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, şehirdeki su kaynaklarının ve doğal hayatın korunması için herkesin ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Leylek şenliğinin de bu maksatla yapıldığını dile getiren Demirhan, “Bursa’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Uluabat Gölü’ne, başta Eskikaraağaçlılar olmak üzere Karacabey’in, Bursa’nın sahip çıkmazı lazım. Leylek şenliği de bu şuuru oluşturmak için yapılıyor” diye konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, hayvanların aç kalmasını önlemek için dağlara yiyecek bırakan ecdadın torunları olduklarını hatırlatarak, 10. Eskikaraağaç Leylek Şenliği’nin de geçmişin ruhuna uygun olarak düzenlendiğini ifade etti. Organizasyona destek veren herkese teşekkür eden Özkan, “Yaşayan herkesin doğaya karşı sorumluluğunu artırmak istiyoruz. Sultan Bayezıd’ın hayvan haklarıyla ilgili fermanı, tarihe altın harflerle geçmiştir. Dünyanın ilk hayvan hastanesi Bursa’da kurulmuştur. Böyle bir ecdadın torunlarıyız” şeklinde konuştu.

MALKOÇOĞLU GİBİ

Protokol konuşmalarının ardından İstanbul Atlı Okçuluk Savaş Sanatları Organizasyonu tarafından atlı gösteriler düzenlendi. Gösterilerde Issız Adam filminde başrol oynayan Cemal Hünal da yer alarak, at üzerinde hünerlerini sergiledi. At üzerinde temsili düşmanıyla kılıçla dövüşen Hünal, ok atarak hedefi 12'den vurdu. Kılıçla karpuzları kesen Hünal, mızrak atmayı da ihmal etmedi.






10. Leylek Şenliği, 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında organize edildi. Uluabat Gölü’ne kıyısı olan Eskikaraağaç köyünde yapılan şenlikte Uluabat Gölü ve Leylek Koruma Çalıştayı, kent konseyleri ve STK faaliyetleri, sportif gösteriler, konserler, halk oyunları sunumları, tiyatrolar, atlı gösteriler, fener alayı gösterisi, gölge oyunları ve kuş resitali yapılacak.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.