Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosovalı öğrenciler İşletme Fakültesini gezdi

Türkiye’deki Üniversiteleri incelemek ve eğitim almak için keşfe çıkan Kosova’dan gelen öğrenciler, İnegöl İşletme Fakültesini gezdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2014 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2014 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosovalı öğrenciler İşletme Fakültesini gezdi
Türk Devletleri ve Akrabalık Topluluğu Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile yurt dışında lise eğitimini tamamlayan öğrencilere, Türkiye’deki üniversiteleri tanıtıyor. 'Yaz okulu' projesi kapsamında, Kosova’nın çeşitli illerinden Bursa’ya gelen öğrenciler, İnegöl İşletme Fakültesinde inceleme yaptılar. 16-24 Haziran tarihleri arasında Kosova’nın Priştina, Mamuşa ve Prizren illerinden Bursa’ya gelen 38 öğrenciden 9’u, İnegöl’e gelip Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesini gezerek incelediler.
Ziyaret sırasında öğrencilere bilgiler veren Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat,"“Kosova’dan gelen öğrencilerimize fakültemizi tanıtıyoruz. Türkiye, Balkan ilişkilerine bu projenin katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz beğenmeleri halinde ülkemizde üniversite okuma şansını yakalayacaklar. Kültürel anlamda bir akrabalık var. Bu ortak kültür dokusu, yüz yıllar öncesine dayanıyor. Bursa’nın bir özelliği de Osmanlı devletinin ilk başkentidir. Osmanlı, Bursa’da devlet oluyor, sonra İstanbul alınıyor. Ondan yüz yıl önce 1353’de Bursa’dan Balkanlara göçüyorlar. Osmanlı devleti işte o zaman bir Balkan devleti oluyor. Osmanlı devleti Bursa’dan Balkanlara gelince artık bir dünya devleti oluyor" dedi.



Fakülte ziyaretinin ardından öğrenciler, İnegöl’ün tarihi yerlerini de gezerek incelediler. Ayrıca fakülte tarafından öğrencilere İnegöl köftesi de ikram edildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.