Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konut projesine olumlu tepki

TOKİ ucuz konut projesinin detaylarına ilişkin değerlendirmede bulunan Vekil Ödünç, ‘ Kamuoyunun uzun süredir merak ettiği yeni konut ve işyeri projesi, sektörlerde olumlu karşılandı' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2022 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2022 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konut projesine olumlu tepki

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç Bursa Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ ucuz konut projesinin detaylarına ilişkin değerlendirmede bulunan Ödünç, ‘ Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Eylül ayının başlarında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini ilan edeceğini duyurdu. Bundan sonra toplumda da çok ciddi bir beklenti oluştu. 13 Eylül tarihinde cumhurbaşkanımız ekibiyle birlikte milletin evinde külliyede bu programı aziz milletimize ayrıntılarıyla birlikte anlattı. Vatandaş tarafından oldukça olumlu karşılandı. Programın yöneticilerinden Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum da bununla ilgili açıklamalarda bulundu. Niye cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi? Bir defada bu sayıda bir konut, işyeri ve arsa projelerinden oluşan bir çalışma olmadı… TOKİ zaten bugüne kadar 1 milyon 170 bin konut inşa etti. Buradaki başarıyı inşallah 2023 yılı içerisinde yükselmeye başlayacak olan bu projelerle taçlandıracağız’ dedi.

BURSA’YA 8 BİN 650 ADET SOSYAL KONUT

Ödünç, ‘Ankara İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Bursa’da büyükşehir olarak konutun dışındaki diğer hem sanayi projelerinden hem de diğer detaylardan faydalanacaklar. Tabii ki bir miktar zaman alabilir planlanması. Ama önemli olan Bursa ölçeğinde 8 bin 650 adet sosyal konut değerlendirilecek. Bu da bu şekilde olduğunda ben inanıyorum Bursalı hemşerilerimiz bundan en iyi şekilde faydalanacak. Burada çok önemli nokta Bursa’da Karacabey bölgesinde TEKNOSAB inşa ediliyor ve burada da çok ciddi sayıda mavi yakalı beyaz yakalı personeller çalıştırılacak. Oradaki personellerin fabrikalarda çalıştığını düşündüğümüzde onlara da o bölgeye yakın alanlarda konutlar inşa etmenin gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz. TOKİ de bunu göz ardı etmedi. İki ayrı noktada 4 binin üzerinde konut inşa edileceği belirtildi. Bunun dışında yine Nilüfer, Orhangazi, Kestel, Gürsu, Mustafakemalpaşa ve diğer dağ yöresi ilçeleri de dahil olmak üzere hepsine kontenjan ayrıldı. 81 ilde birden bu sosyal konut projeleri inşa edilecek. İlk etapta 250 bin konut… 100 bin konut arsası 10 bin sanayi olduğundan 350 bin konut yapıyor. Neredeyse 1 buçuk milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor. Bunun da bütün vatandaşlarımız tarafından ilgiyle karşılandığını görüyoruz. Kontenjanlar ayrıldı. Önceliğimiz şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, emekli vatandaşlarım ve bununla beraber gençlerimize ve engelli vatandaşlarımıza  böyle bir imkan sunuluyor. İnşallah burada asgari ücretle çalışan ailelerin dahi konut edilebileceği bir proje sunuldu’ifadelerini kullandı.

GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin AK Parti ve Bursa ile ilgili çalışmalarına ilişkin Ödünç,  ’11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun gününde MHP lideri Devlet Bahçeli şehrimize geldi. Burada müthiş bir miting ile Bursalı hemşerilerimize hitap ettiler. Bazı kendini bilmezler bunu çok daha farklı yorumluyorlar ama görünen köy kılavuz istemez. Orada müthiş bir miting gerçekleştirildi. Çok başarılı bir mitinge imza attılar. Bizde AK Parti teşkilatı olarak önümüzdeki günlerde iki ayrı program için Bursa’da cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız’ şeklinde konuştu.

YÜZ YÜZE GÖNÜL GÖNÜLE SAHADAYIZ

"Yüz Yüze 100 Gün" programıyla tüm ilçelerde vatandaşlarla bir araya geleceklerini ifade ede n Ödünç, ‘3 Ağustos tarihi itibariyle başta Genel Başkan Yardımcımız Efkan Ala, İl Başkanımız Davut Gürkan, ilçe başkanlarımız, kadın kolları, gençlik kolları tam teşkilat olarak sahaya çıktık. İlk olarak Gürsu’dan başladık. Ardından sırayla diğer ilçelerimizde tek tek ziyaretler gerçekleşirdik. Bu ziyaretler çok önemli. Biz AK parti il teşkilatı olarak ilçeye giriyoruz. İlçe teşkilatında toplanıyoruz ve orada sahaları tarıyoruz. Köylere gittik esnafı, sanayiciyi, dernekleri ziyaret ettik.  Gençlerle buluştuk. Kadın dernekleriyle buluştuk. Bu buluşmalar karşıdan selam verip geçmekle olmadı. Bizden önerileriniz talepleriniz nedir diye soruyoruz. Eksik kaldığımız nokta varsa söyleyin not alalım çözüm üretelim diyoruz. Bu  da vatandaşın hoşuna gidiyor’ dedi.

ENFLASYON MESAJI

Ödünç, ‘Biz Cumhur İttifakı olarak Bursa’nın doğusunda, batısında, kuzeyinde ve güneyinde tamamında varız. Burada da var olmaya devam edeceğiz. Çalışıyoruz gayret ediyoruz ve sahadayız. Yirmi yıllık Ak Parti iktidarı var. Bu yirmi yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, her noktada nerelere geldiğimize hepimiz şahidiz. Burada son iki yıllık süreçte tüm dünyada bir pandemi gerçeği oluştu. Bununla birlikte gerek tedarik zincirindeki problemler gerek üretimdeki eksiklikten dolayı bir durum ortada. Bununda bilincindeyiz. Biz vatandaşa gidip halini hatırını soruyoruz. Bu vatandaşımızın AK partiye olan bir güvencin göstergesidir. MHP’nin Bursa mitingi de buna örnektir. Vatandaşımızın yapılacak yeni çalışmaları AK Partiden bekliyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaş enflasyonu soruyor. Bizde 1 ay içerisinde çözeceğiz demiyoruz. Belli bir süreç var. İnşallah 2023’ün ilk aylarında arzu edilene ulaşacağız. Sayın cumhurbaşkanımız dün ve bugün olduğu gibi yarın da bu millete olan aşkıyla çalışmalara devam edecektir. Bizler de onların yol arkadaşıyız. Onun koyduğu hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah bu yapılan çalışmaların meyvelerini önümüzdeki 3 ay içerisinde toplayacağımıza inanıyorum’dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.