Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kestel’e DEVA olmaya geliyoruz

Demokrasi ve Atılım Partisi Bursa Kestel İlçe Başkanı Mümin Bahar “Çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz ve Kestel’de üye sayımız her geçen gün artıyor. Halkımızın istekleri doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kestel’e DEVA olmaya geliyoruz

HABER: Yasemin DÜZDAĞ

Bursa Haber Gazetesine konuk olan Mümin Bahar, Kestel’de gerçekleştirdikleri ilçe çalışmalarından, Kestel’in sorunlarından, ekonomi programları ve saha çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“Şu andaki mevcut üyemiz 200 civarında gün geçtikçe daha da artıyor yeni bir partiyiz, yeni bir oluşum içindeyiz. Üye yapmak günümüz şartlarında sadece bizim partimiz için değil bütün partilerin sıkıntısı. İnsanlar baskıcı bir sistem olduğundan ötürü sosyal ekonomik sıkıntılar çekeceklerini düşünüp bir partiye iyi bir gözle bakamıyorlar. Biz çalışmalarımıza çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz ve üye sayımızı her geçen gün yukarıya doğru çıkartıyoruz. Ekim ve Kasım tarihlerinde Türkiye genelinde en yüksek üyeye sahip olan 1. İlçe olduk. Herkese Deva’yı anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Özgürlük Maalesef Yok

“Bizim parti tüzüğümüzde en başta özgürlükler geliyor. Özgür olmamız gerekiyor ki hukuksal ve eğitim alanında insanların rahat yaşaması konusunda getirilebilecek en baştaki etken özgürlük. Genel Başkanımız Ali Babacanın devamlı söylediği kelimelerden bir tanesi hükümetin başına geçtiğimiz zaman 90 saniyede 90 dakikada 90 günde yapılacak işleri devamlı kendisi anlatıyor. İlk açıklayacağımız söylem, herkesin özgürlüğü eşit şartlarda olacak. Ülkede herkes özgür bir şekilde kendi düşüncesini beyan ederse zaten sıkıntı kalmıyor. Özgürlük olduğu zaman sizlerde daha rahat çalışacaksınız bizlerde daha rahat çalışacağız. Bugün gazetecilerin günü. Gazetecilerin bile konuşma hakkı ülkemizde maalesef yok. En ufak bir olayda ya yargılanıyorsunuz ya soruşturma açılıyor. Bunların üzerinde engelleri aşabilecek tek bir lider var o da Ali Babacan.

Kestel’in sorunları

Kestel’de sorun olarak bitmek bilmeyen meydanımız var. Daha öncesinde zaten bir meydan yapılmıştı, o kadar para hiçe sayılarak yıkılıp yeniden meydan yapımına başladılar. Yaptıkları meydanda m2 olarak çok bir artış yok sadece kapalı park otoparkı inşaatı gerçekleştirdiler ve hala bitmedi. Buraya aktarılan maddi kaynaklar çok yüksek derecede. Bir diğer sorun, sanayinin yanında sanayi ilçesi olduğu için çok büyük göç alıyor. Göç aldığı içinde büyük bir konut sıkıntısı var. Kestel’de. Maalesef bir toplu konut yapılmadı. İnsanlar şu anda oturacak ev bulamıyorlar. Caddelerimiz ise plansız ve programsız olarak yapılmış, park sorunları gibi birçok sorun var.  Eğitim, kreş ve kadın istihdamına yönelik sorunlarına da değinen Mümin Bahar “Eğitim’de de büyük bir sıkıntı var.Bunu Kestel’de net bir şekilde görüyoruz. Kestel gibi güzel bir nüfusa sahip olan ilçenin maalesef bir Fen Lisesi yok. Bu eğitimin en büyük eksikliklerinden bir tanesi. Sosyal yaşantı ve kadınların iş hayatına atılması için özel kreşler haricinde maalesef kreş yok. Kadınlar sosyal hayatta aktif çalışmak istiyor fakat çocuklarını mevcut bırakabilecek yerleri olmadığından dolayı kadınlarımız çalışma hayatına istedikleri gibi katılamıyorlar. Bizde Kestel’de çözülmesi gereken sorunları  ele alıp bunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz. Halkın devamlı içerisinde olup gerekirse anketler yaparak halka nelerin eksik olduğunu nelerin daha önce yapılması gerektiğini sormamız gerekiyor. Maalesef şu an ki Kestel yönetiminde böyle bir durum yok. Halkı dinlenmiyor, halkın ne hizmet eksiği var sorulmuyor. Halka hizmet hiçbir zaman bitmez. İlçe sürekli büyüyor. İlçenin de devamlı eksikleri çıkıyor bu bitmez bir görev. Bizde halkın isteği doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapmak istiyoruz” dedi.

Ekonomi en büyük sıkıntı

Bahar şunları söyledi; Mavi yelekliler Türkiye genelinde çok büyük ses getirdi. İnsanların Deva partisine olan bakış açısını, sevgilerini çoğalttı. Biz de İl genelinde esnaf ziyaretleri ve Pazar ziyaretleri olarak devamlı mavi yelekliler organizasyonunu sürdürüyoruz. İl genelinde Deva partisine gönül vermiş arkadaşlar toplanıyor ve büyük bir kadro halinde coşkuyla Bursa’yı dolaşıyor ve vatandaşlarımızın sesine kulak veriyoruz. Vatandaşlardan duyduğumuz sizlerin ve bizlerinde yaşadığımız en büyük sıkıntı ekonomi. Alım gücümüz gün geçtikçe düşüyor, fiyatlar yukarıya doğru artıyor. Mevcut hükümetin mevcut sistemle bu işi çözebilme imkanı zaten yok. Genel Başkanımız yıllar önce ekonominin başında milli geliri en yüksek derecelere arttırmıştır. İlk dönemde 2002 yılında geldiğinde elinde hiçbir kadro yokken çok güzel bir şekilde insan kaynağını oluşturup en güzel kadrolarla ülkenin en güzel altın çağını yaşatmıştır. Ekonomi olmadıktan sonra insanların ferah bir şekilde yaşama imkanı zaten yok. Hukuk ülkemizde zaten en büyük eksikliklerden bir tanesi. 22 tane çok güzel ülkeyi yönetmek için eylem planlarımız var. İşin ileri gelenleriyle birlikte oturarak bütün eylem planlarımızı hazırladık ve Pazar günü Ankara’da kültür merkezinde Genel Başkanımız Ali Babacan tarafından 22 tane eylem planımızın lansmanı yapılıp tüm çalışmalar açıklanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.