Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kestel’de hizmet çıtası yükseliyor

Bursa Haber’in konuğu olan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ilçe için en önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını söyleyerek, “Yeni Mahalle’ye üstünde nikah salonunun olacağı 90 metrelik kule yapacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 01:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kestel’de hizmet çıtası yükseliyor

HABER: ÖZGÜR EKİNCİ

SEÇİM VAATLERİ YERİNE GELİYOR

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Bursa Haber Gazetesi’ne yapacakları hizmetlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasına salgına değinerek başlayan Başkan Tanır, Kestel Belediyesi’nin salgınla mücadelede Türkiye’ye örnek çalışmalara imza attıklarını belirterek, “İlçede pandemi ile mücadelemiz sürüyor. Gerek dezenfektan çalışmaları gerekse esnaf ve vatandaşlara destek olma noktasında yaptığımız hizmetler devam ediyor. Hemşehrilerimizin sağlığı, bizler için çok önemli. Bu hastalıkla tek mücadele kaynağımız hijyen ve temizlik. İnşallah, hep birlikte sağlık ve hijyen kurallarına dikkat ederek bu zor günleri geride bırakacağız” dedi.

MEYDAN VE OTOPARK

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Başkan Tanır, “Seçim döneminde Kestellilere verdiğimiz bir söz vardı; Meydan düzenlenmesi ve altına yapılacak otopark projesi. Proje kapsamında vatandaşlarımızın da görüşünü alıp son aşamaya geldik. Bursa Uludağ Üniversitesi ile protokol yaptık. 1-1 buçuk ay içerisinde ihaleye çıkacağız. Bu proje bitince, yerin 2 kat altında 330 araçlık bir otopark olacak. Bu otoparkla birlikte Kestel’in otopark kapasitesi yaklaşık 800 civarına çıkacak. Bu şekilde uzun yıllar bölgede otopark sorun olmaktan çıkacak. Projeyi de 1 buçuk yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Kestel’in geleceği için çok önemli hizmetlerden bir tanesi olacak” dedi.

90 METRELİK KULE

Vani Mehmet Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün tamamen ortadan katlığını belirten Başkan Tanır, buranın belli bir planlama ölçeğiyle herhangi bir yer gibi ruhsat müracaatıyla vatandaşların inşaatlarını yapabileceğini söyledi. Yeni Mahalle’deki kafeteryaların yoğun olduğu bölgeye yeni bir yaşam alanı yapacaklarını da söyleyen Önder Tanır, “Burayı rehabilite edeceğiz. Amacımız o bölgedeki işletmelerin daha rahat bir ortamda hizmet vermeleri ve vatandaşlarımızın daha güzel vakit geçirebilecekleri bir alan yaratmak. Bu projede bir adım öte gittik ve 90 metrelik bir kule de yapacağız. Kulenin üstünde herkesin görmek ve o deneyimi yaşamak isteyeceği nikah salonu olacak” diye konuştu.

KIRMIZI KONUTLAR

Kırmızı Konutlar ile ilgili bir proje hazırladıklarını söyleyen Başkan Tanır, “Bölgede 90’lı yıllarda Bursa’ya göç etmiş göçmenlerimizin yaşadığı konutlar var. Binalar çok riskli durumda değil ama dönüşümlerinin yavaş yavaş geldiğini fark ettik. Bu konutları da bir sonraki etap şeklinde yenilemeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren personelimiz bu konutlardaki vatandaşlarımızla tek tek görüşmeye başlayacak. Binaların dönüşümü için ortaya koyduğumuz fikirleri kendileriyle paylaşacağız. Kendilerine de değerlendirme için süre vereceğiz. Temennimiz bütün vatandaşlarımızın olumlu manada projeye katkı sunması ve bu projeye başlamak. Vatandaşlar projeye olumlu yaklaşmazsa o etabı bırakıp kuleni yapımı ve kafeteryaların rahabilite edilmesine yoğunlaşacağız” İfadelerini kullandı.

GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU

Sporun tüm alanlarında faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Tanır, özellikle geleneksel Türk okçuluğunu ilçemizdeki gençlerimize kazandırmanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Okçuluk, Türk milletinin geçmişinden gelen ve her yaştan insanımızın yapabileceği bir spor dalıdır. Kestel Belediyesi olarak böylesine önemli olan bu ata sporumuzu ilçemizin her noktasına yaygınlaştırmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Açmış olduğumuz kurslardan biri olan okçuluk kursunun hedefi, Kestel’de yaşayan hemşerilerimizin hem spor bilincini, kültürünü geliştirmek, hem de bu ata sporunun tarihimizdeki önemini anlatmak ve gelecek nesillere taşımaktır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.