Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kara kış kapıda! Bursa'ya kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da etkili olacak kar yağışının saat 12.00'den sonra başlayacağını saat 15.00 itibariyle ise şiddetini arttırarak devam edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kara kış kapıda! Bursa'ya kar ne zaman yağacak?

Soğuk hava yönünü batıya çeviriyor, bugünden itibaren kar geliyor. Hafta ortasından itibaren soğuk havalar tüm yurdu etkisi altına alacak. Kuzey ve Doğu kesimlerde ise kar yağışı ve tipi devam edecek.

Meteoroloji'den yapılan saatlik tahminlere göre Bursa'da bugün kar yağışı bekleniyor. Bugün öğlen 12'den itibaren karla karışık yağması beklenen kar, 15.00'ten sonra ise şiddetini artıracak. Sıcaklıkların ise gece yarısına kadar kademeli bir düşüşle -2'yi göreceği tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklık ise -11'i bulacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için yapılan açıklama ise şöyle:

"İstanbul’da dün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayan yağışın bugün(13.12.2016 Salı) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

5-10 DERECE DÜŞECEK

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde 5 ila 10 derece olmak üzere hissedilir derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Ege'den başlayarak batı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BURSA'YI 'BUZ' GİBİ BİR HAFTA BEKLİYOR

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 4
İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 6
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu 11
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 13
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 4

DOĞU'DA YOĞUN KAR VE KUVVETLİ RÜZGAR

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren perşembe günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde aralıklı olarak devam eden yağışlar etkisini artıracak. Adıyaman'da yer yer kuvvetli yağmur, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre ise Batı Karadeniz'de rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (60-75 kilometre/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi, yarın sabah etkisini kaybetmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'de ise rüzgarın, akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği, yarın öğlen etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

KAR SAĞANAĞI NEDİR?

Ani kuvvetli rüzgar ve sağanak hattıyla birlikte görülen orta veya yoğun şiddetteki kısa süreli kar yağışı.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ KAR YAĞIŞINDA

Öğrenciler İstanbul ve Bursa'da kar yağışının beklenmesinin ardından okulların yarın tatil olup olmayacağını haberini merakla beklemeye başladılar. İstanbul'da akşam saatlerinde yağış durumuna göre olası bir tatil haberi gelirse sürekli güncellenen haberimizden gelişmeleri takip edebilirsiniz..

THY SEFERLERİ İPTAL

Öte yandan Türk Hava Yolları da (THY) bugün İstanbul Atatürk Havalimanı ile yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle iç ve dış hatta 20 tarifeli seferini iptal ettiğini duyurdu. Açıklamada, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.turkishairlines.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmelerini istendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi de (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü de yaşanabilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle bir dizi tedbir aldı.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı. D-100 karayolunun Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek, TEM otoyolunun da Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler mevkilerinde etkili olan kar yağışı sürülere zor anlar yaşatıyor.Trafik ekipleri, sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyarırken karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerinde artmasının beklendiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.