Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti'de seçim mesaisi: 'Ortak akıl ortak çözüm'

Bursa’nın temel sorunları ile ilgili Özensoy, ‘Trafik sorununun kökünde plansızlık yatıyor. Hiçbir zaman alternatif yollar açılmıyor. Bütün sorunların ortak akıl ile çözüleceğine inanıyorum’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 01:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İYİ Parti'de seçim mesaisi: 'Ortak akıl ortak çözüm'

HABER: YASEMİN DÜZDAĞ

İyi Parti Bursa 2. bölge milletvekili aday adayı Sermin Can Özensoy Bursa Haber’e konuk oldu. Yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Özensoy  2 Nisan’da gerçekleşecek olan ön seçim ile ilgili, ‘Parti içinde ön seçimi biz baştan beri istiyorduk. Genel başkanımız her zaman buyurun demokrasi der bizi hiçbir zaman zorlamaz. Antidemokratik bir uygulama yok. Bizde bunu talep ettik. Tabanın sesi hakim olsun istedik. Genel başkanımızda kabul etti. Büyük bir demokrasi şöleni gerçekleştireceğiz 2 Nisan’da’ dedi.

ÜLKEMİZDE MUTLU İNSANLAR OLSUN İSTİYORUM

Özensoy , ‘Ülkenin durumuna bakıyorsunuz bir anne hassasiyeti ve kadın hassasiyetiyle durumlara bakıyorsunuz bende uzun yıllardır siyasetin içinde olan biri olarak mesleki tecrübelerime de dayanarak aday adayı olmaya milletin sesi olmaya karar verdim. Ben bir kadın bir anne olarak ülkenin durumunun özellikle gençlerimiz için çok üzücü bir durumda olduğunu düşünüyorum. Kadınların istedikleri zaman istedikleri yerde rahat edebildikleri ekonomik özgürlüklerinin elinde olduğu bir ülke hayal ediyorum, gençlerin işsiz kalmadığı bir Türkiye hayal ediyorum. Sokak canlarının öldürülmediği, doğanın katledilmediği bir ülke hayal ediyorum. Ülkemizde mutlu insanlar olsun istiyorum. Onun içinde kadın adaylarını da destekliyorum’ ifadelerini kullandı. Ülke genelindeki sıkıntılara değinen Özensoy, ‘Vatandaşın birinci sıradaki sıkıntısı ekonomi ve işsizlik. Önemli olan bu işi kalıcı şekilde çözmek. Ekonominin başında liyakatlı bir kadronun olması lazım. Bu anlamda da İyi Parti hakikaten iyi bir ekibe sahip’ dedi.

HEDEFİM BURSA’NIN SESİNİ DUYURMAK

İyi Parti Bursa 2. bölge milletvekili aday adayı olan Özensoy 2. Bölge ile ilgili şunları söyledi: ‘ İl yönetiminde çalışmış olmanın bana verdiği kazanım bütün kırsal mahalleleri dolaştık ve bütün sorunları rapor ettik. Bu raporların hepsine hakimim. İkinci bölgede özellikle tarım ve sanayinin yoğunlaması. Tarım bölgesi sanayi bölgesine kayma gibi bir durum var… Yani o dengenin iyi korunması lazım. Ankara yolundaki kazaların çoğalması, hava kirliliği… Milletvekili olduğumda STK’ların ve akademik odaların bizi beslemesi halinde onları mecliste dile getirip orada da bu sorunları takip etmek bizim görevimiz olacak. Hedefim Bursa’nın sesini duyurmak’ dedi.

ORTAK AKIL VURGUSU

Bursa’nın sorunları ile ilgili Özensoy, ‘Trafik sorununun kökünde plansızlık yatıyor. Hiçbir zaman alternatif yollar açılmıyor. Açılan yollar bir yerlere bağlanmıyor. Çarpık kentleşme, stadyumun yeri, bitirilemeyen şehir hastanesi yolu… O kadar çok sorun var ki… Ama bu sorunların temelinde yönetilememe, planlayamama, doğru ekiplerin olmaması. Bütün sorunların ortak akıl ile çözüleceğine inanıyorum’ dedi.

GÜÇLÜ KADIN DÜNYAYI YERİNDEN OYNATIR

Özensoy, ‘Biz gençler ve kadınlar harekatı olarak yola çıktık. Gençlerde biraz yolda kalmış olabiliriz adaylık açısından ama kadın adaylar olarak oldukça güçlüyüz. Bursa kadını çok üretken. Onları paraya çevirip aile bütçesine katkı sağlamak istiyorlar. Pazar arayışı içerisindeler. Muhakkak onlara pazar alanı açılmalı. Kadınların güçlenmesini çok önemsiyorum. Güçlü kadın dünyayı yerinden oynatır. Bu seçim kadınlar için çok önemli. Eğer biz parlamenter sisteme geçemezsek Taliban gibi bir ülke olabiliriz. Biz karanlığa gömülürüz. Bu seçimde tercih yaparken tek adam sistemine devam edilmesini mi yoksa parlamenter sisteme geçilmesini mi  istiyorsunuz ona göre oy verelim. Bu seçimin sonucunu belirleyecek olanlar ilk defa oy kullanacak olan gençler diye düşünüyorum’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.