Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTSO'ya işbirliği çağrısı

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AŞ(TTO AŞ) yöneticileri, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, üniversite-sanayi işbirliği alanda yürütülen çalışmaları anlattı. Ziyarette, bu anlamda İnegöl’e yapılabilecek katkılar ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2013 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2013 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İTSO'ya işbirliği çağrısı

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zerrin Kahveci, Teknoloji Transfer Ofisi’nin kuruluş gayesi hakkında bilgi verdi. Yaklaşık bir yıl önce kurulan şirketin üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeyi hedeflediğini kaydeden Kahveci, "Üniversitelerde bilgiye dayalı geliştirilen yeni teknolojilerin sanayinin kullanımına sunulması, ulusal ve uluslar arası destek mekanizmalarından yararlanması ve akademik girişimciliğin desteklenmesi temel hedefimiz" dedi.
Sanayicilerle ortak projeler yürüttüklerini kaydeden Kahveci, sanayileşme alanında büyük bir yol kat eden İnegöl’le de işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
İTSO Başkanı Metin Anıl da, üniversite-sanayi işbirliğine yürekten inandıklarını, Bursa’nın ve İnegöl’ün işbirliği için gerekli altyapıya sahip olduğunu söyledi. İTSO’nun 4 yıllık stratejik planının hazırlanması konusunda İnegöl İşletme Fakültesi ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Anıl,  Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yapmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.