Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İstatistiklerimiz daha fazla ve daha güvenilir“

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bugün Türkiye’de geçmişe kıyasla hem çok daha fazla hem de daha güvenilir istatistiki bilgi olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2014 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“İstatistiklerimiz daha fazla ve daha güvenilir“
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Ünal Can’dan bilgi alan Bakan Yılmaz, istatistiğin çok önemli olduğunu ifade ederek, “İstatistik, demokrasi açısından da, hesap verebilirlik açısından çok önemlidir. Biz bu açıdan önemli bir alt yapı oluşturduk. TÜİK, Avrupa İstatistik Bürosu Euro Stad ile de çok yakından çalışan bir kurumumuz. Biliyorsunuz AB müzakerelerinde 35 fasıl var. Bunlardan biri olan istatistik, başlı başına bir fasıl. Bunun dışında da birçok fasılda istatistik ya bir açılış ya da kapanış kriteri. Yani son derece önemli. Biz de istatistik kurumumuz ile ilgili geçmiş 10-12 yılda çok önemli reformlar yaptık. Bugün Türkiye’de geçmişle mukayese ettiğinizde çok daha fazla ve güvenilir istatistik var” dedi.




2003’ten bu yana yaşam memnuniyetini ve kamu hizmetlerinden memnuniyeti ölçtüklerini anlatan Bakan Yılmaz, “Bu gerçekten cesaret ister. Her hükümet bunu yapamaz. Vatandaşın hizmetlerden ne kadar memnun olduğunu biz her sene ölçüyoruz. Bu dünyada bir ilk. İlk defa bir istatistik kurumu il bazında hem kamu hizmetlerinden, hem de genel mutluluk düzeyini ölçmüş oldu. Türkiye genelinde ben mutluyum diyenler yüzde 59, Bursa’da yüzde 61. Mutluluk ortalaması açısından Bursa, Türkiye’nin 2 puan üstünde. Sosyal güvenlik hizmetlerinden memnuniyet Türkiye genelinde yüzde 70, Bursa’da ise bu oran yüzde 76. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet Türkiye genelinde yüzde 75, Bursa’da yüzde 77. Eğitim hizmetlerinden memnuniyet Türkiye genelinde yüzde 70, Bursa’da ise yüzde 74. Adli hizmetlerden memnuniyet Türkiye genelinde yüzde 53, Bursa’da yüzde 64. Asayişten memnuniyet Türkiye genelinde yüzde 79, Bursa’da yüzde 83. Ulaştırmadan memnuniyet Türkiye genelinde yüzde 76, Bursa’da yüzde 83. Bursa genel itibariyle kamu hizmetlerinden de Türkiye ortalamasının üstünde memnuniyet gördüğümüz illerimizden bir tanesi” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.