Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İnsanlığın son adası Osmanlı"

İnsanlığın son adasının Osmanlı Devleti olduğunu ifade eden Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, üç yıldır devam eden bir diziyle halkın Osmanlı hakkındaki iyi düşüncelerinin yıkıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2014 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2014 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"İnsanlığın son adası Osmanlı"
 Bursa'da Özel Nilüfer Lisesi'nde konferans veren Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı Devleti'nin edep üzerine kurulduğunu söyledi. İnsanlığın son adasının Osmanlı Devleti olduğunu ifade eden Şimşirgil, üç yıldır devam eden bir diziyle halkın Osmanlı hakkındaki iyi düşüncelerini yıktıklarını savundu. Osmanlı'daki edebin Osman Gazi'yle başladığını ifade eden Şimşirgil, "Osmanlı'nın dışında dünya da üzerine en fazla iftira atılan ve saldırılan ikinci bir devlet yoktur. Üç yıldır devam eden bir diziyle halkın Osmanlı hakkındaki iyi düşüncelerini yıktılar. Kanuni Sultan Süleyman, devrinin en büyük padişahı ve devlet adamıydı. Babası Yavuz Sultan Selim'den 6,5 milyon kilometre olarak aldığı devleti 14,8 milyon kilometreye çıkardı. Hürrem Sultan da dizi de gösterildiği gibi değildi. Kudüs'ten İstanbul'a kadar 20'den fazla kurduğu vakıf var. Müslüman ve hayırsever olduğunu, özellikle Kudüs'te kurdurduğu vakfiyesinde günde 400 kişiye yemek verildiğini herkes iyi biliyor. Vakfiyesinde hekimlere, içleri acılar içinde olsa da hastalara güler yüzle davranılması gerektiği ve hastaların bütün ihtiyaçlarının görülmesi emrini verdiğini biliyoruz. Öylesine değerli bir sultandı" dedi.

Kardeş katline de açıklık getiren Şimşirgil, Osmanlı hanedanının halkı için, devleti için en büyük fedakarlığını yaptığını, eğer bu fedakarlık yapılmamış olsaydı Osmanlı devletinin de diğer Türk devletleri gibi kısa sürede yıkılmış olacağını söyledi.
Konuşmasının sonunda Tarih Kulübü Başkanı Habib Çap ve Müdür Yardımcısı Fahrettin Gürel, Şimşirgil'e plaket takdim etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.