Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegölspor'da kongre heyecanı

İnegölspor’un 23-30 Mayıs tarihlerinde yapılacak genel kurulu için geri sayım başlarken, Altyapı Sorumlusu Eşref Güç, adaylığı ile ilgili ilk kez konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegölspor'da kongre heyecanı
İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Güç, yönetim kurulu listesini tamamladığını, iyi bir liste ile başkanlığa talip olduğunu söyledi. Güç, “Başkanlık için bir süreden beri çalışmalarım var. Güzel bir kadro kurduğuma inanıyorum. İnegöl’ün sevilen, sayılan, futbolu, İnegölspor’u seven isimlerinden oluşan 21 kişilik listemizi tamamladık. İnegöl’e, İnegölspor’a faydayı olacak isimler. Şeref başkanımız ile görüştük. Bir başka arkadaşımız da başkanlığa talip olduğu için başkanımız ortak davranmak durumunda. Rakip de olsa, ikinci bir listenin olması İnegölspor’a sahip çıkma adına güzel bir şey. Kendisini daha önceden tanıyorum, sevdiğimiz bir arkadaşımız. Hayırlısı ne ise o olsun” dedi.
Başkanlık kararını, Başkan İlhan Korkmaz’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından kendisi ile görüşerek aldığını belirten Eşref Güç, “İlhan kardeşimizin adaylığımdan haberi vardı. İnegölspor’un biliyorsunuz az da olsa bir play-off şansı vardı. Bu play-off şansı bitmeden açıklamayalım dedik. Şuanda da açıklamış değiliz. Gerekli açıklamaları bugün veya yarın yapacağız. İlhan kardeşimizde bizim yanımızda, bizi destekliyor. Kesin aday olmayacağı belliydi. PTT 1. Ligine çıksaydık, Şeref Başkanımız Alinur Aktaş başta olmak üzere yöneticiler olarak biz dahil İlhan kardeşimize bir yıl daha başkanlık yap derdik. Kabul eder veya etmezdi bu ayrı, ama bunu hak ediyordu. Sağ olsun üç sene başkanlık, bir sene de asbaşkanlık yaptı. İnegölspor üzerinde çok emeği var. Onun başkanlığı döneminde şampiyonluk yaşayıp İkinci Lige çıktık, play-off oynadık. Bu sene de ucundan kaçıran bir İnegölspor var. Altyapı Sorumlusu olarak bu seneyi başarı olarak görüyorum. İnegölspor’un eski tesisleri, eski altyapısı gerçekten yok. Bu açıkları görüyoruz. Tesislerle alakalı çalışmalar var. Büyükşehir’e dahil olduk, gerekirse Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Recep Altepe’ye gideriz. Biz kazanırız veya kazanmayız ama İnşallah İnegölspor’u iyi günler bekliyor” diye konuştu.



"GÖNLÜMDE HER ZAMAN YÖNETİCİLİK VARDI"

Başkan adaylığı sürecini de açıklayan Güç, “İnegölspor’da birleşmeden önce ve sonra futbolcu olarak top oynadık. Askerlik süreci araya girdi ve sonrasında İnegölspor çatısı altına bir daha giremedik. Kafamda her zaman yöneticilik vardı, özellikle altyapı sorumluluğu vardı. Yönetim kurulunda yer aldıktan sonra Altyapı sorumlusu olarak direkt görevi istedim. Görev süremiz içerisinde Altyapı sorumlusu olarak işimizi iyi yapmaya gayret ettik. Şimdi ise başkanlık konusu gündeme geldi. İlhan Korkmaz başkanımız ve yönetimdeki arkadaşlarımız bizi bir büyük olarak görüyorlar, futboldan az çok anladığımızı düşünüyorlar. Futboldan anlarım. Birkaç arkadaşımızla oturduk değerlendirmelerimizi yaptık, sağ olsun İlhan Korkmaz başkanımız da destekledi, kararımızı verdik” dedi.

"LÜKS İSİMLERLE ŞAMPİYON OLUNMUYOR"

Başkanlığa talip olmasının ana unsurlarını da dile getiren Eşref Güç, “A takım bazında kim olursa olsun şampiyonluğu tepmek istemez. Hedef şampiyonluk dediniz zaman, şampiyon olamazsanız sıkıntı olur. Ama biz mütevazi davranırsak, iyi isimler alırsak, aç futbolcular alırsak, iyi bir teknik direktör ile anlaşırsak, İnegölspor hedefe geç de olsa ulaşır. Çok lüks isimlerle şampiyon olunmuyor, olsa idi ne takımlar şampiyon olurdu. Bu işler para ile de olmuyor, parasız da olmuyor, ama güzel, ahlaklı futbolcular ile anlaşırsak İnegölspor bence yolu yarılamış olur. En azından baştan play-off desek daha iyi olur, sonra şampiyonluk demek lazım” ifadelerini kullandı.

"HAK EDEN KAZANSIN"

Genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunan Eşref Güç, “Ben Yücel Demir’i kesinlikle rakip olarak görmüyorum. İnegölspor’a hizmet etmek isteyen bir arkadaşım olarak görüyorum. Medeni cesaretinden dolayı kendisini tebrik ederim. Genel kurula iki liste ile gidilmesi gerçekten çok güzel bir şey. Keşke iki değil, üç liste olsa. Genel kurul üyelerinin ilgi göstermesini bekliyorum. Hayırlısı olsun, hak eden kazansın, iyi hizmet edecek olan kazansın” ifadelerini kullandı.

Spor Toto 2. Lig takımlarından İnegölspor’un 23 Mayıs’ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 30 Mayıs’ta yapılacak genel kurulu için adaylığını açıklayan ilk isim, eski yöneticilerden Yücel Demir oldu.



Yönetim kurulu listesindeki isimlerle birlikte basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Yücel Demir, “Bilindiği gibi İnegölspor kongresinin yaklaştığı şu günlerde, İnegölspor’a daha iyi hizmet verebilmek için 2014-2015 sezonu için başkanlık adaylığımı açıklıyorum. Yıllardan bu yana İnegöl’deki spor kulüplerinde ve İnegölspor için gerektiği zaman hayatı pahasına mücadele yaptım. 1990-1991 yılında Doğanspor’da başkanlık, 1999 yılında İnegölspor’da yöneticilik, 2008-2011 yıllarında hem altyapı hem de genel kaptanlık görevinde bulundum. BAL Ligi takımlarından Gençlergücüspor kulübünde ikinci başkanlık yaptım. Görev aldığım bütün yönetimlerde uyum içerisinde çalıştım ve 2011 yılında, genel kaptanlık görevinde bulunurken, Yalova’ya İnegölspor’a oyuncu izlemeye giderken, talihsiz bir kaza geçirerek görevimi bıraktım. Hastalığım boyunca bana ilgi gösteren ve destek veren Şeref Başkanımız Alinur Aktaş’a çok müteşekkirim” dedi.

Yücel Demir sözlerine şöyle devam etti:
“İnegölspor özünü kaybetti. Eski vizyonunu kaybetti. Altyapılara uzun zamandan buyana destek verilmiyor ve oyuncu yetişmiyor. İnegölspor’un 1984 ruhunu tekrar yaşatmak için adayım. Ben ve arkadaşlarım Bordo-Beyaz bayrağını tekrar dikmek ve eski ruhunu yaşatmak için adayız. Yeni Cengizleri, Mutluları, Ayhanları, İsmailleri yetiştirmek için adayız. Ben ve arkadaşlarım takım ruhuyla hareket edeceğiz. Ben ve arkadaşlarım, aday olurken ilk önce Bursalı hocalarla çalışma prensibi aldık. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalarda İnegölspor’a uyum sağlayacak deneyimli teknik adam eski Bursasporlu ve milli futbolcu Beyhan Çalışkan’da karar kıldık ve kendisiyle yaptığımız görüşmede de seçildiğimiz takdirde göreve getireceğimizi taahhüt ettik”.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.