Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracatçılardan madencilerin çocuklarına eğitim desteği

Türkiye İhracatçıları Birliği (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına eğitim desteği vereceklerini söyledi. Bu konuda birlik başkanları ile görüşeceklerini dile getiren Büyükekşi, "Sadece bir seferlik değil, eğitim hayatları boyunca destek vereceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İhracatçılardan madencilerin çocuklarına eğitim desteği

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve TİM'in işbirliği ile bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda ödüle layık görülen eserler, Bursa Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi A Salonu'nda sergilenmeye başladı. 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak serginin açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, UTİB, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile eser sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler, ürünleri de inceleme fırsatı buldu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Büyükekşi, "Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen kaza ile ilgili herhangi bir desteğiniz olacak mı?' sorusuna, "Soma'da meydana gelen elim kaza milletimizi derinden sarstı. İhracatçı camiası son derece üzgün. Özellikle hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İnşallah Allah bu tür kazaları tekrar göstermez. Yardım kampanyaları düzenleniyor, ama bunun nasıl olacağı, ne için yardım edileceği konusunda açıklık yok. Çünkü bu bir doğal afet değil. İnsanların çok büyük acısı var. Bir an önce madende mahsur kalanlar kurtarılıp, daha sonra ne yapılacağı konusunda eylem planı çıkarılması lazım. Daha sonra bunlara nasıl yardım yapılabileceği konusunda bir adım atmayı düşünüyoruz. Benim en çok düşündüğüm, kaybettiğimiz şehitlerimizin çocuklarının eğitimi konusu. Bu çok önemli. Eğitim konusunda nasıl yardım edebiliriz, bunu oturup konuşmak istiyoruz. Sadece bir seferlik değil, ilkokula gidiyorsa ilkokulu, ortaokula gidiyorsa ortaokulu, üniversiteye gidiyorsa üniversiteyi bitirene kadar yardım yapmak lazım. Bunarı tartışıp, ona göre bir adım atmak istiyoruz" cevabını verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.