Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İdeal Gençlik Hareketi Üyelerinden Başkan Edebali’ye Ziyaret

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçede bireysel ve toplumsal farkındalıkları arttırıp desteklemek amacıyla, yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerin devamlılığını sağlamak, Yıldırımlı gençlerin 7’den 77’ye herkese temas etmelerine, topluma daha fazla yarar sağlamalarına imkanlar sağlamak amacıyla başlattığı İdeal Gençlik Hareketi çerçevesinde Karadeniz ve Anadolu gezisine giden platform üyeleri Başkan İsmail Hakkı Edebali’ye konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2018 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İdeal Gençlik Hareketi Üyelerinden Başkan Edebali’ye Ziyaret

Bireysel ve sosyal etkinlikleri başarıyla tamamlayarak yapılan kura çekilişi sonunda Karadeniz ve Anadolu gezisi kazanan gençler, gezilerini tamamlayarak Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. 5 gece 6 gün süren gezide Karadeniz ekibi, yeşil ve mavinin iç içe olduğu Kastamonu, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize ve Amasya şehirlerini gezerek Karadeniz’in eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerini yakından görme fırsatını yakalarken tur boyunca Safranbolu, Sümela Manastırı, Ayasofya, Ayder Yaylası, Uzun Göl, Karaca Mağarası, Bandırma Vapuru, Giresun Kalesi ve Atatürk Köşkü gibi Karadeniz'in önemli yerlerini gezdi. Anadolu ekibi ise gezi boyunca Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Malatya, Kayseri ve Nevşehir’in görülmeye değer güzelliklerini gezerek Kapadokya, Ihlara Vadisi, Balıklı Göl, Hasankeyf, Harput Kalesi, Harran Üniversitesi, Halfeti, Gaziantep Kalesi ve Diyarbakır Surları gibi birbirinden değerli kültürel mirası eserlerle buluştu. Karadeniz ve Anadolu’yu gezen platform üyelerini Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Dünyanın birçok medeniyetine ev sahipliği yapan Anadolu, önemli tarihi mirasının yanı sıra bin bir doğal zenginliği de bünyesinde barındırıyor. Bu gezideki amacımız ise Yıldırımlı gençlerin tanışıp kaynaşmalarını sağlamak ve Anadolu’muzun sahip olduğu kültürel ve tarihi zenginlikleri yerinde görüp tanımalarına katkı sunmak” diye konuştu.

‘PROJELER ÜRETEN GENÇLİK’

Gençlerin toplumsal olaylara duyarlı, çağı yakalayan ve yönetimde söz sahibi olan bir nesil halinde yetişmesi için bu platformu oluşturduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İdeal Gençlik Hareketi, Yıldırımlı kimliğiyle birlikte yaşama kültürünü bilen, projeler üreten önemli bir oluşum. Günümüzde gençlerimizin karşılaştığı önemli sorunların başında gelen madde bağımlılığıyla etkin mücadelede, gençlerimizi sporla, sanatla, bilimle iç içe yetiştirerek, çevreye, insanlara, doğaya duyarlı, potansiyelini kullanan nesiller olarak geliştirmeyi sorumluluk alanlarımız içerisinde görüyoruz. Eğitime, bilime, teknolojiye önem verelim üretken olalım. Molla Yegan Kültür Merkezimiz, tamamlandığında İdeal Gençlik Hareketi’nin karargahı olacak. Bu platform sürdürebilir olarak nesilden nesile aktarılan bir çalışma haline gelecek. Yaptığınız özverili çalışmaların neticesinde gerçekleştirdiğiniz seyahatin sizlere unutamayacağınız anılar kazandırmış olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İdeal Gençlik Hareketi üyeleri, gerçekleştirilen Karadeniz ve Anadolu gezisine olan katkılarından dolayı Başkan İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.