Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastalar çabuk iyileşecek

Hızlı tedavi, hızlı iyileşme sloganıyla yola çıkan Özel Medicabil Hastanesi, ‘Yalın Sağlık ve Kurumsallaşma’ konuların da Kaizen Enstitüsü ile işbirliği anlaşmasını imzaladı. Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgin, imza töreninde yaptığı açılmada, hasta memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Hastalarımızı sıfır enfeksiyon, hızlı iyileştirme süreci ve hastaneye geri dönüşünü sıfıra indiren bir stratejik anlaşma yaptık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hastalar çabuk iyileşecek

Haber: Bilal KAYAALTI

Türkiye’de sağlık alanında bir ilke imza atan Özel Medicabil Hastanesi,  Kaizen Enstitü ile  “Yalın Sağlık ve Kurumsallaşma” konularına ilişkin her türlü eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde işbirliği yapacakları projeyi hayata geçirecek adımı attı. Varılan anlaşmanın imza töreninde konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgin,  günümüz modern tıp anlayışına göre sağlık süreçlerinde ‘sıfır’ enfeksiyon, hızlı iyileşme ve hastaneye aynı şikayet ile geri dönüşü ‘sıfır’a indirme konusundaki hedeflemiş olduğu stratejilerini, Kaizen Enstitü ile birlikte doğru araçlar kullanarak hastaların güvenliği ve hızlı ve çabuk tedavi süreciyle evlerine gönderip, normal yaşamlarına başlamalarına katkı koyacaklarını söyledi. Prof. Dr. Bilgin, açıklamasında şunları söyledi: “Hasta ve çalışan güveliği bizim için çok önemli.  Attığımız bu çok önemli adımla, her yeri en iyi şekilde kullanan bir uygulama ortaya çıkacak. Hemşirelerimizden, doktorlarımıza ve hasta bakıcılarımıza kadar herkes işini daha iyi yapacak. Bizim burada amacımız verimliği arttırıp, hastalarımızı hızlı bir şekilde iyileştirip, normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak. Bunun tek sebebi var hasta memnuniyeti. Hastalar bizim ayağımıza doğru bilgi almak için geliyor. Bizler hem hasta yakınlarına hem de hastalara doğru bilgiyi vermek zorundayız. Buradan yola çıkarak en önemli felsefemiz, hastane personelinin sürekli güncellenmesi. Sürekli yeni bilgilerle donatılması” diye konuştu.

 YALIN HASTANE

Yalın hastane modeli oluşturmak için çok önemli bir adım attıklarını kaydeden Türkiye Kaizen Enstitüsü Koordinatörü Dr. Muhsin Güneşlik, dünya çapında 30’dan fazla ülkede yalın hastane noktasında hizmet verdiklerini hatırlatan Güneşlik şunları söyledi: “Amacımız hızlı tedavi ve hızlı iyileşmeyi sağlamak. Buradan yola çıkarak, sağlıkta bir kültür yerleşmesini sağlamak. Biz bilgi transferi ile hareket ediyoruz”dedi.

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.