Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasan Şişli: TDP olarak biz hazırız!

TDP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şişli, ‘Biz Türkiye Değişim Partisi olarak ülkeyi yönetmeye talip olmuş hazır donanımlı, liyakatı esas alacak kadrolarımızla tüm İl Başkanlıklarımız ve teşkilatlarımızla birlikte sabah seçim olacak şekilde hazır vaziyetteyiz’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 01:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hasan Şişli: TDP olarak biz hazırız!

HABER: Yasemin DÜZDAĞ

Bursa Haber Gazetesi’ne konuk olan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şişli, Millet ittifakının son hamleleriyle alakalı açıklamalarda bulunarak , ‘ Rahmetli Süleyman Demirel 24 saat uzun bir zaman derdi. Görüyoruz ki, siyaset çıkar menfaat ilişkisi ama biraz daha ilkeli ve dik duruşlu olunmasında fayda var. Bugün itibariyle yaklaşık 1 yıl 10 günlük bir süreçte 6’lı masa diye tabir ettiğimiz birleşim son kararını nihai olarak verebildi. Bu kararların hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemize devletimize hayırlı hizmetler yapmak için yola çıkmışlardır. Biz bu konuda ayrıştırıcı ötekileştirici bir dilden ziyade birleştirici ve Türkiye menfaatleri üzerinde ortak yapıda olan her oluşumu destekleriz, tebrik ederiz’ dedi. 

Şişli, ‘Bu yaşanmış olan sorun ve sıkıntılarının daha aza indirilmesi adına bir Deprem ve Doğal afetler Bakanlığı kurulması fikrimiz var. Biz bu konuda da MYK üyemiz ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Özkan Sabri Erbakan Beyi, Gölge Bakanlık kabinelerimiz içerisinde Deprem ve Doğal afetler Bakanı olarak açıkladık. İktidara geldiğimizde ilk işimiz gölgesini kaldırıp Bakan olarak göreceğiz. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül ile birlikte, deprem ve afet bölgesinde birebir yüreğimizde yaşadığımız acı olarak depremi unutmamak, depremden paylarımızı çıkarabilmek adına orada tüm çalışmalarını siyaseten değil insani ve vicdani sorumluluklarla yerine getirmekteyiz. Bizim tüm teşkilatlarımız deprem bölgesine kendi imkanları doğrultusunda Genel merkezin talimatlarıyla birlikte hemen yardım ve kurtarma ekiplerini hazırlayıp gönderdiler’ dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar günü için düşüncelerini belirten Şişli, ‘Tüm analar kadın, tüm kadınlar anadır. Pozitif ayrımcılığı kadın erkek çalışma alanında sosyal hayatında yapacağız. Kadın koruma dernekleriyle, Kadem ya da mor evlerle değil, biz şiddeti önleme merkezleriyle daha aktif hale getireceğiz. Sadece kadınımızı sosyal hayatta yok sayılması değil kadınımızın cenneti ayağının altına serilmiş bir dinin ümmeti olarak bunları yapmak zorundayız. Biz Şerife bacıların, Nene hatunların, Karafatmaların Kurtuluş Savaşında kuveyi milliye ruhunu nasıl canlandırdıklarını, bugün yaşamış olduğumuz depremde enkazın altında doğum yapan analarımız oldu, biz bunların da acısını hissederek,kadınımızı böyle değerlendirmemiz lazım. Yönetim kadrolarımızda da yüzde 45-48 arası kadınlarımız aktif rol oynamakta. Bu il bazında, ilçelerde de keza kadının rolü çok büyük. Biz kadın erkek ayrımı olacak şekilde geri kalmış bir kafada değil, çağdaş ve medeni düşünen insana insanca değer veren bir siyasi anlayışımız ile dünya görüşüne sahip olan arkadaşlarla Türkiye’yi yönetmeye talip olduk’ dedi.

Şişli, ‘Bugün üniversiteye başlayacak kardeşlerimiz gittiğinde kredi ve yurtlar kurumu diye bir tabelayla karşılaşıyor, öncede oraya müracaat etmek istiyorlar çünkü gelir düzeyi herkesin eşit değil, orada da eşitliği ve adaleti yakalamak lazım. Şunu belirtmekte de fayda var. Milli eğitim ve Milli savunma,  2 tane Milli ile başlayan kurumumuz maalesef ki son 20 yıl içerisinde çok ciddi sorunlar yaşamış ve yaklaşık 8- 10 tane Bakan, 20’nin üzerinde müfredat değişikliğiyle temelinden sarsılmıştır. Bugün eğitimle alakalı büyük sorunlarımız var. Bu sorunlar içerisinde sadece yüksek kapasiteli çocuklarımız değil onun haricinde özel çocuklarımız da var. Bu bireyleri de unutmadan Milli eğitimin tamamını içerisine alan ortak bir çalışma yapabilmesi lazım. Kredi ve yurtlar kurumu dediğiniz zaman kredi bize faizi çağrıştırır. Faiz nedir borçlanmadır. Öğrenci hayata başlarken borçla başlayacak biz bunu kabul etmiyoruz o tabelalar inecek, orada öğrenci ağırlama merkezleri ya da öğrenci konaklama merkezleri olarak başlayacak. Öğrencilerimiz eğitim hayatında, özellikle üniversite hayatı boyunca yapmış olduğu tüm eğitim masraflarını vergiden muaf halde faydalanacak. Bizim 2020 yılında kuruluşumuzda yayınlamış olduğumuz parti programlarımızda da yazılı en az ayda 10 gb interneti ücretsiz kullanabilecek. Toplu taşıma araçlarını da öğrencilerimiz için ücretsiz hale getireceğiz. Öğrencilerimizin özel yetenekleri konusunda araştırmalar yapmıştık. Bunlarla ilgili komisyonlarda ülkeye nasıl bir fayda sağlanır, hangi branşta ve birimde başarılı olabilecekleri tespit edilirse o Bakanlıklarımız onlarla özel ve daha farklı eğitimlerle yetenek kurslarına alacaklar. Bunlar bizim beyin göçü  dediğimiz göçleri de engelleyecek. Bugün Tıp fakültesi akademik kariyerde önemli bir nokta ancak Tıp fakültesi mezunu kardeşlerimiz gelişmiş bir çok Avrupa ülkesine gidip orada kuryelik ve garsonluk yapmaya göze almış bir şekilde gidiyor. Bu çocuklarımızın düşüncelerini değiştirmek adına tüm projelerimiz hazır biz onlara güven verebilmeliyiz ki onlar hem devletlerine hem bayraklarına sahip olarak başka yere gitmemeli, o güçlerini beyinlerini ülkemizde kullanmalılar, bunun içinde ne gerekiyorsa biz hazırız yapacağız’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.