Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlik'te doğalgaz borusu patladı: 6 yaralı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde doğalgaz borusu patlarken, 6 kişi hastanelik oldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2014 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gemlik'te doğalgaz borusu patladı: 6 yaralı
Gazhane Caddesi'nde elektrik kablolarının yer altına alınması için kazı yapan iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Borunun patlamasıyla etrafa yayılan koku paniğe sebep oldu. Etrafa kesif doğalgaz yayıldı. Çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar kapılarını kapatarak ve ıslak bezle kapı girişlerini tıkayarak gaz girişini önlemeye çalıştı. İhbar üzerine gelen Gemdaş ekipleri gaz akışını keserek, hattı onarmaya başladı.






Doğalgazdan etkilenen 5’i çocuk 6 kişi, olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından Muammer Ağım Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Melih K, Eda K, Yeliz A, Tahir Ü, Deniz A. ve Naife C.’ye ilk müdahale olarak oksijen verilirken, doğalgazdan etkilenenlerin şuurlarının açık olduğu görüldü. Zehirlenen çocukların aileleri, firmadan ve yetkililerden şikâyetçi olacağını belirterek, ‘’İnsanların hayatını riske atmaya kimsenin hakkı yok’’ dedi.




Vatandaşlar, iş makinesi ile rastgele kazı yapıldığı iddia ederek, "Ne belediye zabıtası, ne Gemdaş yetkilileri, ne de kazıyı yapan ilgili firmanın yetkilileri işin başında değildi" diye konuştu.




Mesai saati sonrası meydana gelen olayda, işçilerin müteahhit firmanın alt taşeronlarından olduğu ve her gece gece geç saatlere kadar çalışma yaptıkları öne sürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.