Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Futbolcular karbonmonoksit cihazı dağıttı

Karbonmonoksit ölümlerine savaş açan Bursagaz, Bursaspor'un genç futbolcuları Enes Ünal ve Ozan Tufan ile birlikte Bursalılara karbonmonoksit alarm cizhazı dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Futbolcular karbonmonoksit cihazı dağıttı
 Her lodoslu havada çok sayıda insanın karbonmonoksitten zehirlenmesinin önüne geçmek için kolları sıvayan Bursagaz, vatandaşlara ücretsiz karbonmonoksit alarm cihazı dağıttı. Bursagaz, BTSO, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) iş birlliğiyle Davutkadı Mahallesi'nde vatandaşlara yüz adet karbonmonoksit alarm cihazı dağıtıldı.



Bursa halkının can güvenliğini arttırmak için bu tür bir kampanya başlattıklarını dile getiren Bursagaz Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden, "Bursa'da 22 yıldır doğalgaz kullanılıyor. Dolayısıyla tesisatların büyük bir kısmı eskimiş vaziyette. Vatandaşlarımızın önemli bir kısmı bakım onarım için bize ulaşamıyor ya da ulaşmıyor. Biz de bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşlarımıza bunu hatırlatmak istiyoruz. Kış aylarında yaşamış olduğumuz karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için Bursalılara karbonmonoksit cihazı dağıtıyoruz" dedi.
Zehirlenmelerin bu tarz basit tedbirlerle önüne geçilebileceğine dikkat çeken Özden, "Bunu hatırlatmak için 4 tane ayrı kuruluş olarak bu organizasyonu yapıyoruz. Enerjimiz bitmesin, insanlarımız ölmesin sloganıyla bu cihazları tanıtacağız" diye konuştu.



Karbonmonoksit alarm cihazının bir nevi hayat sigortası olduğunu söyleyen Özden, "Biz yaklaşık senede 100 bin tesisatı kontrol ediyoruz. Her tesisat kontrolünde de durumun hayatiyetini vurguluyoruz. Ama bizim ulaşamadığımız eski tesisatlar var. Onlara ulaşmak için sembolik bir dağıtım organizasyonu yapıyoruz. Bu cihazı 24 saat evinizi gözetip kollayan bir hayat sigortası olarak düşünebilirsiniz" ifadelerini kullandı.



Bursagaz İç Tesisat Büro Sorumlusu Gültekin Bedirhanoğlu ise, cihazın nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verdi. Bedirhanoğlu, "Bacanın herhangi bir şekilde geri tepmesi halinde, bacada oluşacak karbonmonoksit gazını algılamaya yarayan bir cihaz. Çok basit bir kullanım yöntemi vardır. Pillerini yerine taktıktan sonra cihazın arka panelini duvara çivileyerek sabitliyoruz. Sistem, içeride atık bir karbonmonoksit gazı algıladığı takdirde ötmeye başlar ve bir hayatınızı kurtarmış olur" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.