Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev hanımlarından göz kamaştıran sergi

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarına (OSMEK) katılan kursiyerlerin eserleri göz kamaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2014 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ev hanımlarından göz kamaştıran sergi
 OSMEK tarafından düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin 8 aylık eğitim döneminde hazırladıkları eserlerden oluşan sergi ilgi gördü. Sergi açılışında konuşan OSMEK sorumlusu Güler Nalbant, kursiyerlerin dönem boyunca yaptıkları eserleri görücüye çıkarttıklarını söyledi. Nalbant, “Başkanımız Mustafa Dündar’ın destekleriyle açılan kurslara katılan kursiyerlerimiz, bir yandan unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı öğreniyor, bir yandan da meslek sahibi oluyor. Bu gün de onların eserlerinin yer aldığı sergi ile bu kursu taçlandırmış oluyoruz” dedi.



OSMEK kurslarında öğrendiği bilgilerle hazırladığı kıyafetler büyük takdir toplayan 2 çocuk annesi Yasemin Özkaynak, kursun kendisini meslek sahibi yaptığını söyledi. Hazırladığı mahalli kıyafetlerin çevresi tarafından çok beğenildiğini ve kendisine dışarıdan siparişlerin geldiğini söyleyen Özkaynak, “Bugün burada sergilenen kıyafetleri daha önce görüyordum, ancak dikebileceğime inanmıyordum. Aldığımız eğitimlerin sonunda hazırladığımız kıyafetleri beğenen yakınlarım, benden kendileri için de kıyafetler dikmemi istedi. Bu gün kursta öğrendiklerimle diktiğim kıyafetleri satarak, inanın çok iyi para kazanır hale geldim. Eğer imkanım olursa kendime bir atölye açmayı düşünüyorum” dedi.



62 yaşındaki Emine Hoşkondu ve Nermin Bilaç, kursun kendileri için adeta bir terapi merkezi olduğunu söylediler. Katıldığı ev mefruşatı kursunda hazırladığı eserleri büyük bir heyecanla tanıtan Hoşkondu, “4 torun sahibiyim. Artık torunları büyüttüm ve kursa geldim. Bu kurs adeta bir terapi merkezi. Stresi, sıkıntısı olanlar hem gelip bu stresten kurtulsunlar, hem de bir şeyler öğrensin. Özellikle genç kızlarımız gelip, burada öğrendikleri ile çeyizlerini hazırlasınlar. Belediye Başkanımıza da bize böyle fırsatlar sağladığı için teşekkür ediyorum” dedi.










En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.