Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esgin, Nilüferli kadın dernekleriyle buluştu

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, Nilüferli köylü kadın dernek temsilcilerinin katıldığı Üreten Köylü Kadın Dernekleri Platformu üyeleriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2014 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2014 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esgin, Nilüferli kadın dernekleriyle buluştu
 Saitabat Köyü Kadınları Derneği’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Dr. Mustafa Esgin, “Katılımcılığa son derece önem veriyor ve karar alma aşamasında kadınlarımızın her alanda faal olmaları gerektiğine inananıyoruz. Biz Nilüfer'in kadın elinin değdiğinde daha anlamlı bir olacağını düşünüyoruz" dedi.



Esgin, "Bu noktada kadınlara yönelik projelerimiz var. Kadınlarımızın ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini sergileyip ve bunları satabileceği, geleneksel bir çarşı yapmak istiyoruz. Nilüfer'de Gölyazı, Misi ve Ürünlü, bu projelerin gerçekleşebileceği önemli merkezlerdir. Büyükşehir Belediyesi ile beraber Ürünlü'de Osmanlı köyü projesini bu noktada hayata geçireceğiz. Saitabat Köyü’nün yapmış olduğu bir rol model çalışmayı bizler Nilüfer'e kazandırmak istiyoruz. Bu turizm çalışmaları bizim folklorik geleneğimizi ortaya koymakta ve hafızamızı canlı tutmaktadır” diye konuştu.



Saitabat Köyü Kadınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Nermin Cakalıoğlu da, "Bugün burada platform başkanları, dernek yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldik. Biz bu seçimlerde yerel yönetimlerden örnek pazar yerleri istiyoruz. Kadınlarımızın ortaya koyduğu ürünleri örnek pazar yerlerinde satışa sunup aile bütçesine katkıda bulunmasını istiyoruz. Bütün kadınlarımızı üretime davet ediyorum. Kadın olmazsa olmaz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.