Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esgin, gazilerle bir araya geldi

Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Muzaffer Uyar, ziyarete gelen AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin’e meşhur gazi kalpağı hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2014 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2014 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esgin, gazilerle bir araya geldi
 İyi bir gelecek inşası ve hizmet için yola çıktıklarını anlatan Dr. Esgin, “Başkan seçilirsem bunu ömrümün sonuna kadar yapmayı düşünmüyorum. Sizin aranıza alnı ak bir kardeşiniz olarak dönmek istiyorum” dedi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin, Kıbrıs gazisi ağabeyi Recep Esgin ile birlikte, Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesini ziyaret etti. Dernek Başkanı Mustafa Uyar, başarılar dilediği Dr. Esgin’e meşhur gazi kalpağı hediye etti. Şehitliği de ziyaret ederek, dua eden Dr. Esgin’in derneğin kurucu başkanı Zühtü Sivritepe ile görüşmesinde duygusal anlar yaşandı. Emektar başkan Sivritepe’nin gözyaşlarını tutamaması dikkatlerden kaçmadı.

 

“DAHA İYİ BİR NİLÜFER DÜŞÜNCESİYLE YOLA ÇIKTIK”

Burada bulunmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyleyen Dr. Esgin, “Bu kentin adına, bu kentin meseleleri için kendi adıma sürekli mücadele verdim. Bu kentte yaşamış olmaktan, bu kenti yönetmeye aday genç bir kardeşiniz olarak aranızda bulunmaktan büyük bir onur ve heyecan duyuyorum. Bizim bir hafızamız ve geleceğe bakan yüzümüz var. Geleceğe bakan yüzümüz Nilüfer’dir. Nilüfer’de işlerin çok iyi gitmesi gerekir. Biz bu zamana kadar taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun diyoruz. Yapılan işlere teşekkür ediyoruz. Ama daha iyi bir Nilüfer’in olabileceği düşüncesiyle yola çıktık” diye konuştu.

 

“GELECEK İNŞASINA HEPİMİZİN İHTİYACI VAR”

Gazilere projelerini hakkında bilgiler veren Dr. Esgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben içinizden gelen biriyim. Küçüklerim beni ağabeyi, yaşıtlarım arkadaşı, sizin gibi büyüklerim de beni bir kardeşi olarak görüyorlar. Ben sizler adına bu göreve talip oldum. Böyle bir göreve ihtiyacım yok. Ama gelecek inşasına hepimizin ihtiyacı var. Bursa’ya Nilüfer’e kazandırmayı düşündüğümüz çılgın projelerimiz var. Sizin gibi dernek ve STK’ların bize öngördüğü kulvarlarda bu kenti, o merhametli şehirler, mahalle kültürünü koruyacak projelere hep birlikte yönetmek istiyoruz. Başkan seçilirsem bunu ömrümün sonuna kadar yapmayı düşünmüyorum sizin aranıza alnı ak ve açık bir kardeşiniz olarak dönmek istiyorum. İnsanın odağında dezavantajlı grupların olduğuna inanıyorum. Yaşlılar, engelliler, kadın, çocuk, şehit yakınları ve gazilerimizin bu anlamda pozitif ayrımcılıkla değerlendirilmesi gerektiğini onların hassasiyet ve duyarlılık içinde yapılması gereken her şeyi onlarla birlikte imkanlar ve hukukun çerçevesinde yerine getirme konusunda kararlıyız”.

 

“NİLÜFER’E HİZMET YAĞACAKTIR”

Nilüferli olandan da olmayan da sorumlu bir belediye başkanlığı profilini düşündüklerini anlatan Esgin, “8 sanayi bölgesi olan Nilüfer’de yüksek gerilim hatlarını kabul etmiyoruz. ‘Bunun sorumlusu Nilüfer Belediyesi değildir’, diyemeyiz. Bununla ilgili merkezi hükümetimin karar alması için elimizden geleni yapmamız gerekir. Merkezi hükümet, büyükşehir ve Nilüfer’in eş güdümü Nilüfer’e birçok hizmetinin gelmesine sebep olacaktır” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.