Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erim: Gümbür gümbür geliyoruz

Bursa Haber’e konuşan İYİ Parti Bursa 1. Bölge milletvekili aday adayı Kadir Bayram Erim, “Milli değerler olmak üzere hassasiyetimin ve kaygılarımın bu cesurlar hareketinde giderileceği için İYİ Parti’deyim. Gümbür gümbür geliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2023 00:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erim: Gümbür  gümbür geliyoruz

HABER: YASEMİN DÜZDAĞ

İYİ Parti Bursa 1. Bölge milletvekili aday adayı Kadir Bayram Erim, Bursa Haber’e konuk oldu. Yaklaşan seçimlerle beraber genel gündemi değerlendiren Erim, İYİ Parti’yi neden tercih ettiğini ve projelerini bizimle paylaştı.

‘LİYAKAT VE DENETİM ŞART’

Erim, ‘Yapılaşma ile sıkıntılarımızın olduğu muhakkak, fay hatları üzerindeki imara açılan yapıların Belediye Meclisindeki berberler kasaplar ya da başka birimdeki meslektaşlar yerine jeoloji mühendisleri tarafından verilmesi tarafındayım. 2019’dan sonra Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı bir metin var; fay hattı üzerine 2019’dan sonra yapılan yapılar var. Bu rantsal olarak oluşan bir şey yüzünden tamamen can kaybı oluştu. Bu çok üzücü bir durum, bunun giderilmesi için zemin etütlerinin yapılıp jeoloji mühendisleri ve değerli bilim insanları tarafından bir yapılanmanın olması gerekmektedir’ dedi.

‘ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM’

Erim, engellilerin karşılaştığı sorunlarla alakalı şunları söyledi, ‘Öncelikle kendim engelli olmam nedeniyle 8-10 yıldır karşılaştığım sorunlar var. Engelli grupları ve diğer engelli dernekleri ile ortak hazırladığımız 55 maddeden oluşan 18 sayfalık başta istihdam ve engellilerin her dönem gündeme getirileceği bir projemiz mevcut. Biz engellileri grup grup ayırıyorlar. Halk arasında ille bir uzuv kaybı ya da tekerlekli sandalyede olmak bir engel olarak görülüyor genelde. Biz engelli olarak dillendirilmiyoruz, bizi genelde özürlü ve sakat gibi kelimelerle dile getiriyorlar, bununla ilgili de bir çalışma hazırladım olası seçilmem durumunda bunu mecliste dile getireceğim’ diyerek sözlerine şöyle devam etti, ‘Ben içinizden biri olarak bu yola başvurdum. Şimdiki zamanda, engelli raporu almaya çalışanların çoğu engelli araç almak üzerine, basit engelleri, ilgili engelli raporuna ekletip hem bakım parası hem de yardım parası gibi durumlardan faydalanmakta. Bu bir kamu zararıdır, kul hakkıdır. Şu an bir araç alımında 1 milyon 4 bin TL gibi bir indirim mevcut. Rahatsızlıkları birleştirip gerçek bir rahatsızlığı olmadığı halde işlem yapan kişiler var. Ondan dolayı bunlarla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılacak. Sağlık uygulama tebliğinde 422 sayfa olan engellilik oranları var, bu oranların güncellenmesi gerekiyor. Doktorlardan oluşan bir sağlık ekibi mevcut şu an. Olası seçilmem durumunda onlardan bir danışmanlık alarak Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışma yürütülmesini sağlayacağız. Ayrıca biz engellilerin başına bela olan durumlardan birisi de sahte engelli çeteleri. Sayıştay raporlarında okumuştum, Eski Aile Bakanlarımızdan biri giderayak 55 bin iktidar yanlısına ve kendi akrabasına hiç bir engeli olmamasına nazaran rapor aldırıp sisteme sokup yardım almasını sağlamış. Bu durumun önüne geçmek için elimden geleni yapacağım’ dedi.

‘TORPİLLER ÖN PLNA ÇIKTI’

Erim, ‘Her kurum kendi memurunu alacak diye kurumsal sınavlar yapıldı maalesef ki torpiller ön plana çıktı. Şahsi olarak 90 üstü puan almama rağmen o atamalar gerçekleşmedi. 2014 EKPSS düzenlemesi oldu. Atamalar üzerine Cumhurbaşkanımız 55 bin üzerinde atama yaptık dedi, lakin atananların 25 bini imam. Bir sağlıkçı yok, doğru düzgün bir öğretmen yok, bir tekniker yok. Açılan kadrolara baktığımızda düz memur ya da hizmetli kadrosunda kalıyor. 2 üniversite mezunu olarak ben hizmetli kadrosunda çalışmaktan gocunmam ama beni bu şekilde çalıştırmaya iten bir sistem mevcut. Türkiye’de şu an 12.5 milyon engelli var. Bursa'da engelli sayısı 15 binin üzerinde, yani atamaların yetersizliği çalışma alanlarının yetersizliği mevcut. Biz engellileri okuduğu okul durumuna göre yapacağı iş durumuna göre iş paylaşımı yapılsa bu daha güzel olur. Bu şekilde bir sistemin getirilmesinin mecburiyeti var’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.