Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomide ‘gelecek’ modeli

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Bursa Haber’e konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2022 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2022 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomide ‘gelecek’ modeli

Ülke ekonomisini değerlendiren Gelecek Partisi İl Başkanı Yıldız, ‘Ekonominin geldiği noktada şuan bir rant ekonomisi uygulanıyor. Rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçmemiz gerekiyor’ dedi.

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız Bursa Haber Gazetesi’ne gündeme ve partinin çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimci iş insanı kimliğinde, yaklaşık 20 yıldır da Bursa siyasetinde görev aldığını belirten Yıldız, ‘Sivil toplum kuruluşlarında görev almış idealist, yaşadığı kente ve ülkesine hizmet etme sevdasında olan bir kişi Alpaslan Yıldız’ dedi. Gelecek Partisi’nden önce de AK Parti’de siyasete başladığını belirten Yıldız, ‘2004 yılında siyasete girdim. 2007 yılında Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu’nda İlçe Başkan Yardımcısı olarak 2010 yılında da 4 yıl kadar İlçe Başkanı olarak görev yaptım. 2015 ve 2017 yıllar arasında da Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Sonra da partiden istifa ettim. Gelecek Partisi’nin kuruluş süreci içerisinde yer aldık. Daha sonra da Bursa il başkanı olarak göreve başladım’ dedi. Yıldız, ‘ Gelecek Partisi Türkiye’nin vizyonunu şekillendirmek için heyecanlı ve idealist bir kadroyla yola çıkmış bir gönüllü hareketi. İki yıl kadar önce partimizin isim olarak kuruluşu tamamlandı. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu daha önce biliyorsunuz başbakanlık yaptı. Onunda hayata geçirmek istediği kırmızı çizgileri vardı. Bunları iktidar partisinde yapma imkanı bulamadı. Orada siyaset yapma olanağı kalmadığı için yeni bir sayfa açıldı ve Gelecek Partisi kuruldu. Türkiye de şuanda 20 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti’nin yaptıkları ve yapmadıkları ortada. Milletimizin isteğiyle uzun süredir iktidarda bulunan bir parti. Ama son dönemlerde vatandaşlarımızı hayal kırıklığına yaşatmış durumda. Ekonomide, hayat pahalılığında, bir çok alanda. Dolayısıyla bu konularda artık bir çözüm üretemediğini sürekli günü kurtarmaya çalıştıklarını milletimiz görüyor. Bu yüzden bir değişim beklentisi çok yüksek. Gelecek Partisi bu anlamda vizyonuyla ehliyetli kadrosuyla bir program hazırladı. Şu an bu programını kamuoyuyla belli dönemlerde paylaşıyor. Hem dış politikada hem iç politikada eğitimde sağlıkta her alanda kurma ekiplerimizle beraber çok profesyonel çalışan bir kadromuz var. İdealist bir ekip var.  Bursa’da da teşkilatlanmamızı büyük ölçüde tamamladık. Şuan sahada sürekli vatandaşlarla ve esnaflarla bir araya geliyoruz.  Seçimlere doğru bu süreç biraz daha hareketlenecek. Vatandaşımızın şuan gündemi ekonomi olduğu için siyaset çok konuşulmuyor’dedi.

HAYAT PAHALILIĞI ÇOK YÜKSEK

Ülke ekonomisini değerlendiren Yıldız, ‘Şu an ekonomi profesörü olmaya gerek yok. Yaşanan sıkıntılar 7’den 70’e herkesin bilgisi dahilinde. Üniversite öğrencilerimiz, ev hanımlarımız, emeklilerimiz, çalışanlar, gençler, herkes şu anki ekonomik süreçten etkileniyorlar. Hayat pahalılığı çok yüksek.  Enflasyon oranları, maliye politikaları, merkez bankası politikaları yani istikrardan söz edemiyoruz malesef. Yılda birkaç kez değişen maliye bakan kadroları var, merkez bankası var. Ekonominin geldiği noktada şuan bir rant ekonomisi uygulanıyor Türkiye’de. Yeterince üretim yapamadığınız durumda fiyatları sizin kontrol etmeniz mümkün değil. Türkiye’de şuan tarım ve hayvancılık politikalarına baktığınız zaman etin kilosu, domatesin, biberin , şekerin ve  yağın… Bu rakamlar neden buralara geldi? Yeterince üretim olmadığı için bunların fiyatı artıyor. Bunun çözümü ehliyetli ve liyakatlı kadroların iş başına gelmesi. Rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçmemiz gerekiyor.

Gelecek Partisi olarak 61 maddelik ekonomide gelecek modeli’ diye bir sunumumuz var. Web sayfamızdan vatandaşlarımız girip çözüm önerilerimizi oradan inceleyebilirler’dedi.

GENÇLERE ÇAĞRI

Yıldız, ‘Kadın kollarımızın çalışmaları daha çok sosyal proje kapsamında çalışmalarını yürütüyor. Toplumun hassasiyetini görmezden gelemeyiz. İl Kadın Kolları Başkanımız Tuğba Hanım güzel çalışmalar yapıyor. Bunu sürekli yapıyoruz ve bunu sadece bir parti görevi olarak görmüyoruz. Çok samimi içten insani duygularla çözüm odaklı projelerimiz var. Gelecek Partisi’nin farkını ortaya koyuyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Gelecek Partisi gençliğin partisi aslında. Gençlerimize çok güveniyoruz. Partinin teşkilatlanması konusunda gençlerin çok büyük önemi var. Ben gençlere buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Siyasete girsinler, siyaset korkulacak bir alan değil… Gençlere çok önem veren bir liderimiz var bu bakımdan gençlerimizin aktif olmalarını ve fikirleriyle düşünceleriyle katkıda bulunmalarını istiyoruz’dedi.

Z KUŞAĞI

Gençlerin Gelecek Partisine oy vereceklerine inandığını ifade eden Yıldız, ‘ Gençlerimize biz güveniyoruz.  Z kuşağının özgüvenleri tam. Baskı altında değiller. Hatta anne ve babalarıyla farklı düşünebiliyor Z kuşağı. İnandığı bir fikri savunuyor. Bu da çok kıymetli. Şimdi ki gençlerimiz özgürlüğünü istiyor. Gelecek kaygısı taşımak istemiyor. Olaylara objektif bakan çözüm odaklı bir parti olmamız gençlerimizin ilgisini çekiyor. Bizim gençlerden öğreneceğimiz farklı şeyler var’dedi.

İktidara geldiklerinde İş Mülakatlarını kaldıracaklarını belirten Yıldız, ‘Gençlerimizin  gelecekleriyle oynanmasına müsaade etmeyeceğiz’ dedi.

ANKET ÇALIŞMALARI

Seçim anket çalışmalarıyla ilgili Yıldız, ‘Bizim oy oranımız 20 örnek veriyorum. Bunun ispatı mümkün mü? Reel anket yapılmıyor. 2 tane anket şirketinin saha çalışmasında anket formlarını yakaladık. Tesadüfen fark ettik. Konya ve İstanbul’da bu formlarda Gelecek Parti’nin adı yok. Kimi öne çıkartmak istiyorsa o isimler var. Böyle bir anketçilik ne kadar etik. Anket şirketlerine güven duymuyoruz. Gerçek anketler sahada ki anketler. Seçimlere birkaç ay kala çıkan anketler daha reel olacak’dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.