Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edebali seçim temposunu arttırdı

Ak Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin mevcut sorunlarının bir sonraki nesle kalmaması için göreve talip olduklarını ifade edip, vatandaşlara, “Bu amaçla 100 proje açıkladık. Hepsinin merkezinde insan var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2014 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2014 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edebali seçim temposunu arttırdı
 AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali, seçimlere bir hafta kala temposunu artırdı. Sabah erken saatlerde güne başlayıp, geç saatlere kadar sivil toplum kuruluşları ziyareti, seçim bürosu açılışları, mahalle gezileri, esnaf ziyaretleri ve ev sohbetlerine katılan Edebali’ye, AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve Yıldırım Belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.

Edebali’nin dünkü programı da yoğundu. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ile birlikte güne Yıldırım Belediyesi Spor Müdürlüğü'nü ziyaret ederek başlayan İsmail Hakkı Edebali, Park Bahçeler Müdürlüğü, Hasta Yakınları Oteli'ni ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Cazibe Merkezi, Hayvan Barınağı ve Fen İşleri Müdürlüğü’nü de dolaşıp belediye çalışanlarıyla görüştü. Edebali, Yıldırım Belediye Meclis Üyesi adayı Süleyman Keskin'in Bağlaraltı Mahallesi'ndeki, Belediye Meclis Üyesi adayları Emre Şen Tunalı ve Şenol Şimşek'in ise Yediselviler Mahallesi’ndeki seçim ofisi açılışlarına katıldı. Buradaki törende AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa eski Milletvekili Ali Kul, İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediye eski Başkanı Cüneyt Karlık, belediye meclis üyesi adayları da hazır bulundu.



“DÜNYA BU SEÇİME ODAKLANDI”

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’nın sonraki durağı, Yunusemre Mahallesi’ydi. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı burada yerel seçim sonuçlarının Türkiye için varoluş meselesi olduğunu söyledi. Yazıcı, “Dünya işini gücünü bıraktı seçimleri bekliyor. Çünkü dünyanın neresinde mazlum ve güçsüz varsa Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan oraya yardım elini uzattı. Bu bazılarını sıkıntıya soktu. Milleti tarafından sevilen bir liderle normal demokratik yollarla baş edemeyeceklerini anladılar, bu sefer ayak oyunlarına başvurmaya kalktılar. Ancak sizler gibi ülke insanımız da liderine desteğini artırarak devam ettiriyor. Seçimlerden AK Parti’nin güçlenerek çıkması sadece yerel yönetimlerin kazanılması anlamına gelmez. Bu seçimlerde vereceğiniz destek dünyaya da bir mesaj olacak” diye konuştu.



“BURSA SİYASETİNİN EN BÜYÜK MİTİNGİ”

Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Edebali de vatandaşlara seslenirken, 20 Mart’ta Gökdere’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılan mitingin Bursa siyaset tarihinin en büyük mitingi olduğunu hatırlattı. Edebali, bugün AK Parti’ye karşı olanların tüm hesaplarının yıkım üzerine kurulu olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:
“2001 öncesinde faizler yüzde 60-70 seviyesinde. Uçak ambulans, helikopter ambulans yok. Sağlıkta 8 ay sonraya gün verilir. Şimdi bunların hepsi düzeldi. Bunlar yapılırken dışarıdan borç almadı. Hortumlar kesilince gelirler milletin hanesine yazılınca bu yatırımlar yapılabildi. Diğer muhalefet partilerinden bu güne kadar hiç yapıcı bir proje gördünüz mü? Göremezsiniz. Bunların tek hesabı yıkmak üzerine. İşte bütün bunlar nedeniyle Gökdere doldu taştı. Bizi o eski günlere götürmek isteyen güçler var. Muhalefet, yabancı güçler ve sözümona cemaat olan bazıları… Bizler Osmanlı torunuyuz. Bizler üç kıtaya yayılmış ecdadın temsilcileriyiz. Biz geçmişimizi hatırlayınca işte bu güçler korkmaya başladı. Çünkü Türkiye güçlendikçe bu güçler Kafkaslar’da, Balkanlar’da, Ortadoğu’da hesap yapamayacaklar. Ülkemizin gücünü zayıflatmak istiyorlar. Allah’ın izniyle 30 Mart’ta sandığın başına gittiğinizde bunları düşünün ve kararınızı verin. Bütün dünya mazlumları bu seçimleri bekliyor.”



PROJELERİNİ ANLATTI

Yerel seçimlere bir hafta kaldığını hatırlatan Edebali, şöyle devam etti:
“5 yıl boyunca seçilecekler yönetimin başında olacaklar. Seçeceğiniz belediye başkanının projelerine bakın. İnsana yaklaşımı, dünya görüşü, dünyadaki gelişmeleri takip edip etmediği, size bir vizyon sunup sunamadığı, bunlara dikkat edin. Ben 22 yıldır siyasetin içindeyim. Toplumun bütün kesimlerini temsil eden belediye meclis üyesi adaylarımızla Yıldırım’a talibiz. Yıldırım’ın problemleri, bir sonraki nesle, çocuklarımıza kalmasın diyoruz. 100 proje açıkladık. Hepsinin merkezinde insan var. Bazı projeler gençlere bazıları kadınlara, bazıları çevreye ilgili projeler. Ancak öncelik kadınlarımızın ve gençlerimizin. Başbakanımızın verdiği 2023 ve 2071 hedeflerine göre gençlerimizi geleceğe hazırlamak istiyoruz. Her gencimizin spor yapmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönem her alanda spor okulları açacağız. Tohum ne kadar iyi olursa olsun, toprağı işlemezseniz o tohumdan iyi mahsül alamazsınız. Gençler de böyle. Gençleri iyi eğitmeli spora teşvik etmeliyiz. İki gençlik merkezi oluşturacağız. Buralarda tiyatro, sinema, yeme içme mekânları gibi gençlere dönük birimler olacak. Gençlik festivali yapacağız. Burada Yıldırımlı gençlerimiz yeteneklerini sergileyecekler. Türkiyeyi beraber gezeceğiz. Kadınlarımıza ve gençlerimize kültür gezileri düzenleyeceğiz. WEB TV kuracağız. Burada gençlerimizin çalışmalarını müsabakalarını ve yeteneklerini göstermelerine fırsat vereceğiz. Her 5 mahalleye kreş düşünüyoruz. Evlilik okulu düşünüyoruz. Engellilerimiz için projelerimiz olacak. Engellilerine sahip çıkan bir hükümet var.
Engelli eğitim merkezleri oluşturacağız. Engelli dernekleri burası ile odaklı olacak.”



Konuşmaların ardından mahalle sakinlerinden yoğun talep üzerine AK Partiye üye olmak isteyenlere rozetleri takıldı.



DERNEK ZİYARETLERİ

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi İsmail Hakkı Edebali ve beraberindekiler daha sonra Vatan Mahallesi Halk Oyunları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Selam Sultansu’nun karşıladığı AK Parti heyetinde Bursa eski Milletvekili Niyazi Pakyürek de bulundu. AK Partililer, Artvin Yusufeli Yüksekoba Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Trabzon Akçaabatlılar Derneği'ne de ziyarette bulunup üyelerle Yıldırım’ın gelecek vizyonu üzerine sohbet etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.