Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOSAB’da Sinsi Plan...Kamuoyundan saklanan sır!

FETÖ projesi olduğunu herkesin bildiği ve yapımı iptal edilen ‘termik santral’i yargıya taşıyarak olumlu yanıt alan DOSAB yönetimi, bu bilgiyi kamuoyundan saklıyor. Yönetim iddialara göre, iktidar değişikliği kollayarak sinsi bir plan peşinde…

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2019 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DOSAB’da Sinsi Plan...Kamuoyundan saklanan sır!

Murat DORUK

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) yönetiminin ‘ihalede usulsüzlük’ yapması buz dağının görünen yüzü olduğu ortaya çıktı… Geçtiğimiz yıllarda Bursa kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında gelen DOSAB’da kurulması planlanan ‘termik santral’ tekrar gündeme geldi… Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Alinur Aktaş olmasından sonra ‘termik santral’ kararının askıya alınmasıyla, Bursa’da kaçınılmaz yaralara sebep olacak zararların önüne geçilmişti.

KAMUOYUNDAN NEDEN SAKLANIYOR?

Son günlerde ortaya çıkan bilgilere göre, DOSAB ‘termik santral’in kurulması yönünde dava açarak olumlu karar aldı. Öte yandan DOSAB Başkanı ve yönetimi bu bilgileri kamuoyundan saklamak istedikleri de gelen bilgiler arasında. FETÖ ile yakın iş birliği açığa çıkan isimlerden Ferudun Kahraman’ın da ‘termik santral’ için geçmişte Ersan Özsoy ile DOSAB yönetiminde beraber çalıştıkları da sır değil.

FETÖ İLİŞKİSİ ORTAYA ÇIKINCA…

FETÖ ilişkisi bulunan ve yargılanması sonucu ceza alan Ferudun Kahraman’ın DOSAB başkanı olduğu dönemde şuan ki DOSAB Başkanı Ersan Özsoy ile beraber çalıştıkları biliniyor. Ersan Özsoy, Ferudun Kahraman’ın yönetimindeydi. Ferudun Kahraman’ın FETÖ’den tutuklanıp ceza alması sonucunda DOSAB Başkanı Ersan Özsoy olmuştu.

AKTAŞ İPTAL ETMİŞTİ

Recep Altepe’nin yerine Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş, bir FETÖ projesi olan ve halkın büyük tepkisini çeken DOSAB Termik Santral projesini iptal etmişti. Aktaş o dönemde, ‘Halk santrala karşı. Halka rağmen böyle bir santralı kurmak mümkün değil. Şehrin ortasında kalmış bir organize sanayi bölgesinde kömürlü termik santral yapılması ve işletilmesi doğru değil’ demişti.

İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİNİ BEKLİYORLAR!

Ancak iddialara göre DOSAB Başkanı Ersan Özsoy, FETÖ’cü Ferudun Kahraman’ın projesinin iptaline karşı dava açılmasını sağladı. Dava sonucunda termik santral yapılmasındaki engeller ortadan kalktı. Ancak kamuoyu baskısı ve santralin bir FETÖ projesi olması sebebiyle kamuoyuna duyurulmadı. Olası bir iktidar değişikliği halinde proje tekrar uygulamaya konulmak üzere bekletildiği iddia ediliyor. ‘Termik santral’in Bursa’ya verebileceği zararlar herkesin malumu olurken, DOSAB yönetiminin neyi amaçladığı akıllardaki soru işaretlerini çoğaltmaya başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.