Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOSAB’da Batık Firmaya Kıyak

DOSAB yönetiminin, ihalesi yapılan bir elektrik santrali projesini geçen aylarda konkordato ilan eden bir firmaya verdiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2019 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 00:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DOSAB’da Batık Firmaya Kıyak

Murat DORUK

Bursa enerjisini yine boşa harcayacak

İddialara göre Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) yönetimi 3,3 megawattlık bir enerji tesisinin projesini hazırlayıp ihaleye çıkardı. İhaleye çıkarılan projeye teklif vermek için 8 firma katıldı. Yine iddialara göre yönetim projeyi, en düşük teklifi veren CW Enerji A.Ş. isimli firmaya verdi. Ancak bu firma geçen yıl batık duruma gelmiş ve konkordato ilan etmişti. CW Enerji firmasının aynı zamanda 17 ayrı firmaya borcu olduğu da iddialar arasında. Öte yandan İhalenin bu şekilde verilmesi kamuoyunda ciddi şüpheler uyandırdı.

BU İHALEDE SORUMLULUK KİMİN?

Bu iddialar ışığında kamuoyunun merak ettiği konular ise şunlar: Batık bir firma nasıl ihaleye girmiştir? Proje başka kriterlere bakılmadan en düşük teklifi veren firmaya nasıl verilir? 17 ayrı firmaya borcu olan firmaya alacaklıları tarafından haciz gelirse projeye ne olur? Konkordato ilan eden firma, 5 sene bakım garantisi için nasıl bir teminat gösterdi? DOSAB’taki firmaların birikimi zarara uğrayacak mı? Diğer yandan DOSAB Başkanı Ersan Özsoy’un bu ihalenin bu şekilde verilmesindeki sorumluluğu nedir? Ersan Özsoy, hangi kriterlere göre bu ihaleyi CW Enerji isimli firmaya verdi? Bir başka iddiaya göre ise bu verilen ihale daha önce yine DOSAB tarafından yapılması planlanan ve FETÖ ile ilişkilendirilen termik santrali projesine benzemesi.

ŞİRKET 2018’DE KONKORDATO İSTEDİ

İSO 500 listesinde bulunan CW Enerji AŞ, Ekim 2018’de konkordato talep edilmişti. CW Enerji Mühendislik Ticaret Sanayi AŞ ile şirketin yöneticileri Tarzan Tarık Sarvan ve Volkan Yılmaz için Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 3 aylık geçici süre tanımıştı. Mahkeme ayrıca 3 kişilik komiser heyeti atamıştı. Mali güçlük içinde olduğu kaydedilen şirketin, verilecek konkordato kararı ile birlikte faaliyetlerini etkin bir biçimde yürütebileceğine işaret edilmişti. Şirket faaliyetlerinin denetimi için de S.M.M.M. Arif Barış, Av. Eylem Has ve Elektrik Mühendisi Harun Merter, geçici konkordato komiseri olarak atanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.