Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOSAB Kaosun Eşiğinde! Şirket konkordato ilanını geri çekti

Elektrik santrali projesinin konkordato ilan eden bir firmaya verildiği iddialarını gündeme taşıyan BURSA HABER GAZETESİ’ni arayan DOSAB firmaları, ‘Biz de durumdan rahatsızız’ diyerek sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını dile getirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2019 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DOSAB Kaosun Eşiğinde! Şirket konkordato ilanını geri çekti

Murat DORUK

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) yönetimi 3,3 megawattlık bir enerji tesisinin projesini hazırlayıp ihaleye çıkardığı iddialarını gündeme taşıyan BURSA HABER GAZETESİ, konuyu takip etmeye devam ediyor… Piyasada güveni kalmayan ve ihaleyi en düşük teklifle alan CW Enerji A.Ş. isimli firma konkordato ilanını resmi internet sitesine ‘geçmiş dönemli haber girerek’ geri çekti. Bütün bu olan bitene rağmen DOSAB Başkanı Ersan Özsoy ve yönetim kurulu üyelerinin sessizliğini koruması akıllardaki soru işaretlerini daha da arttırdı.

YÖNETİM NEDEN SESSİZ!

Piyasada güvenilirliği kalmamış bir firma olarak öne çıkan CW Enerji A.Ş.’nin ihale alması ve BURSA HABER GAZETESİ’nde çıkan haberlerden sonra DOSAB’da bulunan firmalar gazetemizi arayarak işin detayını öğrenmeye çalışırken, ortaya çıkan konulardan sonra DOSAB yönetiminin sessiz kalmasından rahatsız olduklarını belirttiler. Gazetemizi arayan ve saygın firmalar olduklarını belirten yöneticiler, enerji tesisinin ihalesinden de pis kokuların duyulduğunu da belirttiler.

AKILLARDA AYNI SORULAR

Bu iddialar ışığında kamuoyunun merak ettiği konular ise şunlar: Batık bir firma nasıl ihaleye girmiştir? Proje başka kriterlere bakılmadan en düşük teklifi veren firmaya nasıl verilir? 17 ayrı firmaya borcu olan firmaya alacaklıları tarafından haciz gelirse projeye ne olur? Konkordato ilan eden firma, 5 sene bakım garantisi için nasıl bir teminat gösterdi? DOSAB’taki firmaların birikimi zarara uğrayacak mı? Diğer yandan DOSAB Başkanı Ersan Özsoy’un bu ihalenin bu şekilde verilmesindeki sorumluluğu nedir? Ersan Özsoy, hangi kriterlere göre bu ihaleyi CW Enerji isimli firmaya verdi? Bir başka iddiaya göre ise bu verilen ihale daha önce yine DOSAB tarafından yapılması planlanan ve FETÖ ile ilişkilendirilen termik santrali projesine benzemesi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.