Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukur Mescit'in etrafı da temizlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel mülkiyetten alınarak marangoz atölyesinden ibadethaneye çevrilen Çukur Mescit'in yanındaki 3 bina kamulaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2014 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2014 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukur Mescit'in etrafı da temizlendi

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 400 metrekarelik alana oturmuş 3 binayı 500 bin liraya satın aldı. Çukur Mescit'in doğu cephesine bitişik olan 3 eski binanın yıkılması ile caminin etrafı açılırken, abdesthane ihtiyacının karşılanması için bahçede yeni düzenleme yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Yıldırım Mahallesi'nin cazibe merkezlerinden birisi olacak Çukur Mescit meydanında yeşil alanların da yer alacağına dikkat çekerek, "Mescidin doğu tarafında kamulaştırılan 3 binadan başka, yaklaşık 500 mekrekarelik bir alan da yeşil alan olarak plana işlenmişti. Bütün bu alanları birleştirerek, güzel bir meydan düzenlemesi yapıyoruz. Hem bölge halkının nefes alıp dinlenebileceği yeşil peyzaj alanlarına, hem de otopark ihtiyacına cevap verir şekilde düzenleme başlıyor. Bu alandaki abdesthane sıkıntısını da ortadan kaldırarak bölgeyi rahatlatıyoruz. Mescidimizin cemaatinin de vakit namazlarında bol olması, bu bölgeye hizmet verilmesini hızlandırdı. Mahalle sakinlerimiz Çukur Mescit'e sahip çıktı" dedi.

Vakit namazlarında 60 kişinin cemaate gelerek mescidi ağzına kadar doldurması ve yatsı namazından sonra İl Müftülüğü'nün organize ettiği büyüklere yönelik Kur'an kursuna 15 kişinin katılması, mahalle sakinlerinin marangozhaneden çevrilen mescide ne kadar hasret olduklarını ortaya koydu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.