Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çöpten servet çıkabilir

Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan İznik Belediyesi, e-Gençlik Derneği ortaklığıyla yürütülen ve Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından onaylanan, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Yeşil Bursam Derneği tarafından desteklenen “Dönüştür ya da Kaybet” isimli proje 5 Mayısta başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2014 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2014 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çöpten servet çıkabilir
Uludağ Üniversitesi öğrencileri Gökçe Bozok, Gözde Erken, Şeyda Kontaş, Mehmet Türk tarafından hazırlanan “Dönüştür ya da Kaybet” isimli projede, halkın geri dönüşüm konusunda bilinç kazanması amaçlanıyor. Projeye katılan ve AB üyesi ülkelerden gelen gençlerin bu konuda eğitim vermesi, uluslararası düzeyde geri dönüşüm işlemlerinin nasıl uygulandığı konularına dikkat çekilecek.
Türkiye’nin ev sahipliğini yapacağı  “Recycle or lose it” projesi, İtalya, Romanya, Letonya ve Bulgaristan ortaklığıyla 5-13 Mayıs tarihleri arasında, 35 gencin katılımıyla gerçekleşecek.
Proje kapsamında çöpe atılan ve değersiz olduğu sanılan malzemelerin, aslında ne kadar değerli olduğuna örnekleriyle ispat edilecek.
Proje gurubu adına bilgi veren uygulama sorumlusu Gökçe Bozok, amaçlarının Türkiye ve dünyada çöpe atılan pek çok malzemenin, aslında çöp olmayıp, yeni değerlendirmelerle bir servete nasıl dönüşebileceği konusunda farkındalık yaşatmak olduğunu söyledi.
Bozok, “Çöpten toplanan, "değersiz" diye atılan bazı geri dönüşüm malzemelerinden yapılan eşyaların kullanım faydası olduğunu göstereceğiz. Atık maddelerden bu proje kapsamında bazı eşyaları onaracağız, bazılarını ise yeni baştan yapacağız. Bu eşyaların da sergilenmesiyle geri dönüşüme dikkat çekmeyi planlıyoruz.” dedi.
Proje sahibi gençler de, “Bu konuda, Türkiye'de geri dönüşümle ilgili pek çok çalışma yapıldı. Fakat çalışmalara halk duyarsız kaldı. Biz, bu konuda daha geniş kitlelere eğitim ve bilgilendirme yapacağımızı düşünüyoruz” dediler.
Bu proje kapsamında sadece geri dönüşüm çalışmaları değil, uluslararası kültür ve tarih paylaşımı konusunda da etkinlikler yapılacak. Bursa’nın ve İznik’in tarihi yapısı, sosyal ve kültürel zenginlikleri Avrupalı gençlere tanıtılacak, kültürlerarası etkileşim sağlanacak.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, tarihi ve kültürel geçmişi bulunan İznik ilçesinin turizm açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Temizlik her alanda önemli. Üniversiteli gençlerimizin, uluslararası bir proje hazırlayıp, uygulama merkezi olarak İznik ilçesini seçmeleri bizleri mutlu etti. Gençlerin geri dönüşüm ve atık malzemelerin yeniden ekonomiye kazandırılması için uygulayacakları bu projeye belediye olarak her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.