Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yıldırım adayı Altınöz projelerini tanıttı

CHP Yıldırım Belediye Bakan Adayı Ramazan Altunöz, projelerini kamuoyuyla paylaşarak, "Mührü işin ehline verin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2014 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2014 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Yıldırım adayı Altınöz projelerini tanıttı
 Yıldırım Belediyesi’ne 1999-2004 döneminde başkanlık yapan ve CHP’nin Yıldırım Belediye Başkan adayı olarak yeniden göreve talip olan Ramazan Altunöz, basın mensupları, mahalle muhtarları ve meclis üyesi adaylarının katılımıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında, projelerini anlattı. Yerel seçim çalışmaları kapsamında “Nerede Kalmıştık” sloganıyla yola çıkan Altunöz, Yıldırım’ın 10 yıl kaybettiğini, 31 Mart’ta belediye mührünü tekrar alarak, Yıldırım’ı yine Yıldırımlılarla birlikte yöneteceğini vurguladı.

“MÜHRÜ EHLİNE VERİN”

Belediye başkanlığı tecrübesi olan bir aday olduğunu hatırlatan Altunöz, “Belediyecilik tecrübesi olan 5 yıl meclis üyeliği, 5 yıl da belediye başkanlığı yapan bir başkan adayıyım. Kur’ın-ı Kerim’de Bakara Suresi’nde der ki, ‘Mührü ehline verin, mührü ehline vermezsen haramdasın’. Ben de ehil bir aday olarak Yıldırımlıların oylarına talibim. Bizler Yıldırım’ın sorunlarını da çözümlerini de iyi biliyoruz. Saha çalışmalarımız kapsamında vatandaşın da desteğini görüyoruz. Ve diyoruz ki 31 Mart’ta Yıldırım’ın belediye başkanıyım” diye konuştu.

"RANTSAL DEĞİL, KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN YANAYIZ"

Yıldırım İlçesinde, kentsel dönüşüm gerektiren onlarca mahalle olduğunu, dönüşüm projelerinin vatandaşın görüş ve onayı alınarak yapılacağını belirten CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ramazan Altunöz, Yıldırım’a nefes aldıracak projelerle Türkiye’ye örnek olacaklarını vurguladı. Altunöz, “Yıldırım’da kentsel dönüşüm nasıl yapılır, herkes görecek. Yıldırım’daki kentsel dönüşüm uygulamaları Türkiye’ye örnek olacak. Kentsel dönüşüm projeleriyle vatandaşın yüzü gülecek” dedi.

"YILDIRIM NEFES ALACAK"

Kentsel dönüşüm projeleri, sosyal donatı ve spor alanlarıyla Yıldırım’ın nefes alacağını vurgulayan Altunöz, “Yıldırım’ın kaçak yapılaşmalarıyla değil, vatandaşın nefes alacağı alanlarla adından söz ettiren bir ilçe haline getireceğiz. Projelerimizle herkesi kucaklayan sosyal hizmetler sunacağız. Sosyal donatı alanları, semt ev evleri, mahalle kreşleri, engelliler köyü, sivil toplum yerleşkesi, öğrenci yurdu, huzurevi, kadın sığınma evi, kültür merkezi, yazlık sinemalar, kent ormanı, her mahalleye meydan projemiz, ekmek fabrikası, tıp merkezi, el işi atölyeleri, hayvan barınakları, organik ve köylü pazarları projelerimizin sadece birkaçı. Yıldırımlıların talep ve istekleri doğrultusunda, herkesin mutlu yaşayacağı bir ilçeyi yönetmeye talibiz” diye konuştu.

"KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, KENTİMİZ İÇİN"

Yıldırım İlçesinde herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı için yeniden belediye mührünü almaya talip olduğunu belirten CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ramazan Altunöz, sosyal güvencesi olmayan vatandaştan, eğitim giderlerini karşılayamayan ailelere kadar kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayacaklarını vurguladı. Altunöz, ilçenin sorunlarını ve yapılması gerekenleri çok iyi bildiklerini belirterek, “Yıldırımlıların nefes alacağı projeleri hayata geçirmek için belediye mührünü alacağımız 31 Mart gününü sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü Yıldırım’da yaşayan herkesi kucaklayan hizmetlerle herkesi kucaklayacağız. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımız için huzurevi yaparak, yaşlılarımızı şefkat elimizi uzatacağız. Ekonomik durumu iyi olmayan yaşlılarımız bizim huzurevimizde hiçbir para ödemeyecek. Yıldırım Belediyesi Ekmek Fabrikası kurarak, hem halkımıza ucuz ve kaliteli ekmek sunacağız, hem ekonomik durumu iyi olmayan ailelere ücretsiz ekmek dağıtacağız, hem de yüzlerce kişiye fabrikada çalıştırarak istihdam sağlayacağız” dedi.

"EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ"

Altunöz, eğitim yatırımlarını da hızla hayata geçireceklerini,ilçede açılan üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin konaklayabilecekleri yurt inşa edileceğini, bu yurttan ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin hiçbir bedel ödemeden kalabileceğini ifade etti. Çalışan ailelerin ve ekonomisi iyi olmayan vatandaşların yararlanması amacıyla kreş yapacaklarını belirten Altunöz, 0-6 yaş çocukların yararlanabileceği kreş sayesinde hem çocukların eğitim almasını sağlayacaklarını, hem de aile ekonomilerine destek olacaklarını sözlerine ekledi.

"MUHTARLARIN FATURALARI BELEDİYEDEN"

31 Mart’ta yeni hir sayga ve yeni bir hizmet anlayışıyla geldiklerini dile getiren Altınöz sözlerini şöyle sürdürdü:
"Muhtarlara hizmet etmekten başka bir kaygımız yok. Belediye başkanlarının mahallelerdeki temsilcileri olan muhtarlarımızı ziyaretlerimizde, sorun ve isteklerini dinledik. Her ay elektrik ve su faturalarını ödemekte zorluk çektiklerini dile getirdiler. Vatandaşlarımızın sorunlarıyla bire bir ilgilenen muhtarlarımızı bu sıkıntılarından 31 Mart günü kurtaracağız. Muhtarlarımız artık elektrik ve su faturalarını düşünmeyecek, çünkü, faturaları belediye tarafından ödenecek”.

Mahalle muhtarları ise, Altunöz’ün bu uygulamasını memnuniyetle karşıladıklarını, vatandaşların yanı sıra muhtarların da sıkıntılarını anlayan ve çözüm üreten başkanlarla çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.