Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın: Her şey güzel olacak

Milletvekili Aydın ‘Sıkıntılarımız var ama o kadar kötü değiliz sadece umudumuzu koruyalım liyakata, bilime, ortak akıla değer verelim. Hak eden hak ettiği yerde olsun, bunu da şeffaf bir şekilde yapalım. Türkiye dünyanın merkezi, sadece iyi yönetelim. Bu ülkenin potansiyeline güveniyoruz inanıyoruz her şey güzel olacak’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın: Her şey güzel olacak

HABER: YASEMİN DÜZDAĞ

Bursa Haber Gazetesi’ne konuk olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ‘Bir tarafta deprem, bir taraftan sel felaketleri, ekonominin kötü oluşu, bu kadar olumsuz şartlara rağmen umudumuzu kaybetmemek zorundayız. Bu ülke 100 yıl önce bilfiil işgal edilmişken dahi bir çift mavi göz çıktı umut verdi ve vatanı ayağa kaldırdı. Emperyalizmden, cahillikten, hurafelerden ve düşmandan kurtardı. 15 yılda, Avrupa’nın 200 yılda yapamadığı reformları yaptı ve Dünya tarihine geçti’ dedi.

DEPREME HAZIR DEĞİLİZ

50 binden fazla insanın ölümüne sebep olan büyük depremlerle alakalı açıklamalarda bulunan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ‘ Deprem bölgesine gittiğimizde -20’leri bulan bir soğuk yarım metre kar ve çok büyük bir felaket vardı. Vefat eden 50 bine yakın vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyorum ülkemizin başı sağ olsun. Zor bir durumdu ama beklenen bir şeydi. Bütün yer bilimciler Kahramanmaraş bölgesi için deprem uyarıları yapmıştı, sadece günü kimse bilmiyordu ve art arda 2 depremle büyük bir yıkıma sebep oldu. Depremin daha yaraları sarılmadan 2 gün önce sel felaketiyle yurttaşlarımız hayatını kaybetti, çadır bölgelerini sular bastı. Burada gözlemlediğimi şey ilk 72 saat bir koordinasyonsuzluk, iletişimsizlik ve organizasyonluk gözümüze çarptı. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı da bölgeye gittiğinde ilk 72 saat için helallik istedi yetişemedik dedi. Adıyaman’da bizde bizzat yerinde gördük çok daha fazla insanımız kurtarılabilirdi’ dedi.Aydın,’Depreme hazır olmadığımızı net olarak yaşadık, bunlardan ders çıkarmamız lazım. 99 depreminden sonra da çok konuşuldu birçok önlemler alındı ama 6 ay sonra unutuldu. Acıları ömür boyu yaşamamız mümkün değil, acılar soğumasa bir nebzede olsa kalbimize gömüp hayatımıza devam etmesek dünyada yaşanacak bir yer olmaktan çıkar.’’ CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın 'r ancak deprem unutmuyor. Depremin bir anayasası var bir yerde bir deprem olduysa bir daha oluyor. Şimdi ne var gündemimizde büyük Marmara depremi, Bursa depremi. Jeoloji mühendisleri, yerbilimciler sürekli bunu konuşuyor. 1855 depremi var Bursa'nın yerle bir olduğu deprem. Bursa’ya bakıyoruz belki de Türkiye’nin en çarpık kentleşmesinin olduğu bir şehir. Demiryolu altı dediğimiz yerde imar yok tarla görünüyor ama 300 bin kişi yaşıyor. Ovanın üzerine yapılaşmalar var. Yıldırımda, Millet mahallesi, Özlüce, Ataevler’de ve Demiryolu altında. Daracık yerler ve yoğunluk çok fazla. Dua edelim deprem geç gelsin de kentsel dönüşümleri yapabilelim insanları daha güvenli yapılara girmelerine sebep olalım’ dedi.

BURSASPOR’A SİYASET GİRMEMELİYDİ

Bursaspor’un ceza almasıyla alakalı konuşan Aydın, ‘Bir defa Bursaspor’a siyaset girmemeliydi. Büyükşehir Belediye Başkanı kendini her şeyi dört dörtlük yapmış gibi Bursasporda da benim dediğim olacak dedi ve sonuç 3. lige doğru gidiyoruz. Spora siyaset karıştığında sonucu berbat oluyormuş. 5 büyükteyken 3. lige giden bir Bursaspor var sonuca gelmeden önce bataklığa nasıl dönüştüğüne bakmak lazım Asılan pankartları da tasrif etmem mümkün değil, yapanda 30 kişilik bir grup. Göz yuman, suistimal eden Emniyet görevlileri de görevden alındı diğerleriyle alakalı da soruşturma başlatıldı. Bursaspor, Bursa halkı Bursaspor’la yatıp kalkar. Bursaspor yaşam biçimidir. Dolayısıyla bu cezaları verirken ilk yarıda Diyarbakır’da oynanan maçta bunlar görmezden gelindi. Çok üzücü olaylar oldu Bursasporlu oyuncular linç edildi o gün yeteri kadar tedbir önlem alınmadığı için 2. lig takımının maçına 43 bin kişi geliyor. Demek ki burada bir adaletsizlik yapıldığı duygusu insanları buraya getirmiş. Mecliste de dile getirdim 9 maç cezasının orantısız olduğunu söyledik 7 ye düşürüldü içerideki bir avuç insanın yaptığı yanlış hareketler bütün Bursa’ya mal edilemez. Meselenin buraya gelmesi Bursaspor’un buraya gelmesi de siyasetin iktidarın Bursaspor a müdahalesidir’ dedi.Aydın, ‘ Uzlaşma kültürü diyoruz burası Halil İbrahim sofrası, sofrayı sadece bir kişi yemeyiz diyoruz. Bunu eleştirenler Gaffar Okkan suikastının failleriyle domuz bağlarıyla işlenen cinayetlerin, Van’da ki c cinayetlerin katilleriyle aynı masada oturmaktan hiç rahatsız olamıyorlar. HDP bizde masada yok buna nazaran eleştiriyorlar. Düne kadar beraber açılım yapıyorlardı, eleştirecekseniz neden yaptınız zamanında’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.