Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemil Vardar, esnafın sorunlarını Bursa Haber’e anlattı

Bursa Haber’e konuşan Marangozlar Odası Başkanı Cemil Vardar, salgın nedeniyle ticarette ciddi sorun yaşadıklarını belirterek, en büyük sorunlarının hammaddeye ulaşmak olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cemil Vardar, esnafın sorunlarını Bursa Haber’e anlattı

HABER: ÖZGÜR EKİNCİ

HAMMADDE BULAMIYORUZ

Marangozlar Odası Başkanı Cemil Vardar, Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu. Geçen yılı değerlendiren Vardar, 2020 yılında salgının çok büyük negatif etkilerinin olduğunu söyleyerek, Türkiye açısından hükümetin aldığı başarılı tedbirlerle bu güne gelindiğini söyledi. Salgından dolayı esnafın sıkıntı çektiğini ifade eden Başkan Vardar, “Her koşulda esnafın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu hastalığı yendikten sonra önümüzde güzel günlerin olacağını düşünüyorum” dedi.

HAMMADDE

Marangozluk mesleğinin çok geniş kapsamlı bir meslek olduğunu belirten Cemil Vardar, bu dönemde usta bulmakta zorluk çektiklerini ve bu konuda çok şikayetçi olduklarını söyledi. Diğer yandan salgın ve zam nedeniyle hammadde konusunda da ciddi sorun yaşadıklarını belirten Vardar, şunları söyledi: “Pandemiyle birlikte hem üretim hem de ticari faaliyetler ciddi anlamda zarar gördü. İş yoğunluğumuz var ama hammadde bulmakta sorun yaşıyoruz. Tedarik edemiyoruz.  Esnafımız da bu durumdan ciddi zarar görüyor.”

FİYATLAR ARTIYOR

Hammadde fiyatına da değinen Vardar, neden yüksek olduğuna bir türlü anlam veremediklerini ifade ederek, “Kimisi döviz diyor, ancak şuan dövizde bir inme söz konusu. Fakat fiyatlarda bir değişiklik yok. Aksine döviz inerken fiyatın arttığını görüyoruz. Bu durum bizi çok şaşırtıyor. Türkiye çapında bir sorun var. Hammaddeye ulaşmakta zorluk çektiğimiz için ihracat da yapamıyoruz. Bu meselenin çözülmesi lazım” dedi.

Öte yandan Marangozlar Odası Başkanı Cemil Vardar, Bursa Haber Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar’a hediye takdiminde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.