Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki 71 okuldan 1420 başarılı öğrenciye bisiklet ve kask hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2014 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2014 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir, başarılı öğrencileri ödüllendirdi
‘Spor kenti Bursa’ hedefiyle her zaman sporu ve sporcuyu destekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Sağlıklı nesiller ve daha yeşil bir Bursa’ projesi, 1420 öğrencinin yüzünü güldürdü. Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki 71 okulda başarılarıyla dikkat çeken öğrenciler, yaz tatili öncesinde bisikletlerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Parkı’nda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı bir Bursa için spora önem verdiğini vurguladı. Sağlıklı bir toplum için sağlıklı gençler yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Altepe, “Sağlıklı bir kent ve toplum, sağlıklı bireylerle oluşur. Bu nedenle çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik etmeliyiz. Bursa’nın gerçek anlamda kaliteli bir dünya kenti olması için sağlıklı bir kent olması da çok önemli” dedi.







Bursa’nın sağlıklı yaşama önem veren öncü bir kent olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, sağlıklı bir kent için yeşile, temiz havaya, sağlıklı yaşama da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Bursa’da yapılan çalışmalardan örnekler veren Başkan Altepe, “Bursa olarak insan odaklı çalışıyoruz. Temiz çevre ve sağlıklı toplum için herkes üzerine düşeni yapmalı. Sağlıklı bir toplum için herkesin spor yapması, hareketli yaşaması, yürümesi, bisiklete binmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler özellikle gençlerimizin spora teşvik edilmesini önemsiyoruz. Bundan sonra Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki başarılı 1420 öğrenci bisikletleriyle spora ve sağlıklı yaşama adım atacak. Bu öğrenciler aynı zamanda sporcu ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün de sporcusu olacaklar. Gençlerimizi için ne yapak azdır Sağlıklı bir Bursa için sporu ve sporcuyu destekleyeceğiz” diye konuştu. Başkan Altepe, projenin diğer ilçeler için de devamının geleceğini söyledi.






AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da gençlerin sağlıklı yaşama adım atmasının önemine işaret ederek, “Bisiklet ve hareketli yaşam herkes için gerekli. Başkanımız Recep Altepe, geleceğin Bursa’sını düşünerek bu önemli projeyi gerçekleştirdi. Aynı zamanda Bursa’da bisiklet yollarının tüm kenti ağ gibi örmesi için de çalışmalarımız sürecek” şeklinde konuştu.






Projeye katkı koyan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici ise bisikletin gençler için çok önemli olduğunu vurgulayarak, projenin hem sporu hem de yeşili ve çevreyi koruma adına önemli bir adım olduğunu söyledi. Mehter takımının konseriyle renklenen programda Başkan Altepe ve protokol üyeleri, öğrencilere bisiklet ve kask hediye etti. Öğrenciler de kendilerini spora teşvik eden ve başarılarını ödüllendiren Başkan Altepe’ye alkışlarla teşekkür etti. Törene, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve öğrencilerin velileri de yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin velileri de çocuklarını yaz tatili öncesi bisikletle ödüllendirdiğinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.