Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük resme bakıyoruz

Bursa’ya ve Türk siyasetine önemli katkılarda bulunan 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, ‘Bugün AK Parti’nin yaptıklarının bizden sonraki nesil tarih kitaplarında okuyacak. Bizler büyük resime bakıyoruz’dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük resme bakıyoruz

22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli noktalara değinen Hıdıroğlu kendi dönem çalışmalarından da bahsetti. Hıdıroğlu yaptığı konuşmada, ‘Üniversite yıllarında o zamanın fikir adamlarını dinleyerek ileriye dönük Türkiye için neler yapabilirim diye düşünmeye başladığım için genç yaşta siyasetin içinde buldum kendimi. 8 sene devlet memurluğu yaptım sonra istifa ettim. Oto yedek parça, tekstil, radyo, medya işlerim oldu. 1990 yılının sonunda Yıldırım Refah Parti İlçe Başkanı seçildim. Yıldırım İlçe Başkanı seçilirken fazla radikalliğe karşı kurumsal orta koridorun oluşmasını isteyen kafa yapısı temsil eden kişi olarak başlamıştık işe. 15 bin oy ile aldığım başkanlığı 52 bin oy ile bıraktım. O yıllar Recep Tayyip Erdoğan’ın da başladığı yıllardı. Bizler aynı kafa yapısının Türkiye hakim olmaya başlamasını 90’lı yıllarda başlattık. 2000’li yılların başlarında da partinin tüzel kişiliği ortaya çıkmaya başladı. AK Parti’nin başarı sının en önemli nedenlerinden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok başarılı biri olması. AK Parti doğduğu zaman sağlam doğdu. Sağlam temellere oturdu. Birçok başarılara birlikte imza attık. Durmak yok yola devam’ dedi.

HADDİMİZİ BİLELİM

Hıdıroğlu, ‘Sivil toplum örgütleri olarak, Yurt Yuva Derneği’nin Bursa Şubesini açmıştım. Sokak çocuklarına destek konusunda bir algı oluşturmaktı amaç. 2005 yılında yılın babası ödülünü bana uygun gördüler. Ben o kadar hak etmemiştim. Haddimizi bilelim diye söylüyorum. Mağdur olana yardımcı olmak bizim inancımızda olan en büyük değerlerdendir. Şu anda Türkiye Beyaz Ay Derneği’nin Bursa kurucusuyum. Türkiye Beyaz Ay Derneği kamu yararına olan bir dernek.  Şu anda ücret siz İngilizce kursları veriyor… Engelli engelsiz beraber yaşama kültürü oluşturmak istiyoruz. Herkesin bir engelli arkadaşı olması lazım’ ifadelerini kullandı.

BÜYÜK RESME BAKIYORUZ

22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Hıdıroğlu kendi dönem çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Bizim döneme ait çevre yolu çok önemli bir projedir, Bursa’ya da çok lazımdı. O projeye ödenek almak için çok uğraştım. Faruk Çelik başta olmak üzere tüm teşkilatımız vekillerimiz, bütün Bursa için çok çaba gösterdik. Başta çevre yolu olmak üzere, merinosu kaldırdık. Onun mücadelesin çok yaptık. Mega projelere çok önem verdik. Hangi vekil olursa olsun, gece gündüz demeden çalışıyor. Bugün AK Parti’nin yaptıklarının bizden sonraki nesil tarih kitaplarında okuyacak. Bizler büyük resime bakıyoruz’dedi.

DÜNYAYI AÇLIKTAN KURTARDIK

Ukrayna Rusya savaşında Türkiye’nin oynadığı önemli role değinen Hıdıroğlu, ‘Türkiye şu anda arabuluculuk yaparak dünyayı açlıktan kurtarıyor. Bu tahılın Karadeniz’den geçmesini sağlamak için Türkiye öncü olmuştur. Lafını dinletmiştir. Putin, Cumhurbaşkanımızı arayarak Tayvan meselesinde Eylül ayında yapılacak olan toplantıda sizde bulunun diye rica etti. Dünyada hiçbir masa Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadan kurulamıyorsa bizim yeniden düşünmemiz lazım bazı şeyleri. Aklımızı başımıza almamız lazım. Biz eksilerimizi de konuşup daha güzel hedeflere yönelmemiz lazım. Türkiye’de bürokrasi, iç siyaset ve AK Parti teşkilatları konusunda eksiklerimiz var, iyi niyetle birlikte bu eksiklikleri tamamlamalıyız. Çünkü Cumhurbaşkanımız bu aralar dış işlerine ağırlık veriyor.  Türkiye de eksiklerimiz olabilir. Büyük Türkiye’yi hiç unutmayalım. Emekli maaşı, asgari ücretler enflasyonla başa baş gidiyor. Dünyada aynı şeyler var. Türkiye’de hissedilen de daha fazla değil’ şeklinde konuştu.

MUHALEFETE TEPKİ

Şuanda yapılan anketlerde AK Parti’nin yüzde 40/42 bandında olduğunu ifade eden Hıdıroğlu, ‘Anketlerde kararsız kalanların birçoğu karar verirken geleceği düşünecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu işi 6’lı masadan daha mı iyi yapar bunu kendilerine sormaları lazım. Halkın bütün kesimlerine geçmiş dönemle bu dönem arasındaki farkı anlatmamız lazım. Özellikle Z kuşağına. Türkiye’nin eksiklerinin giderilme konusunda halkımız hangi konuda bunlar bu işi daha iyi yapabilir diyebilir. Ben şu anda çözüm ile ilgili gerek 6’lı masanın gerek herhangi birisinin daha iyi yapabileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum vatandaşa umut olacak bir yol haritası çıkaramazlar. Türk siyasetinde bu kadar düşük profilde muhalefet hiç olmadı. Siyaset ne kadar güçlü olursa bizde dersimize o kadar iyi çalışırız’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.